Profession group image

Bygge og anlæg

Bygge og anlæg er en stor faggruppe, som indeholder mange forskellige erhverv, såsom murere, snedkere, tømre, glarmestre, VVS'er, stilladsarbejdere m.m. Det er ligeledes en faggruppe, som er særligt udsat i forhold til arbejdsskader pga. af det manuelle arbejde, hvorfor det er en rigtig god idé at undersøge markedet grundigt, før man vælger sin fagforening og a-kasse.

Hører du under gruppen bygge og anlæg, kan du vælge mellem De Frie Funktionærer, Det Faglige Hus, Min A-kasse, Lederne, Krifa, Akademikernes ambitiøse a-kasse, FTF og Business Danmark.

 • Antallet af danske fagforeninger

  11 st

 • Antal medlemmer

  953 135 st på 11 fagforeninger

 • Medlemstype

  Anställd, Egenföretagare

 • A-kasse

  Tilgængelig på 0 foreninger og a-kasser

 • Type af arbejdsgiver

  Statlig 10 st, Privat 11 st

Tilbud fra de sædvanlige fagforeningerne og a-kasserne for Bygge og anlæg

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

Vanlige erhverv i Bygge og anlæg

Hvilken fagforening passer dig?

Hvis du er usikker på, hvilken fagforening der passer bedst til dig og dit erhverv, kan du bruge vores søgefunktion nedenfor. Søg efter erhverv eller erhvervsområde.

Dine behov og ønsker skal være i fokus

Når du skal bestemme dig for, hvilken forening du ønsker at være medlem af, kan du se nærmere på, hvad der er af ekstra services, som lever op til dine forventninger. Som leder er det f.eks. smartest at gå efter en forening, som har specialiseret sig inden for ens eget område, såsom Lederne eller Business Danmark.

Dernæst bør du overveje, om du også ønsker at tegne almindelige forsikringer eller en lønforsikring via din a-kasse, og her bør du være ekstra opmærksom på, hvilke forsikringer der er brug for inden for netop din branche. Derudover har de forskellige foreninger forskellige tilbud. Akademikernes A-kasse har bl.a. den store fordel, at den er gratis for studerende.

En fagforening beskytter dig og sikrer dine vilkår og rettigheder

Grundet arbejdsforholdene i bygge- og anlægsbranchen er det især en god ide for dig, der arbejder inden for dette fag at være medlem af en fagforening af flere årsager. Arbejdsdagene kan være meget fysisk hårde og udmattende, for ikke at nævne risikoen for potentielle ulykker og skader der kan finde sted på en arbejdsplads inden for byggeri og anlæg.

Et medlemskab af en af fagforeningerne listet tidligere for eksempel, vil kunne sikre dig og dine arbejdsforhold og lønvilkår. Du vil kunne tegne flere forsikringer, afhængig af den specifikke fagforening, blandt andet lønforsikring og ulykkesforsikring så du under alle omstændigheder kan være sikker at du, og din familie, er godt dækket ind mod enhver uforudsigelighed i dagligdagen og arbejdslivet.

Bygge- og anlægsbranchen er også en branche i rivende udvikling, hvorved et medlemskab af en fagforening vil give adgang til diverse kurser og undervisningsforløb til at forbedre, udvide og/eller målrette dine ekspertiser.

Tjek dine muligheder og tag et informeret valg

En anden potentiel fagforening og A-kasse inden for denne branche kunne for eksempel være Det Faglige Hus, der betegner sig selv som Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Organisationen dækker alle branchetyper, og nogle relevante fordele, som Det Faglige Hus tilbyder sine medlemmer, er blandt andet en lang række diverse forsikringer der dækker dig og hele familien.

Det er dog vigtigt at vælge en fagforening der har den rette ekspertise til at støtte dig i netop dit specifikke fag. Den rigtige fagforening kan ikke blot støtte dig igennem forsikringer, A-kassen og andre medlemsfordele, men den vil også kunne hjælpe dig med at komme i kontakt med potentielle arbejdsgivere og jobmuligheder igennem fagforeningens netværk.

Altså er en grundig gennemgang af de relevante fagforeninger og A-kasser vigtigt for at kunne bidrage til at sikre dit arbejdsliv, vilkår og løn, både lige nu og her, såvel som i fremtiden mod uforudsete hændelser, situationer og uheld.