Det Faglige Hus
Fagforening & A-Kasse

FOR ALLE
Bliv medlem af Danmarks billigste fagforening og a-kasse

Det Faglige Hus
 • Gratis fagforening i 3 måneder
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
(annoncelink)
Samlet: 556 Kr./Md.
Fagforening: 69 Kr./Md.
A-Kasse: 487 Kr./Md.
Krifa
Fagforening & A-Kasse

FOR ALLE
Bliv medlem i Krifa - fagforening og a-kasse.

Krifa
 • Gratis fagforening i 2 måneder
 • Juridisk rådgivning
 • Lønsikring
(annoncelink)
Samlet: 655 Kr./Md.
Fagforening: 150 Kr./Md.
A-Kasse: 505 Kr./Md.
Ase
Fagforening & A-Kasse

FOR ALLE
Bliv medlem af en tværfaglig a-kasse og fagforening

Ase
 • Gratis online kurser
 • Rådgivning om økonomisk styring
 • Vidensportal for selvstændige og freelancere
(annoncelink)
Samlet: 585 Kr./Md.
Fagforening: 71 Kr./Md.
A-Kasse: 514 Kr./Md.
Lederne
Fagforening & A-Kasse

FOR LEDERE OG BETROEDE MEDARBEJDERE
Bliv medlem af en fagforening og a-kasse med fokus på ledelse

Lederne
 • Juridisk hjælp inden for 24 timer
 • Netværk og sparring for ledere
 • Op til 90% i lønsikring
(annoncelink)
Samlet: 565 Kr./Md.
Fagforening: 197 Kr./Md.
A-Kasse: 480 Kr./Md.
Frie
Fagforening & A-Kasse
FOR ALLE LØNMODTAGERE OG SELVSTÆNDIGE
Bliv medlem i en a-kasse og fagforening med fokus på dine interesser

 

Frie
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag og oplevelser
 • Træning i jobinterview, karrierecoaching, personprofilanalyse mm.
(annoncelink)
Samlet: 567 Kr./Md.
Fagforening: 69 Kr./Md.
A-Kasse: 498 Kr./Md.
3F
Fagforening & A-Kasse

FOR UFAGLÆRTE OG ERHVERVSUDDANNEDE LØNMODTAGERE 
Bliv medlem af Danmarks største fagforening

3F
 • Få hjælp i en af de 66 lokalafdelinger i Danmark
 • Gratis billetter til Superliga kampe
 • Gratis løntjek
(annoncelink)
Samlet: 992 Kr./Md.
Fagforening: 468 Kr./Md.
A-Kasse: 524 Kr./Md.
FOA
Fagforening & A-Kasse

FOR ALLE
Bliv medlem af FOA

FOA
 • Juridisk hjælp
 • Overenskomst og politisk kraft
 • Tjek på løn og økonomi
(annoncelink)
Samlet: 688,5+ Kr./Md.
Fagforening: 169,5 + afdelingskontingent Kr./Md.
A-Kasse: 519 Kr./Md.
Hvilken fagforening eller a-kasse passer dig?

Hvorfor være medlem af en fagforening?

Der er mange gode grunde til at blive medlem af en fagforening. 

Hos fagforeningen kan du altid få hjælp, hvis du f.eks. kommer i klemme i et konkursbo eller føler dig uretmæssigt behandlet af din arbejdsgiver. Måske søger du også hjælp til løntjek, CV-kurser eller afklaring omkring barsel og sygeforløb. Du kan altså bruge fagforeningen som din faste sparringspartner gennem dit arbejdslivs mange nuancer.

Udover at hjælpe dig i dit arbejdsliv, varetager fagforeningerne mange andre af dine interesser såsom at forhandle overenskomster med arbejdsgiverne. Dermed er fagforeningerne med til at sikre en ordentlig løn, fair arbejdstider og sunde arbejdsforhold for dig og dine kollegaer.

På denne side kan du finde information om, hvorfor det er en god idé at være medlem af en fagforening. Vi gennemgår fagforeningernes historie, typer af fagforeninger, medlemstilbud, priser samt hvordan man melder sig ind i en fagforening. Således er du bedre udrustet til at tage skridtet mod at blive medlem i en fagforening.

Om fagforeningerne i Danmark

Den stolte fagforeningstradition har rødder helt tilbage til midten af 1800-tallet, hvor man med industrialiseringens gennembrud så en klar fordel i, at man som arbejdstagere organiserede sig i fagforeninger, en naturlig videreudvikling af de såkaldte håndværkerlaug. 

