DSA

Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse – DSA

Hvis du søger med lys og lygte efter en a-kasse og er uddannet inden for sundhedssektoren, kan du passende tage et nærmere kig på DSA, Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse. Medlemssegmentet tæller medarbejdergrupper som sygeplejersker, jordemødre, ergoterapeuter, fysioterapeuter, radiografer og bioanalytikere. A-kassen har eksisteret i sin nuværende form siden 1980, men har rødder helt tilbage til 1942, hvor sygeplejerskerne var de første til at forene sig.

Allefagforeninger understøttes af sit publikum. Når du tilmelder dig via links på vores websted, kan vi få en provision. Lær mere.
DSA logo
 • Webside

  www.dsa.dk

 • Pris/måned

  451

 • Antal medlemmer

  99000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • A-Kasse

  Navn: Din Sundhedsfaglige A-kasse
  Pris: 451

Du kommer ikke uden om kontingentet til a-kassen, hvis du vel at mærke vil være sikker på at kunne modtage dagpenge, hvis du i en længere eller kortere periode af dit arbejdsliv bliver arbejdsløs. Medlemskabet af a-kassen er nemlig én af nøglerne til dagpengeret. 1 års medlemskab (svarende til beskæftigelse i 1924 timer) eller en gennemført uddannelse på mindst 1 ½ år er et andet krav. Som nyuddannet har du ret til dagpenge 1 måned efter, du har færdiggjort uddannelsen. De gældende indmeldingsfrister skal dog overholdes.

Når man melder sig ind i en a-kasse, er der fastsatte dagpengesatser, alt efter om man skal være fuldtids- eller deltidsforsikret. Kontingentsatsen er dog varierende. Hos DSA kan man blive fuldtidsforsikret i a-kassen for 451 kr. pr. måned, mens deltidssikrede ”slipper” med 328 kr. pr. måned.