Danmarks Lærerforening

Danmarks Lærerforening er, som navnet også indikerer, en fagforening for lærere. DLF's medlemmer er lærere, børnehaveledere, skoleledere, studerende og pensionister.

 

 • Webside

  www.dlf.org

 • Pris/måned

  55 - 317 kr.

 • Antal medlemmer

  90000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • Tilhører Hovedorganisation

  FH

 • A-Kasse

  Navn: Lærernes A-kasse
  Pris: 488 kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

Kort om Danmarks Lærerforening

Der er tale om en partipolitisk uafhængig institution, som ikke alene varetager løn- og arbejdsvilkår, men også beskæftiger sig med pædagogiske og skolepolitiske temaer. For privat-, fri-, og efterskolelærere eksisterer der en anden fagforening, nemlig Frie Skolers Lærerforening. Som det også gælder i andre tilfælde, er der hos de fagspecifikke fagforeninger mulighed for at få eksperthjælp og drage fordel af den lange erfaring inden for feltet, som fagforeningerne ligger inde med. Det er også en fagforening med en international profil, som samarbejder med udlandets lærerfagforeninger for faglig solidaritet og ret til uddannelse for alle.

Kontingentets beløb afhænger af, hvilken kreds du er tilknyttet. Lærerforeningen har en række kursustilbud, bl.a. tilbyder de en organisationsuddannelse, hvor kursusdeltagerne trænes i kommunikation, konflikthåndtering og forhandling. På hjemmesiden finder man under nyheder en længere række politiske debatindlæg, hvor man kan aktualisere sin viden på feltet og se, hvad der rører sig. Ligeledes tilbydes der også et gratis fagblad til medlemmerne.

Danmarks Lærerforenings kontingentpriser

Som navnet antyder henvender fagforeningen Danmarks Lærerforening (DLF) sig til lærere. Fagforeningen Danmarks Lærerforening er opdelt i 75 kredse, der dækker én eller flere kommuner. Det påvirker også prisen for medlemskabet, hvilken kreds man er del af. Prisen på foreningens medlemskab består af en central kontingentsats og et kredskontingent. Det centrale kontingentsats svinger fra 55 kr. om måneden helt op til 317 kr. om måneden afhængig af, hvilken kreds, man hører til. Foreningen er også opdelt i medlemsgrupper, hvilket også påvirker den samlede pris.

Dagpenge gennem Lærernes A-kasse

Danmarks Lærerforening tilbyder arbejdsløshedskasse gennem Lærernes A-kasse, som blandt andet henvender sig til folkeskolelærerne og underviserne på efterskoler samt voksen- og ungdomsunderviserne. Prisen for medlemskab af Lærernes A-kasse er på 488 kr. pr. måned med fuld forsikring, mens medlemskabet koster 360 kr. om måneden som deltidsforsikret.

DLF’s særlige bankpartnerskab

Danmarks Lærerforening har et bankpartnerskab med Lån & Spar Bank, hvor der tilbydes ekstra gode vilkår for foreningens medlemmer.  Det er blandt andet muligt, at få en lønkonto med 3% i rente hos Lån & Spar Bank, hvis man er medlem af Danmarks Lærerforening. Det er dog kun de første 50.000 kr., som giver en rente på 3%.

Lån & Spar Bank har et indgående kendskab til DLF’s medlemmer, hvorfor man kan forvente at få en personlig rådgiver i banken, der forstår økonomien for lærere og undervisere.

Boliger gennem DLF

DLF råder over en række ejendomme i København, hvilket giver medlemmer mulighed for at få adgang til et attraktivt lejemål. DLF tilbyder både bolig- og erhvervslejemål. Der er dog meget rift om de 105 boliglejemål, hvilket betyder, at man kun kan regne med, at 1-4 lejligheder bliver ledige om året. DLF fordeler de frie lejemål gennem en lodtrækning blandt foreningens medlemmer, som har ansøgt. DLF råder også over seks feriehuse og fem lejligheder, som kan lejes af medlemmerne. Hvert efterår åbner DLF for reservation af feriehusene i sommerferieugerne. Det afgøres også gennem lodtrækning. Ønsker man at rejse uden for skoleferierne, kan man næsten med garanti forvente at kunne booke i årets løb.