Business Danmark
Fagforening & A-Kasse

FOR SELVSTÆNDIGE ERHVERVDRIVENDE

Bliv medlem i Business Danmark - fagforening og a-kasse for kun 624 efter skat

Business Danmark
Samlet: 624 Kr./Md.
Fagforening: 157 Kr./Md.
A-Kasse: 452 Kr./Md.
Ase
Fagforening & A-Kasse

FOR SELVSTÆNDIGE

Bliv medlem i Ase - a-kasse for kun 487 kr./md

Upolitisk fagforening for kun 67 kr./md.

Ase
Samlet: 554 Kr./Md.
Fagforening: 67 Kr./Md.
A-Kasse: 487 Kr./Md.
Hvilken fagforening eller a-kasse passer dig?

På papiret henvender fagforeningerne sig først og fremmest til lønmodtagerne og deres fokuspunkter på arbejdsmarkedet såsom arbejdstid, arbejdsmiljø og løn. Det kan derfor være svært at se, hvordan man som selvstændig kan bruge sin fagforening. Aktuelt er der dog langt flere fagforeninger end tidligere, bl.a. ASE, Krifa, IDA og Teknisk Landsforbund, der optager både lønmodtagere og selvstændige, og her vil man som regel få tilbudt et billigere kontingent grundet de særlige betingelser.

Selvstændige kan dog gennem deres medlemskab af fagforeningen få adskillige fordele såsom deltagelse i diverse netværk, juridisk hjælp ved tvister og kurser samt adgang til det nyhedsmateriale, som fagforeningen udsender. Som selvstændig kan man desuden trække det fulde kontingentsbeløb (modsat lønmodtagernes loft på 3.000 kr.) fra i skat. Har man stiftet en virksomhed inden for IT-miljøet, kan det således give god mening at søge om optagelse hos en IT-orienteret fagforening som PROSA. Man kan også gå målrettet efter en fagforening, der udelukkende optager selvstændige. Dem er der ikke mange af, Dana er et af de bedste bud. Fagforeningen arbejder nemlig med de problemstillinger, som selvstændige møder. Månedsprisen er 524 kr.

Der vil være nogle, der hævder, at det er overflødigt at melde sig ind i en fagforening som selvstændig, men vil man have bl.a. den juridiske hjælp og et fagligt netværk, kan fagforeningen være løsningen.

Det er desuden anbefalelsesværdigt, at man som selvstændig melder sig i en a-kasse, da det er en økonomisk sikring, hvis virksomheden drejer nøglen om. Man har dog kun dagpengeret, hvis virksomheden lukkes.