Igennem fagforeningerne kunne man i fælles front kæmpe for bedre vilkår på arbejdsmarkedet, der fra 1860’erne og frem blev præget af en stærk konkurrence mellem arbejdsgiverne, som ofte var på bekostning af arbejderne.

I dag lever fagforeningerne i bedste velgående, og de er i høj grad med til at præge de overenskomster, der gælder for netop dit fag og din arbejdsplads. Disse overenskomster kan omfatte alt fra punkter såsom arbejdstimer til mindsteløn, pension samt ferie- og fridage. Dermed er fagforeningerne ikke noget som hører fortiden til, tværtimod er der stadig rigtig mange danskere som er medlem af en fagforening i dag.

Læs mere >>> Om fagforeninger

Typer af fagforeninger

Du finder både fagforeninger, der bygger på den traditionelle ”røde” fagbevægelse, samt modstykket de ”gule” fagforeninger såsom Krifa og Frie, der har et mere frit tænkende og individuelt syn på politiske tilhørsforhold og overenskomster.

Tjek derfor gerne alt fra priser til ideologier, inden du vælger din nye fagforening. Her på hjemmesiden får du en kort introduktion til de største fagforeninger og deres prisniveau, der ofte ligger på et par hundrede kr. om måneden. Dermed vil du forhåbentlig være bedre informeret inden du trykker på knappen "Bliv medlem" hos den fagforening, som du vælger.

Du kan frit blive medlem i den ønskede fagforening (enten brancheorienteret eller tværfaglig), om end nogle arbejdsgivere meget gerne ser, at du melder dig ind i den fagforening, der forhandler overenskomsten for den pågældende arbejdsplads. Således du støtter op om netop der, hvor du arbejder. 

Du kan dog ikke tvinges ind i nogen fagforening, og man skal derfor ikke være medlem af en fagforening i Danmark, men det er en rigtig godt idé.

Skulle du have lyst, er det også muligt at blive medlem af flere fagforeninger på én gang, hvorimod man kun kan være medlem af én a-kasse ad gangen. I sidste ende er det altså dit valg, om du vil være medlem i en fagforening. Du har også mulighed for at skifte fagforening, men husk på, at der kan være opsigelsesvarsler som gælder.

Læs mere >>> Skift fagforening

Bliv medlem af en fagforening og støt fællesskabet

Med et medlemskab hos en fagforening sikrer man fællesskabet på arbejdspladsen, hvis altså man er ansat under overenskomst. Fagforeningen kan have forhandlet netop din overenskomst på plads, hvorfor der ved eventuelle problemer omkring løn og ansættelsesforhold som medlem kan forventes en uvurderlig støtte i fagforeningen. 

Husk også på, at jo flere medlemmer en fagforening har, jo større et pres kan fagforeningen ligge på arbejdsgiverne. Et medlemskab i en fagforening er altså en vigtig stemme for bedre arbejdsforhold til dig og dine kollegaer.

Bliv medlem af en fagforening og opnå gode tilbud

Medlemskabet i fagforeningen giver naturligvis en månedlig udgift. Det er ikke til at komme udenom, medmindre du er studerende, og bliver tilbudt gratis medlemskab i en periode.

Alle fagforeninger i Danmark har imidlertid et stort fokus på at tilbyde sine medlemmer et hav af forskellige medlemstilbud, så det månedlige kontingent hurtigt kan blive tjent hjem.

Som medlem af en fagforening kan man forvente specialiseret rådgivning omkring ens fagområde, men der er også en række medlemstilbud, som gør hverdagen lidt lettere og billigere. Er man allerede medlem af en bestemt fagforening eller overvejer forskellige fagforeninger, så giver det god mening at gennemgå fagforeningens medlemstilbud.

Hvis man allerede betaler til nogle af tjenesterne hos andre aktører, så kan der blandt andet være store besparelser at hente på forsikringer og billån som medlem af en fagforening.

Flere fagforeninger tilbyder også såkaldte PlusKort eller adgang til Forbrugsforeningens tilbud, hvilket betyder, at almindelige dagligvarer eller hverdagsindkøb bliver langt billigere. 

Medlemskabet i fagforeningen skal dermed også ses i det lys, at man indirekte får adgang til et hav af tjenester og tilbud, som gør prisen på fagforeningen billigere eller måske endda gratis.

Bliv medlem af en fagforening og kom hurtigere i job

Fagforeningen har naturligvis et bredt netværk og samarbejder med flere virksomheder, hvilket også er noget, der skal tages med i betragtningen. Nogle fagforeninger har egne netværk og jobportaler, hvor der formidles kontakt mellem fagforeningens medlemmer og udvalgte virksomheder.

