BUPL

Børne- og UngdomsPædagogernes Landsforbund (BUPL) er en fagforening for pædagoger og klubfolk, som også tilbyder a-kasse.

BUPL er en fagforening for pædagoger i Danmark. Det er derfor en fagforening, som varetager de særlige rettigheder, som gør sig gældende for netop pædagoger, og fagforeningen er bl.a. med i forhandlinger med politikere, når der skal fastsættes specifikke arbejdsvilkår og lønsatser for denne faggruppe. BUPL har endvidere en stor jobbase, hvor man kan finde ledige jobs. Foreningen har ca. 60.000 medlemmer. BUPL forhandler overenskomster for pædagoger, hvorfor det er oplagt at være medlem, hvis man er ansat under BUPL’s overenskomst. Arbejder man ikke under BUPL’s overenskomst, så kan det alligevel være vigtigt at have BUPL som sparringspartner i forbindelse med karrierevalg, da foreningen i høj grad er specialiseret inden for pædagogområdet.

 • Webside

  bupl.dk

 • Pris/måned

  511 kr.

 • Antal medlemmer

  60000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • Tilhører Hovedorganisation

  FH

 • A-Kasse

  Navn: BUPL's A-kasse
  Pris: 483 kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink
For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink

Kort om BUPL

Da dette er en fagforening for en klart defineret gruppe, er det også en fagforening, hvor det er muligt at opnå en masse information om faget og få vejledning af specialister. På hjemmesiden postes der fagpolitiske nyheder, og det fungerer således også på nogle måder som et fagligt mødested for pædagoger, hvor man kan opnå oplysninger om pædagogers rettigheder o.l.

BUPL aftaler din løn og dine arbejdsvilkår, og tilbyder altid hjælp fra foreningens tillidsrepræsentanter som er stationeret på alle arbejdspladser. Dermed er foreningen altid tæt på dig og dit arbejdsliv. Derudover kan du også få adgang til faglige arrangementer for at udvide din viden og dine kompetencer inden for faget. Foreningen sørger også altid for at have et lokalt fokus, altså tager de højde for de helt specifkke vilkår og forhold der gælder for netop dig og dine kolleger på jeres arbejdsplads og jeres arbejdsmiljø.

På hjemmesiden har du mulighed for at opnå en masse information om forskellige emner inden for pædagogik. Der er således en række artikler, hvor man kan blive klogere på pædagogfaget.

Kontingent og a-kasse hos BUPL

Som fuldtidsansat pædagog koster det 511 kr. pr. måned at være medlem af BUPL. Hvis du er ledig, sygemeldt eller kun arbejder på deltid kan du dog også få nedsat kontingentet. Der er dog nogle krav hertil før at man kan få nedsat kontingentet. BUPL har også sin egen a-kasse i modsætning til mange andre fagforeninger. Der er gratis medlemskab, når man er under uddannelse. For uddannede over 30 år koster a-kassen 483 kr., mens man som studerende kan slippe med lidt mindre om måneden for at være medlem af PLS, Pædagogstuderendes Landssammenslutning, da a-kassen som sagt er gratis. 

Lønsikring ved Lærerstandens Brandforening

BUPL tilbyder dig at tegne en lønsikring hos Lærerstandens Brandforening. Du kan bruge lønsikringen i tilfælde at du går hen og bliver ledig i en periode, og ikke føler at din dagpengesats er nok til at få privatøkonomien og udgifterne til at hænge sammen. Med lønsikringen kan du få mere udbetalt, afhængigt af din løn under det tidligere job, og dermed supplere dine dagpenge.

Kontante medlemsfordele

Som medlem af BUPL slipper du ikke for fagforeningens specielle medlemstilbud. BUPL er faktisk medejer af Lån & Spar Bank, hvilket dermed giver mulighed for nogle favorable vilkår til foreningens medlemmer. Der tilbydes blandt andet en rente på 3% på lønkontoen for de første 50.000 kr. Som studerende får man også mulighed for at vælge en kassekredit på op til 50.000 kr., hvor der kun betales 5% i rente. For at udnytte disse tilbud hos banken er det et krav, at man er medlem af BUPL og samler alle sine bankaktiviteter hos Lån & Spar.

BUPL giver også mulighed for at tegne forsikringer gennem Lærerstandens Brandforsikring (LB), hvor der især som studerende er store besparelser at hente. Gennem LB er der mulighed for at spare 50% på indbo- og rejseforsikringen og 25% på ulykkesforsikringen. Studieforsikringen dækker blandt andet computer, telefon og cykel, hvilket må siges at være aktuelt for de fleste studerende.

Som medlem af BUPL kan du også blive medlem af Forbrugsforeningen, hvor du kan få en masse rabatter på dit daglige forbrug når du handler i de over 4500 butikker og webshops som foreningen har aftaler med. Du kan i sidste ende spare tusindvis af kroner hvert år hvis du anvender det flittigt. Forbrugsforeningen koster normalt blot 132 kr. om året, men har nu besluttet at indføre kontingentfrihed i de første tolv måneder af medlemskabet, hvilket altså betyder, at det første års medlemskab er gratis.

Som almindelig forbruger ville det ikke kræve en stor indsats for at slå to fluer med ét smæk ved at være medlem af BUPL og få tjent kontingentet hjem gennem Forbrugsforeningens rabat på varer, som man alligevel havde tænkt sig at købe.