Det Faglige Hus
Fagforening & A-Kasse

FOR ALLE
Bliv medlem i Det Faglige Hus - fagforening og a-kasse for.

Det Faglige Hus
 • Altid gode tilbud
 • Gratis fagforening i 3 måneder
 • Store besparelser på forsikringer
Samlet: 545 Kr./Md.
Fagforening: 69 Kr./Md.
A-Kasse: 476 Kr./Md.
Frie
Fagforening & A-Kasse

FOR ALLE LØNMODTAGERE

Bliv medlem i Frie - fagforening og a-kasse.
 

Frie
 • Juridisk bistand
 • Prøv 3 md. gratis
 • Unik og billig lønsikring
Samlet: 555 Kr./Md.
Fagforening: 69 Kr./Md.
A-Kasse: 486 Kr./Md.
Min A-kasse
A-Kasse

FOR LØNMODTAGERE
Gratis for nyuddannede og studerende

Min A-kasse
 • Danmarks bedste a-kasse
 • Højt niveau, lav pris
 • Professionel rådgivning
A-Kasse: 476 Kr./Md.
FTF-A
A-Kasse
A-KASSE FOR LØNMODTAGERE

Bliv medlem i FTF-A - a-kasse for kun 448 pr. md.

FTF-A
 • Attraktiv lønsikring
 • Høj kvalitet til en lav pris
 • Personlig rådgivning
A-Kasse: 457 Kr./Md.
Ase
Fagforening & A-Kasse

FOR ALLE
Bliv medlem i ASE - fagforening og a-kasse for

Ase
 • Op til 19.083 kr./md. i dagpenge
 • Rådgivning om feriedagpenge og efterløn
Samlet: 572 Kr./Md.
Fagforening: 69 Kr./Md.
A-Kasse: 503 Kr./Md.
Business Danmark
Fagforening & A-Kasse

FOR LØNMODTAGERE
Bliv medlem i Business Danmark - fagforening og a-kasse

Business Danmark
 • For dig i salg og marketing
 • For lønmodtagere og selvstændige
 • Juridisk rådgivning
Samlet: 643 Kr./Md.
Fagforening: 167 Kr./Md.
A-Kasse: 476 Kr./Md.
MA A-kasse
A-Kasse

A-KASSEN FOR HØJTUDDANNEDE 
Bliv medlem i MA A-kasse.
Gratis studiemedlemskab

 

MA A-kasse
 • A-kassen for højtuddannede
 • For humanister eller scient.er
 • Gratis studiemedlemskab
A-Kasse: 493 Kr./Md.
CA A-kasse
Fagforening & A-Kasse

KARRIEREPARTNER OG A-KASSE FOR HØJTUDDANNEDE


CA A-kasse
 • Gratis karriereudvikling
 • Juridisk tryghed
 • Økonomisk sikkerhed
Samlet: 544 Kr./Md.
Fagforening: 50 kr Kr./Md.
A-Kasse: 496 kr Kr./Md.
Akademikernes
A-Kasse

Billigste a-kasse for højtuddannede

Akademikernes
 • Billigst for alle andre
 • Gratis når du studerer
 • Landsdækkende
A-Kasse: 444 Kr./Md.
3F
Fagforening & A-Kasse


DANMARKS STØRSTE FAGFORENING OG A-KASSE
Med overenskomster på flere arbejdspladser end nogen anden fagforening

 

3F
 • 24 timers telefonservice
 • Danmarks mest lokale a-kasse
 • Mulighed for efterløn
Samlet: 977 Kr./Md.
Fagforening: 464 Kr./Md.
A-Kasse: 513 Kr./Md.
Lederne
Fagforening & A-Kasse

FOR LEDERE OG BETROEDE MEDARBEJDERE
Bliv medlem i Lederne - fagforening og a-kasse.

Lederne
 • En af Danmarks billigste fagforbund
 • Fokus på ledelse
 • Rådgivning, sparring og kurser
Samlet: 554 Kr./Md.
Fagforening: 469 Kr./Md.
A-Kasse: 195 Kr./Md.
Hvilken fagforening eller a-kasse passer dig?