Med et medlemskab i en fagforening kan der således være en kortere vej tilbage på arbejdsmarkedet. Flere stillinger bliver simpelthen ikke slået op, men tilbydes i stedet internt til fagforeningens medlemmer, som både fagforening og virksomhed mener er rigtige. Især inden for branchespecifikke stillinger kan der også på denne front være en indirekte gevinst ved at blive medlem af en fagforening inden for lige netop dit arbejdsområde.

Derudover tilbyder mange fagforeninger diverse workshops og online kurser. Det kan f.eks. være i grammatik og kommatering, Microsoft-pakken, Adobe-pakken, digital marketing og meget mere. På den måde kan du udvide dine kompetencer og dit CV gennem kurser hos din fagforening.

En fagforening er således en samlet pakke af jobmuligheder, netværk, kompetenceudvikling og medlemstilbud, hvilket skal danne grundlaget for ens beslutning om valg af fagforening.

Prisen spiller naturligvis også en rolle i denne beslutning, og de store prisforskelle på fagforeningernes månedlige kontingent kan også være et vigtigt parameter for denne beslutning. Derfor er det altid en god idé at tænke en ekstra gang over, hvilken fagforening som passer bedst til dig og dine behov inden du melder dig ind.

Bliv medlem af en fagforening og modtag faglig hjælp

Som du kan se, er der altså rigtig mange gode svar på spørgsmålet "Hvorfor være medlem af en fagforening?". Udover at støtte op om fællesskabet, opnå gode medlemstilbud og få hjælp til at komme i job, så kan fagforeningen også hjælpe dig med de lidt sværere spørgsmål.

Du kan modtage faglig og juridisk hjælp i f.eks. retssager med din arbejdsgiver. Det er dog ofte et krav, at problemet først er opstået efter du har meldt dig ind, hvilket er endnu en grund til at blive medlem af en fagforening i dag. Dermed kan fagforeningen vise sig at blive en uvurderlig hjælp i fremtiden, hvis der skulle opstå problemer mellem dig og din arbejdsgiver.

Stor forskel på fagforeningernes priser

Mens der ikke er store besparelser at hente på valg a-kasse, så er der virkelig noget at komme efter med hensyn til kontingentet hos fagforeningen. Det er faktisk muligt at få sænket den månedlige udgift til fagforeningen til under 100 kr. pr. måned hos blandt andre Krifa, Ase og Det Faglige Hus.

Ser man på de mere traditionelle fagforeninger, som forhandler overenskomst og er politisk aktive, så kan der typisk forventes en månedlig udgift omkring de 500 kr. Disse fagforeninger skal naturligvis betales for at sikre medlemmernes rettigheder og lønkrav gennem forhandling af overenskomst. Et medlemskab af en fagforening, kan imidlertid være en nødvendighed, hvis altså man er ansat under sådan en overenskomst.

Der er altså stor forskel på fagforeningernes priser, og før du melder dig ind, er det en god idé at tænke over, hvad du vil bruge fagforeningen til. Er det for at få del i de gode tilbud? Eller er det for at få den bedst mulige specialiserede rådgivning? Tænk over hvad en fagforening betyder for dig, således du melder dig ind i den rigtige fagforening.

Læs mere >>> Billige fagforeninger i 2021 

Hvordan melder man sig ind i en fagforening?

Det er rimelig ligetil at melde sig ind i en fagforening. Når du har læst om de forskellige fagforeninger, og har valgt hvilken fagforening du gerne vil blive medlem af, kan du gå til deres hjemmeside.

På din nye fagforenings hjemmeside, skal du blot lede efter en knap på fagforeningens hjemmeside som siger "Bliv medlem", og herefter følge proceduren for indmelding.

Du skal ofte udfylde en medlemsblanket online, hvor du giver fagforeningen information om dig og dit arbejde. Det tager sjældent mere end 5 minutter at udfylde. Du kan også blive medlem af en fagforening som studerende, og du kan ofte få ekstra attraktive tilbud som studerende.

Hvis du har nogle spørgsmål til indmeldelsen, kan du altid kontakte din fagforening, som sidder klar til at hjælpe dig.

Ved du stadig ikke hvilken fagforening du bør blive medlem af? Følg vores nedenstående link for mere information:

Læs mere >>> Se liste over alle fagforeninger

Læs mere >>> Fagforeninger for studerende

Læs mere >>> Fagforeninger for selvstændige