Frie

Frie dækker over både en fagforening og a-kasse. Mens a-kassen er tværfaglig, sigter fagforeningen mod funktionærer inden for bl.a. HK, økonomi og regnskab, og målsætningen er at give dig en branchespecifik vejledning til en konkurrencedygtig pris samt stor tryghed i dit arbejdsliv.

Frie optager fagforeningsmedlemmer, der arbejder inden for Funktionærloven. Funktionærer arbejder typisk med handel og kontor, men du kan også have funktionærstatus i andre arbejdsfunktioner, ligesom tandplejere og klinikassistenter med deres kliniske viden også tæller som funktionærer.

 • Webside

  www.frie.dk

 • Pris/måned

  139 kr.

 • Antal medlemmer

  40000 st

 • Medlemstype

  Anställd

 • A-Kasse

  Navn: Frie A-kasse
  Pris: 514 kr.

Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md. For alle

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink

Frie Basis og Frie Favorit

Fagforeningen Frie arbejder med to medlemstyper, som består af en Juridisk Basissikring og Frie Fagforening og koster hhv. 49 kr. og 139 kr. pr. måned. Den juridiske basissikring giver adgang til så mange af fagforeningens egentlig medlemsfordele, hvorfor det kan være en fordel at betale for det fulde medlemskab.

Hvis man også melder sig ind i Fries a-kasse samtidig med fagforeningen, så kan man desuden få yderligere 3.000 kr. i dagpenge før skat i op til 6 måneder, uden at det koster noget yderligere. Grundlæggende set er der en del mere hjælp at hente med et fuldt Frie-medlemskab, som også yder assistance ved langtidssygemelding, fleksjob og førtidspension.

Det kan også være svært at få skrevet den rigtige ansøgning, og det kan man også få styr på med et fuldbyrdet Frie-medlemskab, som også tager hånd om eventuelle arbejdsskadesager.

Bare rolig – Frie tilbyder også a-kasse

Medlemskab i a-kassen hos Frie koster 514 kr. om måneden. Med et års medlemskab vil der være adgang til dagpengesatsen på 20.359 kr. om måneden i 2024.

Frie tilbyder de studerende et gratis medlemskab, så længe de er under uddannelse.

Lønsikring hos Frie

Frie tilbyder lønsikring, der dækker helt op til 90% af din løn. Husk altid at trække AM-bidraget fra din løn, for at finde frem til det beløb, som du vil forsikres mod.

Hvis din løn er på 28.000 kr., betyder det, at der efter 8 pct. i AM-bidrag kalkuleres med en løn på 25.760 kr. Hvis man vil dækkes med 50 pct., 65 pct. eller 90 pct., så skal det beregnes ud fra beløbet, hvor AM-bidraget er fratrukket.

Man skal ikke altid stirre sig blindt på beløbene, fordi hos Frie får man professionel hjælp, hvis man bliver ledig. Som et lønsikret medlem bliver man del af et genplaceringsforløb, som faktisk betyder, at 50 pct. af Fries lønsikrede medlemmer aldrig når at blive ledige.

Fri Lønforsikring og Supplerende Lønforsikring hos Frie

Hos Frie tilbydes der to lønforsikringsprodukter: Fri Lønforsikring og Supplerende Lønforsikring. Det giver naturligvis noget øget fleksibilitet og mulighed for at tilpasse produktet helt præcist efter ens egne behov.

Fri Lønsikring anses som et alternativ til a-kassen. Med Fri Lønforsikring kan man undgå at skulle møde op i jobcentret. Der vil være mulighed for at få udbetalt 40.000 kr. om måneden.

Det, som er lokkende for mange, er at undgå de offentlige regler omkring jobsøgning, jobcenter og øvrige forhold. Tegner man Fri Lønforsikring uden a-kasse, vil man blive en del af Fries genplaceringsforløb og komme under deres vinger i jagten på at få styr på arbejdssituationen.

Fries tilgang til denne situation er, at karriererådgivere i samarbejde med dig vil finde frem til en handlingsplan for dit forløb, så du kan komme hurtigt ud på arbejdsmarkedet.

Hvis du ikke ønsker at melde dig ud af a-kassen og dermed miste retten til dagpenge, så giver det god mening at vælge Fries supplerende lønforsikring, men man vil dermed ikke have mulighed for at undgå jobcentret og øvrige regler.

Med supplerende lønsikring er der mulighed for at få udbetalt 20.000 kr. oveni i dagpengesatsen, men man har bestemt også mulighed for at forsikre sig for mindre beløb.

Ingen selvrisiko med Fries lønsikring

Fries to lønsikringsprodukter markerer sig stærkt ved ikke at kræve selvrisiko. Hvis man har 3 måneders opsigelse, kan man således forvente at få udbetalt sin lønsikring med det samme.  Det er et afgørende punkt, når der skal vælges lønsikring. Der er nemlig stor forskel mellem de forskellige lønsikringsprodukter på lige netop dette punkt.

Fries to lønsikringsprodukter har begge en kvalifikationsperiode på kun 6 måneder, hvilket også i forhold til resten af markedet er en oplagt fordel.

I nogle tilfælde ser man også, at den ansatte selv siger op. Også her er der stor forskel på, hvordan de forskellige aktører ser på det i forhold til udbetaling af lønsikring.  På dette punkt skiller Frie sig også ud i forhold til øvrige konkurrenter og udbydere af lønsikring.  De tilbyder nemlig lønsikring selv i den situation, hvor man selv vælger at sige op.