Dansk Metal

Fagforbundet Dansk Metal

Dansk Metal er et fagforbund under FH, som sigter mod de personer, der arbejder med mekanik, teknik, elektronik og informationsteknologi. Forbundet blev stiftet tilbage i 1888, dog under et andet navn. I dag har Dansk Metal omkring 105.000 medlemmer.

 • Webside

  www.danskmetal.dk

 • Pris/måned

  386,75 kr. + afdelingskontingent

 • Antal medlemmer

  105000 st

 • Medlemstype

  Anställd

 • Tilhører Hovedorganisation

  FH

 • A-Kasse

  Navn: Dansk Metal's A-kasse
  Pris: 535 kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

Kort om Dansk Metal

Modsat en del andre foreninger og forbund, der følger normallønsområdet, er dennes overenskomster kendetegnet ved minimalløn, som arbejderen sikres, som igen suppleres i overensstemmelse med de lokale forhandlinger. For det faglige kontingent betaler du 386,75 kr. om måneden, for a-kassen betaler du lidt mere, nemlig 535 kr. Derudover er der særlige fordelagtige rabatter til lærlinge samt ekstra tilbud, som kan tilvælges.

Dansk Metal tilbyder en lang række medlemsfordele, som man kan læse mere om på deres hjemmeside. Her kan der dog nævnes nogle få stykker såsom billige forsikringer, mulighed for billige leje af ferieboliger o.l. Dansk Metals hjemmeside byder på en masse information, hvor man bl.a. kan læse om efteruddannelse, supplerende uddannelsesbeviser med mere. Du kan også læse om Metalskolen, som er Dansk Metals kursuscenter.

”MetalMagasinet” udgives fire gange årligt og sendes direkte hjem til medlemmerne.

Dansk Metal - Politik og Overenskomst

Dansk Metal er en fagforening tilknyttet Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH). Der er således tale om en fagforening, der præges af politik og overenskomster. Fagforeningen henvender sig til folk, der arbejder inden for mekanik, teknik, elektronik og informationsteknologi.

Dansk Metal - Fagforening med a-kasse

Dansk Metal tilbyder både fagforening og a-kasse, hvilket ellers ikke altid er tilfældet i de mere branchespecifikke foreninger.

Fagforeningen koster 386,75 kr. om måneden i fagligt kontingent, mens der også betales et afdelingskontingent, som varierer fra 136 - 214,25 kr. om måneden afhængigt af afdelingen. Det bringer således prisen for fagforeningen op på mellem 522,75 og 601 kr. pr. måned. Er man en lærling, slipper man med 150 kr. om måneden, hvilket både dækker over det faglige kontingent og afdelingskontingentet. Flere foreninger har et foreningskontingent, som består af både et fagligt kontingent og et afdelingskontingent, hvilket man skal tage med i sin betragtning og vurdering af prisniveauet.

Dansk Metal tilbyder også medlemskab i a-kasse, som koster 535 kr. om måneden som fuldtidsansat. For både fagforening og a-kasse er der således tale om nogle af markedets højeste priser. Er man ansat hos en virksomhed, der har forhandlet overenskomst med Dansk Metal, så kan det dog være nødvendigt med et medlemskab i fagforeningen for at sikre fællesskabet på arbejdspladsen både socialt og økonomisk.

Når du har været ledig i henholdsvis tre og seks måneder, bliver du indkaldt til samtale med a-kassen. Dansk Metal samarbejder med jobcentrene, hvilket betyder, at der også kan forventes samtaler med både jobcenter og a-kasse. Inden tre, seks og 16 måneders ledighed kan der forventes koordinerede møder med jobcenter, a-kasse og dig selv.

JobService og efteruddannelse hos Dansk Metal

Fagforeninger og a-kasser handler også om mere end pris, da de kan være med til at sikre én det nye job eller bedre overordnede vilkår, hvorfor pengene indirekte bliver tjent hjem på sigt.

Dansk Metal har forhandlet overenskomst, som giver ret til 14 dages selvvalgt efteruddannelse hvert år. Danske Metal giver dig også adgang til en række kurser, som kan styrke dine kompetencer og din udvikling på jobmarkedet. Dansk Metal tilbyder kurser, der er målrettet mod medlemmernes fagområder.

Dansk Metal står også bag JobService, som skaber et netværk mellem jobsøgende og virksomheder, så man som medlem hos Dansk Metal står forrest i køen til de relevante virksomheders stillinger. I stedet for at slå annoncer op på almindelige jobportaler kontakter nogle virksomheder Dansk Metal, som dermed i nogle situationer kan få dig nemmere tilbage på arbejdsmarkedet.