Profession group image

It og teleteknik

Arbejder du inden for IT og teleteknik, og leder du efter en ny a-kasse eller fagforening? Der er mange gode muligheder at vælge imellem inden for netop dette arbejdsområde. 

Faggruppen IT og teleteknik indeholder de jobfunktioner, som har med den teknologiske verden at gøre - det kan f.eks. være at designe brugerflader, udvikling af programmer, installation af servere, styresystemer og service i forhold til klienter, hvis IT-systemer ikke virker.

IT og teleteknik er altså et bredt arbejdsområde i Danmark, og et medlem af en fagforening og a-kasse kan afhænge af netop din jobtitel og uddannelse.

 • Antallet af danske fagforeninger

  13 st

 • Antal medlemmer

  1 145 635 st på 13 fagforeninger

 • Medlemstype

  Anställd, Egenföretagare

 • A-kasse

  Tilgængelig på 0 foreninger og a-kasser

 • Type af arbejdsgiver

  Statlig 12 st, Privat 13 st

Tilbud fra de sædvanlige fagforeningerne og a-kasserne for It og teleteknik

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

Andre fagforeninger og a-kasser i It og teleteknik

Vanlige erhverv i It og teleteknik

Hvilken fagforening passer dig?

Hvis du er usikker på, hvilken fagforening der passer bedst til dig og dit erhverv, kan du bruge vores søgefunktion nedenfor. Søg efter erhverv eller erhvervsområde.

Fagforeninger for IT og teleteknik

Stort set alle fagforeninger har tilbud til dig, som du kan gøre god brug af i det daglige. Måske har du en jobfunktion med store sikkerhedsudfordringer og ønsker derfor advokathjælp til tjek af din arbejdsforsikring. Sidder du i en lederstilling, er det en fordel af vælge en specialiseret forening, såsom Lederne, eller Business Danmark, hvis du f.eks. er selvstændig. Hvis du arbejder inden for et meget bestemt fagområde, kan det altså være en god idé at se på de fagforeninger, som netop kan hjælpe dig og dit arbejdsliv bedst. Som softwareingeniør kan du f.eks. melde dig ind i IDA, og har du en akademisk uddannelse som datalog, kan du melde dig ind i Dansk Magisterforening.

Fagforeningerne inden for IT og teleteknik afhænger af dit konkrete arbejdsområde. Under denne faggruppe kan du vælge mellem mange forskellige fagforeninger og deres tilhørende a-kasse. Den mest oplagte fagforening inden for IT er nok PROSA, hvor man kan melde sig ind med jobtitler såsom datamatiker, webanalytiker, IT-konsulent og IT-supporter. Udover de fagspecifikke forbund, er det også muligt at melde sig ind i de gule (tværfaglige) fagforeninger såsom Frie eller Det Faglige Hus. Gule fagforeninger kan ikke give en lige så fagspecifik rådgivning som de fagspecifikke foreninger, men de kan stadig være rigtig gode.

A-kasser for IT og teleteknik

Måske er du udelukkende interesseret i en a-kasse og vil spare fagforeningskontingentet? Det er intet problem, da der er mange muligheder for at melde sig ind i en a-kasse med arbejdsområde inden for IT og teleteknik. Du kan bl.a. melde dig ind i Det Faglige Hus, Min A-kasse og Krifa. Hvis du har en akademisk uddannelse inden for IT og teleteknik, så kan du også melde dig ind i Akademikernes ambitiøse a-kasse. Hvis du derimod er leder, er det værd at se på de gode tilbud du kan finde hos Ledernes a-kasse.

Fagforeningens fordele

Arbejder du inden for IT og teleteknik er du heldig at have adgang til en masse forskellige og fagspecifikke fagforeninger. Det betyder at du har rig mulighed for at vælge den der bedst passer til din jobfunktion og bedst opfylder dine behov. Som nævnt kan du overveje et medlemskab af IDA der arbejder for folk med naturvidenskabelige og tekniske uddannelser. IDA kan støtte dig i at sikre og forbedre dine lønforhold, samt yde juridisk rådgivning. Derudover tilbyder de også kurser til dig som medlem der kan hjælpe med at opkvalificere dine evner og kompetencer, hvilket vil sikre dig en attraktiv position i et konstant udviklende og mere konkurrencepræget arbejdsmarked. Til sidst får du også adgang til det store faglige netværk blandt de ca. 130.000 medlemmer. Et medlemskab af IDA koster 293 kr. pr. måned og bliver opkrævet hvert kvartal.

Derudover er der også PROSA der specifikt henvender sig til IT-kyndige. Dette gør fagforeningen yderst professionel til at støtte dig, da de sørger for ekstra målrettet rådgivning og ekspertise inden for dit arbejdsområde, så du vil befinde dig i det bedst mulige miljø til at forbedre dine arbejds- og lønvilkår. I forhold til kontingentpriserne koster et månedligt medlemskab 899 kr. for adgang til fagforening og en fultidsforsikring i foreningens a-kasse. Fagforeningen alene koster 409 kr., og som deltidsforsikret er beløbet på 217 kr. pr. måned. PROSA er en forholdsvis lille fagforening med ca. 16.000 medlemmer. 

Dog tilbyder fagforeningen en masse andre medlemsfordele udover de gænge fagforeningstilbud. Som medlem af PROSA kan du adgang til et hav af rabatter og gode tilbud. PROSA har eksempelvis en samarbejdsaftale med Keepit, som tilbyder cloud-fildeling og online-backup, hvor du kan få næsten 50% rabat hvis man køber Keepit NextGen Online Backup og synkronisering. PROSA samarbejder også med GF forsikring og med Lån & Spar Bank hvor du ligeledes kan få adgang til gode tilbud og rabatter på henholdsvis diverse forsikringer og attraktive lån.