DSA

Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse – DSA

Hvis du søger med lys og lygte efter en a-kasse og er uddannet inden for sundhedssektoren, kan du passende tage et nærmere kig på DSA, Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse. Medlemssegmentet tæller medarbejdergrupper som sygeplejersker, jordemødre, ergoterapeuter, fysioterapeuter, radiografer og bioanalytikere. A-kassen har eksisteret i sin nuværende form siden 1980, men har rødder helt tilbage til 1942, hvor sygeplejerskerne var de første til at forene sig.

 • Webside

  www.dsa.dk

 • Pris/måned

  470 kr.

 • Antal medlemmer

  99000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • A-Kasse

  Navn: Din Sundhedsfaglige A-kasse
  Pris: 470 kr.

Kontingentpriser og dagpengeregler hos DSA

Du kommer ikke uden om kontingentet til a-kassen, hvis du vel at mærke vil være sikker på at kunne modtage dagpenge, hvis du i en længere eller kortere periode af dit arbejdsliv bliver arbejdsløs. Medlemskabet af a-kassen er nemlig én af nøglerne til dagpengeret. 1 års medlemskab (svarende til beskæftigelse i 1924 timer) eller en gennemført uddannelse på mindst 1 ½ år er et andet krav. Som nyuddannet har du ret til dagpenge 1 måned efter, du har færdiggjort uddannelsen. De gældende indmeldingsfrister skal dog overholdes.

Når man melder sig ind i en a-kasse, er der fastsatte dagpengesatser, alt efter om man skal være fuldtids- eller deltidsforsikret. Kontingentsatsen er dog varierende. Hos DSA kan man blive fuldtidsforsikret i a-kassen for 470 kr. pr. måned, mens deltidssikrede ”slipper” med 342 kr. pr. måned.

Lønsikring udover dagpenge

Nogle gange er dagpengesatsen bare ikke nok til at få privatøkonomien og regningerne til at løbe rundt. Derfor tilbyder DSA også muligheden for at tegne en lønsikring udover dagpengesatsen. Det vil sige at for kun 70 kr. om måneden udover dit månedskontingent på 470 kr. kan få ekstra penge udbetalt om måneden hvis du skulle gå hen og blive ledig. Har du eksempelvis en bruttoindkomst, vil du for kun 70 kr. ekstra om måneden kunne modtage op til 5000 kr. mere hver måned, udover din dagpengesats i enten 6 eller 12 måneder under din ledighed, alt efter hvilken af de to du vælger.

Afhængigt af din løn vil du faktisk kunne modtage op til 20.000 kr. ekstra om måneden i lønsikring, udover dine dagpenge. Men som nævnt afhænger det både af din løn under ansættelsen samt den dækning du vælger til din lønsikring.

Faglige fordele hos DSA

Udover dagpenge og lønsikring kan du også modtage anden relevant hjælp med DSA som din a-kasse. Du kan blandt andet få sparring og vejledning i forhold til CV, ansøgning og jobsamtale, så du er klædt godt på til når du skal finde et nyt job, og du går som ledig i kortest tid muligt.

DSA har også sin egen sundhedsfaglige jobportal hvor der bliver lagt jobstillinger op for sundhedsfaglige bachelorer og kandidater, så du kan komme i gang med jobsøgningen med det samme. 

Har du eller familiemedlemmer problemer i forhold til sygdom, handikap eller stress kan du også kontakte DSAs socialrådgivere og vejledere, der kan hjælpe dig med at få styr på situationen og gøre hverdagen nemmere.