LAKA - Lærernes a-kasse

Meld dig ind i Lærernes A-kasse

Lærernes A-kasse LAKA fokuserer på lærere og undervisere og er specialiserede på arbejdsforhold indenfor dette arbejdsmarked. LAKA er for dig, der kan blive medlem af en af de faglige organisationer Danmarks Lærerforening (DLF), Frie Skolers Lærerforening (FSL) eller Uddannelsesforbundet (DTL, LVU og DPL), og a-kassen har blandt andet medlemmer fra de danske folkeskoler, efterskoler, produktionshøjskoler og AMU-centre.

 

Du kan også søge medlemskab i LAKA , hvis du er nyuddannet, eller hvis du tidligere har arbejdet inden for området og stadig føler en stærk tilknytning til branchen. Du skal blot sende din ansøgning om medlemskab til LAKA, så hjælper det venlige personale dig med optagelsen i a-kassen. Er du medlem af en anden a-kasse hjælper LAKA dig også gerne med alt det praktiske omkring overflytningen. Udfyld en overflytningsblanket og lad LAKA tage hånd om resten.

 • Webside

  laka.dk

 • Pris/måned

  475

 • Antal medlemmer

  76000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • A-Kasse

  Navn: Lærernes A-kasse
  Pris: 475

Kort om Lærernes A-kasse

Lærernes A-kasses historie startede i 1985, og LAKA har i dag mere end 70.000 medlemmer, som nyder den specialiserede viden om de danske underviseres arbejdsmarked. LAKA samarbejder med Danmarks skoler og skoleledere og har gode kundskaber om dine arbejdsvilkår som lærer eller underviser. Hos LAKA kan du få hjælp og rådgivning om lidt af hvert. Kontakt a-kassen, hvis du har brug for vejledning omkring dit CV, en ansøgning eller kommende jobsamtale. Du kan også få karriererådgivning, uanset om du er i arbejde eller er ledig, så du får styr på dine kompetencer ved jobsøgning og får den rette vejledning, hvis du overvejer et karriereskift. Derudover kan du deltage i gratis workshops, der handler om alt fra jobsøgning til stress og LinkedIn og nyde LAKA gratis onlinekurser for at styrke dine kundskaber i bl.a. Microsoft-programmer, sociale medier eller Photoshop.

Hvert år i oktober og november arrangerer LAKA desuden spændende og omkostningsfrie foredrag til inspiration. Du kan desuden supplere a-kassen med et medlemskab af Lærerstandens Brandforsikring for lønsikring, hvis du skulle blive arbejdsløs. Et sådant medlemskab giver dig en tryghed ved ledighed, så du får en ekstra udbetaling udover dagpenge. Takket være det tætte samarbejde med Danmarks skoler formidler a-kassen også vikariater til ledige medlemmer.

Danmarks billigste a-kasse for lærere

Som medlem af LAKA betaler du et kontingent hver måned, som blandt andet betyder, at du har en økonomisk sikkerhed, hvis du skulle miste dit arbejde. LAKA er Danmarks billigste a-kasse for lærere, og det månedlige beløb som fuldtidsforsikret er på 475 kr. (2022) og for deltidsforsikring 352 kr. (2022). Hvis du også ønsker muligheden for efterløn, betaler du 996 kr. om måneden for fuldtidsforsikring eller 699 kr som deltidsforsikret. Hvis du er studerende, eller din ret til dagpenge er udløbet, kan du søge om at blive fritaget for at betale medlemskontingent.

Med et medlemsskab i a-kassen LAKA opnår du et økonomisk sikkerhedsnet blandt andet i tilfælde af arbejdsløshed. Hvis du skulle være uheldig at blive ledig, kan du altså modtage penge fra lærernes a-kasse. For at opfylde betingelserne for dagpenge skal du have været medlem af a-kassen i et år, som fuldtidsforsikret have arbejdet 1924 timer, hvilket modsvarer fuldtidsarbejde i et år, være fyldt 18 år og bosat i Danmark. Den maksimale sats for dagpenge er 892 kr. pr. dag (2022). Et medlemskab i LAKA giver også mulighed for feriedagpenge, hvis du modtager dagpenge, barselsdagpenge eller sygedagpenge. Feriedagpenge er det samme som dagpengeniveauet og giver dig mulighed for at afholde ferie, selvom du er på dagpenge.

En af Danmarks ældste lønmodtagerorganisationer

Der kan også være fordele ved at søge medlemskab i både en a-kasse og en fagforening, som er specialiserede på netop dit arbejdsområde. Blandt andet Danmarks Lærerforening (DLF) arbejder for de danske læreres arbejds- og lønforhold samt pædagogiske interesser. Fagforeningen blev dannet i 1874 og er en af Danmarks ældste lønmodtagerorganisationer. DLF arbejder for eksempel for bedre overenskomster for lærere som omhandler arbejdstider, lønaftaler og pension og repræsenterer medlemmernes økonomiske og faglige interesser. Et af fagforeningens mål er at øge respekten for og sikre professionalisme inden for lærerfaget.

Med et medlemskab i en a-kasse, der dækker dit faglige område som lærer eller underviser, kan du søge hjælp, når det drejer sig om sværere spørgsmål, og du kan nyde bedre vejledning, som specifikt berør dit arbejdsområde. Når du er på udkig efter a-kasser og fagforeninger i Danmark, kan du finde mange sammenligningssider på internettet. De giver et godt indblik i de forskellige foreningers priser, specialiseringer og rabatter for studerende m.m.