FTFa

FTFa er en dansk arbejdsløshedskasse. Den er for folk i både offentlige og private job, alt fra undervisning og sundhed til ansatte på kirkegårde og raffinaderier. Medlemmer får dagpenge, hvis de mister jobbet. FTFa tilbyder også kurser og rådgivning. De hjælper med karriere, jobskifte og genansættelse. FTFa står for Funktionærernes og Tjenestemændenes Fælles Arbejdsløshedskasse, men der er en helt neutral a-kasse, hvor alle kan melde sig ind. 

 • Webside

  ftfa.dk

 • Pris/måned

  488 kr.

 • Antal medlemmer

  150000 st

 • Medlemstype

  Anställd, Egenföretagare

 • A-Kasse

  Navn: FTFa
  Pris: 488 kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

FTFa – En billig a-kasse

Hos FTFa koster det 488 kr. at blive medlem, hvilket må siges at være i den billige ende. På samme vis om hos andre a-kasser, så er kontingentet fradragsberettiget på selvangivelsen. Som medlem af FTFa i ét år får du ret til dagpenge, som i 2024 ligger på 20.359 kr. pr. måned. Hos a-kassen er der dog bestemt også muligheder for at tage hånd om ens karriere gennem rådgivning og vejledning.

FTFa – Mere end bare en billig a-kasse

Hos FTFa står de også parate med coaches og vejledere, som kan hjælpe dig i din situation. Det kan være, at du har fuld fart på karrieren, men godt vil have råd og vejledning omkring dit næste skridt med hensyn til videreuddannelse eller jobskift, hvorfor det er oplagt med den rigtige sparringspartner. Det kan også være, at du er blevet opsagt og har brug for hjælp med CV og profiler på LinkedIn og andre sider på nettet. Også her kan FTFa stå klar med denne rette hjælp, så du hurtigt kan komme videre med din karriere.

Meget i dag handler om få præsenteret sin information på en indbydende måde med online værktøjer, og i denne forbindelse giver det god mening at få professionel hjælp.

I forhold til jobsøgningen er det yderst interessant, at FTFa samarbejder med Jobindex og Mercuri, som er to professionelle aktører på markedet for karriereudvikling og jobformidling. Dette samarbejde betyder, at rådgiverne hos FTFa hurtigt vil kunne få skabt et positivt forløb for dig, så du kan komme på rette spor igen og få sat fart på karrieren.

Derudover samarbejder FTFa med 58 faglige organisationer, hvilket betyder, at de har bredt kendskab til medlemmernes fag.

FTFa – Glem ikke mulighederne som studerende

Som studerende har man rigeligt af fokus på sine eksamener, hvorfor man hurtigt kan miste overblikket omkring fagforening og a-kasse samt livet efter studierne. Det er ikke til at vide, hvordan arbejdsmarkedet ser ud den dag, man er færdig.  Hvis økonomien buldrer derudaf, vil det formentlig være nemt at komme til på jobmarkedet, især da mange virksomheder har bestemte stillinger, som er øremærkede til de nyuddannede.

Økonomien kan dog også være ramt af faldende boligpriser, usikkerhed på aktiemarkeder og specielle forhold som coronavirussen eller et amerikansk valg. Her vil virksomhederne være mere afventende, hvilket naturligvis også vil ramme de nyuddannede.

FTAa tilbyder den luksus, at man som studerende har adgang til et gratis medlemskab. Det betyder, at man som medlem af FTFa (og også andre a-kasser) i 2024 som minimum kan forvente at få udbetalt 14.557 kr. om måneden de første tre måneder, hvis altså man står uden job som dimittend.

Lønsikring hos FTFa

Hos FTFa tilbydes der også lønsikring, hvor man kan gå ind og sikre et bestemt beløb over dagpengesatsen. Det er forskelligt fra a-kasse til a-kasse, hvor meget man kan sikre sig for.

Her skal man naturligvis tage hensyn til ens egen økonomi og lønniveau. Fordelen ved at tegne lønsikring gennem a-kassen er, at man ikke skal sikre det beløb, som man får fra dagpengesatsen. Det er således beløbet over dagpengesatsen, der skal sikres. Anvendes lønsikring som et alternativ til en a-kasse vil det være nødvendigt at dække dagpengesatsen, hvilket vil medføre en større månedlig præmie.

Der kan også forventes store forskelle i forhold til krav, der stilles omkring udbetaling, jobsøgning og ledighedsperioder.

Det er derudover vigtigt at bemærke, at der for lønsikring bliver opkrævet en yderligere afgift på 1,1% i skadeforsikringsafgift, som er en afgift, der bliver afkrævet for staten.

FTFa – Billigt kontingent og godt med hjælp og eksponering

Med FTFa opnår man et billigt kontingent og giver ikke afkald på den gode hjælp omkring ens karriere. Der er plads til at søge rådgivning og hjælp med ens CV og online jobsøgning.  FTFa tilbyder også en rekrutteringsservice for virksomheder, hvilket betyder, at man som medlem bliver mere eksponeret over for virksomheder, som er på jagt efter de rigtige kandidater. Det betyder også, at selv om at man går med tanke om at skifte job, men ikke rigtig er aktiv med søgningen, så vil man stadig være i spil gennem denne rekrutteringsservice for virksomhederne.

FTFa og dagpenge i 2024

Det er i dag et obligatorisk krav, at du skal være medlem af en a-kasse, hvis du ønsker at forsikre dig mod arbejdsløshed via udbetaling af dagpenge. Det er derfor lidt af et økonomisk sats, hvis du helt går uden om medlemskabet af en a-kasse, især når man tænker på den ustabilitet, der præger arbejdsmarkedet i disse år. Den skærpede konkurrence om arbejdspladserne stiller også krav til bl.a. a-kasserne og fagforeningerne, der nu også skal være endnu bedre til at ruste medlemmerne til den nye jobsituation.

Det er en opgave, som FTFa er meget bevidste om, der således gerne klassificerer sig selv som en del af den ”nye” a-kasse. FTF-A tilbyder bl.a. vejledning til jobsøgningen, karrierecoaching samt sparring på CV’et.

Prisen for at være med i FTFa ligger månedligt på 488 kr. for en fuldtidsforsikring (over 30 timer) og på 350 kr. for en deltidsforsikring (under 30 timer). 

FTFa har etableret kontorer i Odense, København, Aalborg og Aarhus.

Navnet på FTFa var tidligere FTF-A.