Profession group image

Undervisning og vejledning

Undervisning og vejledning indeholder alle jobs, der handler om at uddanne andre og hjælpe dem til at finde deres egen vej. Det dækker over helt traditionelle områder som skoler, gymnasier og højere læreanstalter og andre områder som voksenundervisning, studievejledning, karriererådgivning og lignende. Typiske jobs er skolelærer, studievejleder, jobkonsulent og speciallærer.


 • Antallet af danske fagforeninger

  14 st

 • Antal medlemmer

  1 090 435 st på 14 fagforeninger

 • Medlemstype

  Anställd, Egenföretagare

 • A-kasse

  Tilgængelig på 0 foreninger og a-kasser

 • Type af arbejdsgiver

  Statlig 13 st, Privat 13 st

Tilbud fra de sædvanlige fagforeningerne og a-kasserne for Undervisning og vejledning

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink
Hvilken fagforening passer dig?

Hvis du er usikker på, hvilken fagforening der passer bedst til dig og dit erhverv, kan du bruge vores søgefunktion nedenfor. Søg efter erhverv eller erhvervsområde.

De forskellige muligheder for undervisere

Skolelærerne har traditionelt set været velorganiserede, og der er flere fagforbund at vælge imellem. Et af de største og mest kendte er Danmarks Lærerforening, DLF, med omkring 90.000 medlemmer, hvoraf de 67.000 er undervisere. DLF har ikke egen a-kasse, men Lærernes a-kasse er en fagspecifik a-kasse, som optager lærere og lærerstuderende. Uddannelsesforbundet henvender sig til undervisere, vejledere og konsulenter især på tekniske skoler, AMU og på voksenuddannelsescentre. Uddannelsesforbundet anbefaler sine medlemmer at benytte FTF-A eller Lærernes a-kasse.

På de højere læreranstalter er det ofte akademisk uddannede lærerkræfter der er beskæftiget med undervisningen, og derfor vil forbund som Djøf og DM – Dansk Magisterforening være typiske fagforeninger at organisere sig igennem. A-kasserne MA og Akademikernes A-kasse er to ud af fire a-kasser i Danmark, der henvender sig til akademikere, og er samtidig de to, der har relevans i forhold til beskæftigelse med undervisning på akademisk niveau.

Du sikrer og forbedrer både dine og kollegernes vilkår

Det er uden tvivl en god ide at melde sig ind i en fagforening hvis er ansat som lærer eller andre positioner i undervisningsbranchen. På den måde sikrer man både sine egne og sine kollegaers lønforhold og arbejdsvilkår. Da undervisning og uddannelse er en stor statslig post, og til tider udsat for store reformer der ændre forholdene for såvel elever som lærere, er det vigtigt at lærerne er stærkt organiserede under overenskomstforhandlinger med staten. Som medlem af en af de relevante fagforeninger for lærere er du med til at sikre en forbedring af arbejdsforholdene.

Kontingenter og medlemsfordele

Du kan drage fordel af at melde dig ind i DLF da fagforeningen giver dig 50% rabat på dit månedlige kontingent over de første seks måneder såfremt at du tilhører fraktion 1 eller 2 (lærere uden ledelsesfunktioner og børnehaveklasseledere). Dette omfatter både den centrale kontingenssats der besluttes af foreningens kongres, og kredskontigentet der fastsættes af den enkelte kreds du er en del af. Dog bortfalder denne bonus for startmedlemskab hvis du senere end tre måneder efter at du har opnået retten til medlemskab, stadig ikke har meldt dig ind. 

Et medlemskab af DM giver dig til gengæld de første tre månederes kontingent gratis, mens du stadig har adgang til personlig rådgivning, faglige kurser til at forbedre din kompetencer og rabatter på både forsikringer og fritidsaktiviteter. Studerende får derudover det første år helt gratis, og efterfølgende betaler du som studerende 60 kr. pr. kvartal. For almindelige fultids- eller deltidsansatte ligger prisen på kontingentet på cirka 380 kr. pr. måned

Hos Djøf får du ligeledes det første år som medlem gratis som studerende, og 49 kr. om måneden i efterfølgende. Som offentlig eller privat ansat ligger de månedlige kontingenter fra cirka 285 kr. om måneden. Man skal dog huske på at medlemskabet er fradragsberettiget.