Lederne

Kan du blive medlem af Lederne? Har du ledelse som kerneområde i dit arbejdsliv, kan svaret meget vel være et ja.

Lederne er nemlig navnet på en fagforening/fagorganisation, hvis medlemmer findes inden for ledersegmentet. Der optages både nuværende og kommende ledere, der eksempelvis skal håndtere stillingsbetegnelser som direktør og butikschef. Dermed er Lederne en fagforening og a-kasse, som er skræddersyet for danskere i lederstillinger.

 • Webside

  www.lederne.dk

 • Pris/måned

  220 kr.

 • Antal medlemmer

  130000 st

 • Medlemstype

  Anställd

 • Tilhører Hovedorganisation

  Ledernes Hovedorganisation

 • A-Kasse

  Navn: Ledernes A-kasse
  Pris: 499 kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

Kort om Lederne

Fordelen ved at melde sig ind i en fagorganisation som Lederne kan være den fagspecifikke coaching, som man får tilbudt i hverdagen, når man f.eks. søger hjælp til kontraktforhandlinger eller udredning af krav til arbejdsmiljøet. Bliver man som leder indsat i et psykisk stressende arbejdsmiljø, eller bliver man en del af et konkursbo, kan det være yderst fordelagtigt at have fagforeningen som støtte – både mentalt og juridisk, hvis diverse tvister får et retsligt efterspil.

Lederne har på nuværende tidspunkt 130.000 medlemmer og har 19 afdelinger fordelt over hele landet. Hovedkontoret er placeret i København.

Lederne tilbyder både en fagforening og a-kasse til sine medlemmer. Vælger man alternativet med både a-kasse og fagorganisation, vil den månedlige ydelse være 601 kr. Vælger man til gengæld kun fagforeningen, holder udgiften sig til 220 kr. om måneden. Man bør således gøre op med sig selv, hvor stor en sikring man ønsker sig i sit arbejdsliv.

Ledernes Hovedorganisation, også kendt som Lederne, er Danmarks største fagforening for ledere og tilbyder a-kasse såvel som lønsikring. Er man ansat som leder, eller har man lederstillinger på CV’et, så kan et medlemskab hos Ledernes Hovedorganisation være det rigtige skridt for ens karriere.

Fagforeningen har over 130.000 medlemmer og koster 220 kr. om måneden. Som leder sidder man måske ikke altid på yderste mandat, når virksomheden har besluttet sig for en fyringsrunde, hvorfor et medlemskab i Lederne især handler om at sætte fart på sin karriere, udvikle sit netværk og have løbende sparring med professionelle rådgivere, der har stor indsigt i forskellige brancher.

Rådgivning og mere rådgivning

Lederne specialiserer sig inden for rådgivning til ledere. Der er et væld af tilbud omkring rådgivning, som strækker sig fra juridisk rådgivning, lønrådgivning og uddannelsesrådgivning til sparring med professionelle omkring jobsamtale og karriereforløb samt øvrige problemområder, man støder på som leder. Essensen af det hele er, at man ikke står alene og har en slags partner uden for virksomheden, som man løbende kan sparre med.

Lederne med a-kasse og lønsikring

Lederne tilbyder også a-kasse til 482 kr. om måneden, hvilket må anses som en konkurrencedygtig pris. Gennem medlemskabet i a-kassen sikrer man dagpengesatsen, som i 2024 lyder på 20.359 kr. om måneden. Da man som leder med stor sandsynlighed har en løn, der ligger over dette beløb, kan det blive nødvendigt med lønsikring.

Attraktiv lønsikring gennem Lederne

At ledere typisk har en større løn og eftersøger større dækning end dagpengesatsen ses gennem Ledernes udvidede lønsikringstilbud. De fleste aktører på markedet for lønsikring tilbyder lønsikring på op til 40.000 kr. over dagpengesatsen, men hos Lederne er det altså muligt at dække sig af med 60.000 kr. over dagpengesatsen.

Hos Lederne er der en kvalifikationsperiode på blot 6 måneder, hvilket betyder, at man efter betaling til ordningen i seks måneder overstår startkarensen og kan få udbetalt sin lønsikring. Det er dog et afgørende punkt, at man ikke må have haft kendskab til sin opsigelse i løbet af denne periode, også selv om at opsigelsen først træder i kraft efter udløbet af de seks måneder.

Hold øje med karensperioden

Karensperioden er den periode, hvor lønsikring ikke bliver betalt, selv om at betingelserne for at modtage udbetalingen ellers er opfyldt. Hos Lederne arbejder man med en karensperiode på 30, 60 eller 90 dage, hvorfor der naturligvis skal tages hensyn til dette forhold, inden man vælger at tegne en lønsikring.