Ledernes Hovedorganisation

Ledernes Hovedorganisation har fokus på at bringe selvstændige og ledere videre på arbejdsmarkedet i Danmark. Dermed adskiller Ledernes Hovedorganisation sig fra de to andre hovedorganisationer såsom Akademikerne, der har fokus på højtuddannede samt FH, der repræsenterer alle slags lønmodtagere i Danmark. Ledernes Hovedorganisation har derimod udelukkende fokus på at forbedre ledelse på arbejdsmarkedet i Danmark.

 

Medlemsorganisationer

Ledernes Hovedorganisation er en paraplyorganisation, som dækker over de tre søsterorganisationer: Lederne, PRO og Virksom. Mellem de tre søsterorganisationer er der samlet set over 125.000 medlemmer. Ledernes Hovedorganisation er dermed den mindste hovedorganisation i Danmark, både i form af medlemsorganisationer og medlemmer, men hovedorganisationen yder stadig stor indflydelse på hvordan arbejdsmarkedet formes i Danmark. Derfor er det en god idé at melde sig ind i en af de tre søsterorganisationer, hvis man er leder eller selvstændig og ønsker bedre vilkår på arbejdsmarkedet.

Lederne er den største fagforening under Ledernes Hovedorganisation med over 100.000 medlemmer og er for ledere og særligt betroede medarbejdere. PRO er en fagforening for funktionærer, som selv forhandler deres løn og kontrakt. Virksom er en fagforening for selvstændige. Dermed har de tre fagforeninger under Ledernes Hovedorganisation relation til ledelse på arbejdsmarkedet i Danmark, hvad end man er sin egen leder som selvstændig eller leder for andre medarbejdere i en hvilken som helst virksomhed.

De tre søsterorganisationer har alle et samarbejde med a-kassen LH, som er en a-kasse for ledere i Danmark. Der foregår også et tæt samarbejde mellem a-kassen LH og hovedorganisationen.

 

ledernelogo

Ledernes Hovedorganisation tilknyttede fagforeninger

Hvilken fagforening passer dig?

Hvis du er usikker på, hvilken fagforening der passer bedst til dig og dit erhverv, kan du bruge vores søgefunktion nedenfor. Søg efter erhverv eller erhvervsområde.

Ledernes Hovedorganisations mission og værdier

”Vi bringer dig videre” er missionen og mottoet for Ledernes Hovedorganisation. Det handler altså om at bringe deres medlemmer videre i deres arbejdsliv. Ledernes Hovedorganisation har ansat rådgivere, specialister og advokater til at hjælpe netop deres medlemmer videre på arbejdsmarkedet. 

På et dynamisk arbejdsmarked som i Danmark er det nemlig ikke udsædvanligt at skifte karrierespor fra for eksempel leder til selvstændig. Det er derfor Ledernes mission at ”Vi bringer dig videre” i din karriere og dit arbejdsliv. 

Dertil har Ledernes Hovedorganisation et fokus på 3 værdier, som danner grundlag for deres daglige arbejde.

  • Tryghed

  • Kundeorienterende

  • Værdiskabende

 

Historie

Ledernes Hovedorganisation opstod tilbage i 1964 og har hjemsted i København. Formålet med Ledernes Hovedorganisation var og er at være en selvstændig og partipolitisk uafhængig interesseorganisation, som skal støtte medlemsorganisationernes arbejde i at varetage deres medlemmers interesser bedst muligt. Da medlemmerne i medlemsorganisationerne er ledere, selvstændige og højt betroede medarbejdere, så arbejder Ledernes Hovedorganisation netop for ledelse på arbejdsmarkedet i Danmark. 

En anden type hovedorganisation

Ledernes Hovedorganisations arbejdsområder adskiller sig fra FH og Akademikerne. Ledernes Hovedorganisation er ikke opbygget af forskellige fagspecifikke fagforbund på samme måde som de to andre hovedorganisationer. 

I stedet arbejder Ledernes Hovedorganisations 3 medlemsorganisationer tæt sammen. Det vil sige, hvis du allerede er medlem af fagforeningen Lederne og vælger at skifte karrierespor, for eksempel ved at blive selvstændig og starte egen virksomhed, så kan der findes en løsning for dig inden for Ledernes Hovedorganisations medlemsorganisationer.

Selvom Ledernes Hovedorganisation kun har 3 medlemsorganisationer samt samarbejder med én a-kasse, så sidder Ledernes Hovedorganisation stadig med i diverse råd og udvalg, for at varetage de mere end 125.000 medlemmers interesser.

Arbejdsområder

Ligesom de 2 andre hovedorganisationer, består Ledernes Hovedorganisations arbejdsopgaver i at bistå deres medlemsorganisationer i forhandlinger vedrørende overenskomster og forhandlinger. Ledernes Hovedorganisation sidder derfor med i mange råd og udvalg i Danmark, hvoraf de 5 centrale udvalg er: Beskæftigelse, arbejdsmiljø, uddannelse, regionale arbejdsmarkedsråd og den internationale scene.

Arbejdsopgaverne består også af juridisk hjælp til medlemsorganisationerne. Dertil er Ledernes Hovedorganisation talerør for dets medlemmer over for pressen, politikerne og centraladministrationen.

På alle arbejdsområder er det primære fokus altid at varetage medlemsorganisationernes 125.000 medlemmers interesser. Det vil sige, at der i Ledernes Hovedorganisation er et vedvarende fokus på at fremme arbejdsvilkår for ledere og selvstændige på arbejdsmarkedet i Danmark.