Min A-kasse

Min A-kasse er et af mange alternativer på en arbejdsløshedskasse, og medlemssegmentet består af lønmodtagere fra forskellige brancher. Der er tale om en erfaren a-kasse. Min A-kasse blev nemlig etableret i 1914 og er i dag klassificeret som en lille, tværfaglig a-kasse, der kombinerer billige løsninger med et højt serviceniveau.

 • Webside

  min-a-kasse.dk

 • Pris/måned

  506 kr.

 • Antal medlemmer

  91000 st

 • Medlemstype

  Anställd

 • Tilhører Hovedorganisation

  FH

 • A-Kasse

  Navn: Min A-kasse
  Pris: 506 kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink
For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink

Min A-kasse – En tværfaglig a-kasse

Min A-kasse koster 506 kr. om måneden for at være medlem. Min A-kasse er en tværfaglig a-kasse, så du behøver ikke bekymre dig om, hvilken brancher du arbejder i eller kommer til at arbejde i.

Min A-kasse gør det nemt

Når man melder sig ind i en a-kasse, skal man beslutte sig i, hvilket omfang man ønsker at være forsikret, altså om man vil være fuldtids- eller deltidsforsikret. Den forsikringstype, som man vælger, har ikke kun betydning for den sats, som man får udbetalt ved ledighed, men den påvirker også i, hvilket omfang, at man skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Er man fuldtidsforsikret, skal man stå til rådighed for arbejdsmarkedet 37 timer om ugen, hvorimod en deltidsforsikring betyder, at man skal stå til rådighed for deltidsarbejde i op til 30 timer om ugen.

Hos Min A-kasse har de imidlertid gjort hele processen omkring fuldtids- eller deltidsforsikring ganske nem. Hvis man arbejder deltid og er optaget som deltidsforsikret, men går op til fuldtidsarbejde, så anbefaler Min A-kasse, at man kontakter dem og får ændret sin status til fuldtidsforsikring.  Får man dog ikke lige gjort dette, så sker processen automatisk, da deres arbejde er tilknyttet E-indkomstregistret.

Der sker ikke nogen ændring, hvis man arbejder mere end 30 timer i nogle uger eller en måned. For at være helt præcis, så skal man have arbejdet mere end 390 timer på tre måneder (eller mere end 360 arbejdstimer inden for 12 uger, hvis du er ugelønnet), så bliver man helt automatisk flyttet fra deltidsforsikring til fuldtidsforsikring gældende fra den første i måneden, efter at det er blevet registreret hos Min A-kasse.

Det er også vigtigt at huske, at man ved ledighed ikke har mulighed for at skifte fra deltidsforsikring til fuldtidsforsikring. Det er dog muligt at skifte den anden vej, hvilket så vil medføre en nedskrivning i dagpengesatsen.

Deltidsforsikring hos Min A-kasse koster 378 kr. om måneden.

 

Min A-kasse gør en indsats for de studerende

Min A-kasse tilbyder gratis medlemskab for de studerende, som også får en række gode tilbud i forbindelse med medlemskabet.

Udover at man kan få dagpenge fra dag ét, hvis man har været medlem i et år, så kan de studerende under 30 år også få hjælp til at komme i gang med deres karriere.

Min A-kasse tilbyder at få taget et billede af en dygtig fotograf, som sikrer, at ens CV og LinkedIn-profil får et professionelt look. Min A-kasse tilbyder naturligvis også hjælp med at få sat ens CV ordentligt op, ligesom at man også kan få vejledning omkring oprettelse af en LinkedIn-profil.

Min A-kasse har også eksperter i selvstændig virksomhed, hvilket betyder, at hvis det er den vej, som man ønsker at gå i, så kan Min A-kasse også hjælpe dig på rette vej der.

Gratis workshops hos Min A-Kasse 

Hos Min A-kasse er der ingen undskyldning for at ligge på den lade side, da de løbende tilbyder workshops og foredrag, så du kan skyde gang i karrieren. Der er foredrag på Sjælland og i Jylland. At give et godt førstehåndsindtryk kan gøre forskellen, hvorfor det kan være afgørende at have finpudset sit CV og sin LinkedIn-profil. Tidligere har Min A-kasse haft besøg af eksperter med netop speciale i LinkedIn, så man får nemmere ved at komme i kontakt med virksomhederne og gøre sig tilgængelig over for nye arbejdspladser.

Det kan være ensomt at sidde og arbejde med sin jobsøgning, især hvis det ikke rigtig giver resultater. De gratis workshops og foredrag hos Min A-kasse kan være en god måde at blive inspireret på og få løftet sit niveau omkring jobsøgningen. Samtidig kan det også frembringe en positiv følelse af at være omringet af mennesker, der står i den samme situation som én selv.

Også lønforsikring hos Min A-kasse – uden selvrisiko!

Min A-kasse tilbyder lønforsikring gennem Alka, hvor man kan blive forsikret for op til 80% af ens løn. Der er mulighed for at blive dækket med alt fra 1.000 kr. til 40.000 kr. over dagpengesatsen. Prisen for 2.000 kr. er på 74-82 kr. afhængig af, om man ønsker en selvrisiko på 30 dage eller ej. Ønsker man derimod at blive dækket af for 40.000 kr. over dagpengesatsen, så vil det koste hhv. 1.295 kr. og 1.456 kr. afhængig af, om man vælger en 30-dages selvrisiko eller ingen selvrisiko.

Flere a-kasser og lønsikringer har en selvrisiko på 30 dage, hvilket betyder, at lønsikring første betales efter en måned. Hos Min A-kasse er der således gennem Alka mulighed for at slippe for denne selvrisiko og få sin lønsikring med det samme.

Min A-kasse og dagpengesatser 2024

A-kassen kan tilbyde dig en pris på 506 kr. pr. måned for en fuldtidsforsikring, hvilket indikerer, at dit ugentlige timetal ligger over 30 timer. Ved en deltidsforsikring ligger kontingentet på 378 kr. Der tilbydes dog altid særlige priser til studerende.

Hvis du ønsker at modtage dagpenge under en ledighedsperiode, er det et obligatorisk krav, at du er medlem af en a-kasse. Det er imidlertid ikke påkrævet, at du er med i en fagforening. Det er til gengæld alment gældende, at du skal have været medlem af en a-kasse i mindst 1 år (eller have arbejdet 1924 timer) eller have afsluttet en uddannelse på mindst 1 ½ år. Dagpengesatsen ligger på nuværende tidspunkt på 20.359 kr. pr. måned for fuldtidsforsikrede, og 13.573 kr. for deltidsforsikrede.

Min A-kasse er tilknyttet Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og har afdelinger i Aalborg, Aarhus, Fredericia, København, Rødovre og Valby, og servicerer pt. omkring 91.000 medlemmer.