A-kasser – din forsikring ved arbejdsløshed

Måske ønsker du at skære ned på de faste udgifter i husholdningsbudgettet, men ét af de steder, du ikke bør spare, er kontingentet til a-kassen. Medlemskabet af a-kassen er nemlig din adgangsbillet til dagpenge, hvis du skulle være så uheldig at blive fyret. Få mere at vide i denne artikel.

Hvilken funktion har a-kassen?

Der findes en række a-kasser – eller arbejdsløshedskasser – på det danske marked, og der er tale om statsstøttede organisationer, hvis primære opgave er at gå ind og administrere udbetalingen af ydelser såsom dagpenge, efterløn og sygedagpenge. Udgifterne dækkes via medlemskontingenter og en procentdel af arbejdsmarkedsbidraget. Typisk betaler medlemmerne kontingent én gang i kvartalet, og eftersom flere a-kasser og fagforeninger samarbejder, er der mulighed for at blive medlem af begge dele, når man melder sig ind.

Du bestemmer selv, om du har lyst til at melde dig ind i en a-kasse eller helt vil droppe denne faste udgift i budgettet. Du skal blot vide, at du skal have været medlem af en a-kasse i minimum 1 år for at få udbetalt dagpenge, ellers får du tildelt kontanthjælp, hvis sats dog ligger noget lavere. Der gælder særlige undtagelser for nyuddannede, der kan tildeles dagpenge på særlige dimittendbetingelser. Eneste krav er her, at man søger om optagelse senest 14 dage efter endt uddannelse, hvorefter man kan få tildelt dagpenge en måned senere.

For at få dagpenge skal du skal være uforskyldt ledig. Dagpengesatsen justeres årligt af staten og ligger pr. 1. januar 2017 på 849 kroner pr. dag for en fuldtidsforsikret. Du kan få tildelt dagpenge i 2 år, hvorefter du kan få en fleksibel forlængelse på 1 år. Du kan optjene en ny dagpengeperiode, når du har arbejdet 1924 timer inden for en 3-årig periode (fuldtidsforsikring).

A-kassen – en gammel dansk samfundstradition

A-kasserne har været en del af det danske samfund siden begyndelsen af 1900-tallet, men har med tiden fået en større og større samfundsrolle, bl.a. i arbejdet med at få medlemmerne tilbage til arbejdsmarkedet. A-kasserne er således ikke blot en organisation, der sikrer dig økonomisk ved arbejdsløshed, men tager også aktiv del i at udarbejde en konkret jobplan i ledighedsperioden samt med evalueringer i forbindelse med sygedagpenge. Sidstnævnte rolle deles dog med kommunerne.

Når du står med en fyreseddel, er det altid vigtigt, at du melder dig ledig hos både jobcentret og a-kassen, hvis du vel at mærke ønsker dagpenge. A-kassen skal ligeledes kontaktes ved barsel, efterløn og sygdomsforløb, der holder dig væk fra arbejdsmarkedet. I ledighedsforløbet kan a-kassen indkalde dig til flere opfølgende samtaler, ligesom du kan blive sendt på kursus hos en anden aktør. Som ledig er det vigtigt, at du overholder alle aftaler, da en misset samtale eller et nej tak til tilbud kan resultere i karantæne, der i sidste ende kan betyde, at du ikke længere er berettiget til dagpenge. Du skal altid stå til rådighed for jobmarkedet og skal derfor være aktivt jobsøgende.

Hvilken type a-kasse skal jeg vælge?

A-kasser kan være både tværfaglige og branchespecifikke. Som akademiker kan du f.eks. vælge at melde dig ind i MA, Magistrenes Arbejdsløshedskasse, hvor du vil få en specifik rådgivning, der sigter mod netop akademikere og deres særlige udfordringer på arbejdsmarkedet. Der findes en lang liste af branchespecifikke a-kasser, men der er også flere tværfaglige, der giver dig en mere generel vejledning og derfor også typisk er lidt billigere. Det er således dit valg, hvilken type vejledning du ønsker, ligesom du skal tage stilling til, om du både vil være medlem af en a-kasse og fagforening.

