HK

HK – fagforeningen for handel og kontor

Som uddannet inden for handel og kontor har du mulighed for at søge ind i fagforeningen HK, der ligeledes rummer en a-kasse. Der er således tale om et bredt funderet netværk bestående af funktionærer fra forskelligartede brancher. HK er opdelt i 4 sektioner: HK Stat, HK Handel, HK Kommunal og HK Privat.

 • Webside

  www.hk.dk

 • Pris/måned

  474 kr.

 • Antal medlemmer

  220000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • Tilhører Hovedorganisation

  FH

 • A-Kasse

  Navn: HK's A-kasse
  Pris: 530 kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

Kort om HK a-kasse og fagforening

HK er én af de allerstørste fagforeninger på det danske marked. Pt. rangerer HK faktisk som den andenstørste med sine 220.000 medlemmer, mens 3F stadig figurerer som den største.

HK er en særdeles erfaren fagforening, der blev stiftet helt tilbage i 1897. Som medlem af HK’s fagforening tilbydes du en dybdegående rådgivning, der bl.a. kan fokusere på dine kommende lønforhandlinger, tjek af dit nuværende lønniveau, opkvalificering af dine nuværende fagkompetencer eller måske juridisk bistand. Det er fagforeningernes generelle styrke, at de dels arbejder for dit fagområde på et politisk plan og dels kan målrette deres kompetencer mod netop dit arbejdsliv og dine behov. Som fagforeningsmedlem vil du derfor have en ekstra sikring, hvis du ryger uklar med din arbejdsgiver.

Du kan blive medlem af HK’s fagforening for 474 kr. om måneden. Prisen er 1.004 kr., hvis du vælger både fagforening og a-kasse.

HK – En af de gamle

HK er en af de gamle fagforeninger i Danmark, som også tilbyder a-kasse og lønsikring. HK forhandler overenskomst for butiks-, kontor- og lageransatte.

HK’s priser

HK tilbyder fagforening såvel som a-kasse. Fagforeningen koster 474 kr. om måneden som fuldtidsforsikret, mens prisen lyder på 275 kr. pr. måned som deltidsansat. A-kassen koster hhv. 530 kr. og 402 kr. månedligt for den fuldtidsforsikrede og den deltidsforsikrede.

Som medlem af enten fagforening eller a-kassen kan man regne med ekspertise på netop dit fagområde samt hjælp ved fyring. Derudover kan man ved begge medlemskaber også se frem til rådgivning om jobansøgning, karriere og onlineværktøjer.

Mere hjælp gennem HK’s fagforening

Selv om HK’s a-kasse tilbyder hjælp og vejledning, så er det gennem fagforeningen, at man kan forvente udvidet assistance. Det sker i form af muligheden for at blive dækket af en overenskomst. Derudover kan man forvente retshjælp efter tre måneders medlemskab. Der vil også være adgang til billigere forsikringer og personlig rådgivning i forbindelse med din ansættelse.

Et medlemskab i fagforeningen kan således være hurtigt tjent hjem, hvis man ellers skulle tilkøbe sig nogle af disse tjeneste særskilt. Fagforeningen tilbyder også vejledning omkring lønforhold og adgang til gratis kurser.

Som medlem af bare a-kassen er der kun en forholdsvis begrænset adgang til rådgivning og hjælp.

Onlinekurser hos HK

HK gør meget ud af at have et bredt udvalg af onlinekurser til sine medlemmer. Du vil have mulighed for at sætte mere fart på jobsøgningen gennem fagforeningens onlinekursus, hvor der stilles skarpt på dine profiler hos LinkedIn og Facebook.

Disse profiler kan skærpe din eksponering ude blandt virksomheder, og det er noget, som HK hjælper sine medlemmer med. Derudover kan man også forvente at blive klædt ordentligt på til den afgørende jobsamtale, som også kræver den rigtige forberedelse og indstilling.

Føler du, at du mangler det sidste inden for Microsoft Office-pakken, SAP eller Google Docs, er der også mulighed for at få pudset kompetencerne af, så man for alvor kan gøre en forskel på arbejdspladsen med det samme.

HK dækker blandt andet også sociale medier, grafiske værktøjer og sprog via sine onlinekurser.

Medlemstilbud hos HK

HK holder sig ikke tilbage med udbuddet af medlemstilbud. Som andre fagforeninger kan man opnå rabatter på rejser og andre indkøb i hverdagen.

På forsikringsfronten har de også stablet et godt tilbud på benene i samarbejde med Alka. Her kan man som medlem i HK forvente en rabat på mindst 10%, når man tegner forsikring hos Alka som privatperson.

Har man selv flere forsikringer eller planer om at tegne forsikringer, så betyder det, at prisen på et medlemskab i HF skal ses i et andet lys, da ens samlede omkostninger faktisk kan ende med at være lavere end før medlemskabet.