DSA

Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse – DSA

Hvis du søger med lys og lygte efter en a-kasse og er uddannet inden for sundhedssektoren, kan du passende tage et nærmere kig på DSA, Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse. Medlemssegmentet tæller medarbejdergrupper som sygeplejersker, jordemødre, ergoterapeuter, fysioterapeuter, radiografer og bioanalytikere. A-kassen har eksisteret i sin nuværende form siden 1980, men har rødder helt tilbage til 1942, hvor sygeplejerskerne var de første til at forene sig.

DSA logo
 • Webside

  www.dsa.dk

 • Pris/måned

  442

 • Antal medlemmer

  98000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • A-Kasse

  Navn: Din Sundhedsfaglige A-kasse
  Pris: 442

Du kommer ikke uden om kontingentet til a-kassen, hvis du vel at mærke vil være sikker på at kunne modtage dagpenge, hvis du i en længere eller kortere periode af dit arbejdsliv bliver arbejdsløs.  Medlemskabet af a-kassen er nemlig én af nøglerne til dagpengeret. 1 års medlemskab (svarende til beskæftigelse i 1924 timer) eller en gennemført uddannelse på mindst 1 ½ år er et andet krav. Som nyuddannet har du ret til dagpenge 1 måned efter, du har færdiggjort uddannelsen. De gældende indmeldingsfrister skal dog overholdes.

Når man melder sig ind i en a-kasse, er der fastsatte dagpengesatser, alt efter om man skal være fuldtids- eller deltidsforsikret. Kontingentsatsen er dog varierende. Hos DSA kan man blive fuldtidsforsikret i a-kassen for 399 kr. pr. måned, mens deltidssikrede ”slipper” med 288 kr. pr. måned.