Oplever du et karriereskift, kan det være nødvendigt at skifte over til en anden a-kasse, og det kan du gøre problemfrit ved blot at give den nye a-kasse besked. Lad dem klare alle detaljerne omkring udmeldingen og sørg for, at dine anciennitetsfordele såsom optjente dagpenge flyttes med over i den nye a-kasse. Det er også helt legalt at flytte a-kasse, hvis du blot ønsker flere medlemsfordele, et billigere tilbud eller generelt er utilfreds med den behandling, du har fået i den gamle a-kasse. Du bør notere dig, at der er kortere opsigelsesvarsler i de respektive a-kasser. Skal du ligeledes skifte fagforening, kan opsigelsesvarslet være noget længere, så tjek gerne de gældende betingelser, inden du udfylder blanketten.

A-kasserne I 2020

At være medlem af en a-kasse er afgørende for at sikre sig retten til dagpengesatsen, som i 2020 lyder på 19.083 kr. månedligt. I året 2020 må man dog også bare acceptere, at a-kasserne kan tilbyde forbrugerne langt mere end bare dagpenge.

A-kasserne tilbyder rådgivning og sparring

A-kasserne gør naturligvis, hvad de kan for at lokke kunder ind i butikken, og det ser man især på den brede vifte af tilbud, som a-kasserne giver til deres medlemmer. Som forbruger kan det betyde, at man slipper for medlemskabet i en fagforening og dermed også sikrer en besparelse på 5.000-6.000 kr. om året.

A-kasserne tilbyder rådgivning til både de ledige og de ansatte. Man skal således ikke bare se på a-kassernes tilbud som noget for de ledige. Har man fuld fart på karrieren, så kan a-kasserne bruges som sparringspartner i forhold til at tage det næste skridt i karrieren. A-kasserne er også en fantastisk måde at opbygge sit netværk på, da der løbende bliver afholdt arrangementer og foredrag, hvor man får mulighed for at møde eksperter, men også folk, der står i samme situation som en selv.

A-kasserne afholder også et hav af workshops og kurser, hvor man kan få finpudset ens kompetencer, så man står endnu stærkere i forhold til at komme hurtigt tilbage på jobmarkedet. De fleste a-kasser har også stor fokus på at tilbyde rådgivning og vejledning omkring jobsøgningen, hvor der kan forventes forskellige muligheder for at få kigget på ens CV og profil på LinkedIn.

I denne forbindelse kan det være en god ide at vælge en a-kasse, der har et indgående kendskab til ens branche og fagområde, da det kan være med til at sikre, at man får mere specialiseret rådgivning i forbindelse med jobsøgningen.

Netværk hos a-kasserne

A-kasserne gør også meget ud af at ville skabe netværk for sine medlemmer. De forskellige netværk har stor fokus på, hvordan man løbende udvikler sine kompetencer, men også hvordan man helt konkret får foden inden for hos virksomhederne.

Der er muligheder for at opleve virksomhedsbesøg, deltage på messer og få et bedre indblik i de forskellige delsektorer inden for brancherne

A-kasser handler ikke bare om pris

Ser man på priserne for a-kasserne, så ligger de inden for et forholdsvis snævert spænd på lige over 400 kr. til godt 500 kr. Der er således umiddelbart ikke store beløb at spare ved valg af a-kasse.

Ønsker man dog at sikre sig en månedlig besparelse for at skabe lidt luft i økonomien til andre indkøb, så kan regne med at spare omkring 100 kr. om måneden, hvis man vælger nogle af de billigere løsninger på markedet. Derudover kan der være nogle medlemstilbud på forsikringer eller andre ydelser, som betyder, at man indirekte får en langt større gevinst end de 100 kr. om måneden. A-kasserne hjælper nemlig i stigende grad deres medlemmer tilbage på jobmarkedet gennem rådgivning og netværk, hvorfor et medlemskab i den rigtige a-kasse kan være guld værd.

Billig A-kasse | pris sammenligning