rating

Danmarks Bedste Fagforeninger

Går du også og undrer dig over, hvilken fagforening der er Danmarks bedste? Så læs med her, hvor vi går mere i dybden med fagforeningernes bedømmelser af medlemmerne. For hvem kan være bedre til at bedømme fagforeningens arbejde end de betalende medlemmer, som foreningen bør arbejde for?

Hvad er en god fagforening?

En god fagforening er en, der tager sig godt af sine medlemmer. Udover den faglige og juridiske støtte, som er nødvendig for, at medlemmerne kan få den nødvendige hjælp og udvikling, når der er problemer enten på arbejdet eller generelt i ens karriere, så bør fagforeningen også kunne tilbyde en række gode og relevante medlemsfordele, der for alvor gør det det værd at være medlem af fagforeningen.

Der kan nemlig sagtens være mange mennesker, som aldrig vil få brug for fagforeningens services. De vil ikke få nogen problemer på arbejdspladsen, der ville kræve fagforeningens inddragelse, og de vil sikkert heller ikke finde behov for de faglige tilbud og muligheder, foreningen har til rådighed. Derfor bør foreningen sørge for goder til medlemmerne, så man virkelig kan mærke dens relevans.

En god fagforening er altså i stand til at hjælpe og støtte medlemmerne på en effektiv og brugbar måde, samtidig med at den tilbyder medlemmerne en række fordele, kontante såvel som faglige, for at gøre medlemskabet det værd. Prisen på foreningen spiller også en rolle, for selvom det hele eller en stor del af prisen på medlemskabet er fradragsberretiget i skat, så kan det stadig føle anderledes at betale til noget på månedlig basis, hvis det ikke føles det værd.

Hvilke fagforeninger er de bedste 

Vi har fundet de bedste fagforeninger ud fra deres bedømmelser på Trustpilot for at give den mest præcise måde at finde ud af, hvilke foreninger der er bedst. De forskellige fagforeninger kan have diverse styrker og svagheder, men i sidste ende handler de om at give medlemmerne den bedst mulige service, de bedste muligheder og hjælp, når medlemmerne har behov for det. 

Vi har fundet frem til de højst bedømte fagforeninger i Danmark pr. 1. december 2023. Du får her en top 10 over Danmarks fagforeninger. Øverst på listen ligger fagforeningen Frie med en score på hele 4,8 ud af 5 stjerner, hvilket absolut er en god bedømmelse at have.

  1. Frie: 4.8/5
  2. Business Danmark: 4.8/5
  3. Det Faglige Hus: 4.5/5
  4. Ase: 4.5/5
  5. FOA: 4.4/5
  6. Krifa: 4.3/5
  7. HK: 4.3/5
  8. Finansforbundet: 4.2/5
  9. Fødevareforbundet NNF: 3.2/5
  10. Lederne: 3.1/5

Fælles for mange af fagforeningerne her på listen er, at der er en relativ stor andel af de såkaldte gule fagforeninger ligger på listen. Hvorfor de gule fagforeninger har højere bedømmelser end de røde fagforeninger er ikke til at sige med sikkerhed. En årsag kan være, at de gule fagforeninger generelt er billigere, men stadig har mange fine kontante og faglige fordele at tilbyde sine medlemmer.

Det er også muligt, at de røde fagforeninger generelt rangerer lavere, fordi de har et hårdere arbejde med at forhandle overenskomster for løn- og arbejdsforhold, hvilket kan været følsomt emne for mange medlemmer, hvis der ikke bliver givet tilfredsstillende resultater for et tilpas antal medlemmer.

Hvilken fagforening passer dig?

Hvis du er usikker på, hvilken fagforening der passer bedst til dig og dit erhverv, kan du bruge vores søgefunktion nedenfor. Søg efter erhverv eller erhvervsområde.