Danmarks Frie Fagforening

Danmarks Frie Fagforening (DFF) er en tværfaglig fagforening, som du har mulighed for at bibeholde, selvom du skifter branche.

Det er en fagforening, som formelt blev stiftet i 1983 som et alternativ til det daværende dominerende LO, som på et tidspunkt på nogle arbejdspladser krævede et obligatorisk medlemskab. De var med til at skabe fokus på det absurde i at være tvunget til at melde sig ind i en fagforening i et frit, demokratisk land, hvilket førte til en politisk lovændring på området og det frie valg, som nu gælder for danske medarbejdere.

Eftersom Danmarks Frie Fagforening er en fagforening med en bred medlemsskare, vil den information, du modtager, være baseret på et generelt kendskab til arbejdsmarkedet. På hjemmesiden kan du finde artikler om de forskellige arbejdssager, der er endt i retten, og det arbejde som fagforeningen gør for sine medlemmer og for det generelle arbejdsmarked i Danmark.

Ligesom andre fagforeninger arbejder DFF for at sikre dine rettigheder på arbejdspladsen, hjælpe dig med juridisk rådgivning og vejledning, sparring og konflikthåndtering, og hvad der ellers måtte være. Da foreningen ikke er fagspecifik vil din hjælp være mindre målrettet mod lige præcis dit arbejdsområde, men mere generelt i arbejdsmarkedets love, vilkår og regler.

 • Webside

  www.danmarksfriefagforening.dk

 • Pris/måned

  233 kr.

 • Antal medlemmer

  N/A

 • Medlemstype

  N/A

 • A-Kasse

  Navn: Danmarks Frie Fagforening
  Pris: 490 kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

Fagforeningens kontingenter

Ønsker du at være medlem af Danmarks Frie Fagforening, kan dette ske nemt via en online tilmelding. Ønsker du som fuldtids- eller deltidsansat at blive meldt ind i fagforeningen, koster det 233 kr. pr. måned pr. 1. januar 2020. Der har tilsyneladende ikke været en udvikling i priserne siden da. Fagforeningen tilbyder en familierabat på 89 kr. Du som medlem betaler de 233 kr. pr. måned. Herefter vil ethvert familiemedlem der også melder sig ind i fagforeningen kunne nøjes med en medlemskabspris på 89 kr. pr måned. Det eneste krav for at udløse denne rabat er at I deler samme hustand, altså samme folkeregisteradresse.

Er du lærling/elev/studerende og ikke har et lønnet arbejde kan du få et medlemskab på kun 5 kr. pr. måned.

A-kasse og efterløn

Danmarks Frie Fagforening tilbyder også et medlemskab af foreningens a-kasse. Hvis du er interesseret i medlemskab af a-kassen, koster det 490 kr. for fuldtidsansatte og 367 kr. for deltidsansatte.

Hvis du også ønsker at betale efterlønsbidrag koster dette 521 kr. pr. måned for fuldtidsansatte og 347 kr. for deltidsansatte. 

Altså koster et samlet fuldtidsmedlemskab af både fagforening og a-kasse altså kun 723 kr. om måneden, hvilket gør DFF til en af de billigere fagforeninger i Danmark. Betydeligt billigere end de fagspecifikke fagforeninger, og lidt mere end de andre gule tværfaglige fagforeninger. Dog, som familiemedlem til en andet medlem af fagforeningen er besparelsen dog betydelig med de kun 89 kr. om måneden i kontingent for vedkommende. Medlemskabet bliver opkrævet hvert kvartal. Sammenlignet med mange andre fagforeninger er det tusindvis af kroner at spare hvert år ved at være medlem af DFF. Såfremt at du søger om medlemskab af både fagforening og a-kasse via foreningens onlineformular, tilbydes der et velkomstgavekort på 200 kr. til brug i diverse butikker landet over.