CA A-kasse

CA er en karrierepartner og A-kasse for højtuddannede, en landsdækkende karrierepartner og a-kasse for 67.000 medlemmer inden for business, ledelse, økonomi, kommunikation, HR mv. Der er også oftest tale om folk i arbejdslivet med en længere uddannelse bag sig fra handelshøjskoler, handelsakademierne eller universiteterne. 

CA – En moderne a-kasse

CA er en af de moderne a-kasser, som ikke er en fagforening, men profilerer sig med specialiseret hjælp til folk inden for en række brancher.

CA henvender sig til især til folk inden for business, HR, økonomi og ledelse. A-kassen hos CA koster 528 kr. om måneden. Med et års medlemskab vil der således kunne opnås ret til dagpenge. CA gør meget ud af at ville være mere end bare en a-kasse, hvilket ses gennem deres mange tilbud til deres medlemmer. CA lægger stor vægt på at være en karrierepartner, som lønmodtageren eller den ledige kan bruge aktivt til at skærpe og udvikle kompetencerne.

Studerende har adgang til gratis medlemskab under uddannelse og vil også kunne drage fordel af de mange tilbud om rådgivning fra CA.

 • Webside

  www.ca.dk

 • Pris/måned

  528 kr.

 • Antal medlemmer

  67000 st

 • Medlemstype

  Anställd

 • A-Kasse

  Navn: CA A-kasse
  Pris: 528 kr.

CA og CA+

CA tilbyder et medlemskab, der hedder CA+, for 55 kr. ekstra om måneden. Det er nødvendigt at være CA-medlem for at få adgang til CA+.

CA+ tilbyder sine medlemmer adgang til kurser, hvor der er fokus på kompetenceudvikling inden for blandt online markedsføring, kommunikation og projektledelse. Der er adgang til et hav af kurser, hvorfor den ekstra betaling på 55 kr. om måneden hurtigt er tjent hjem, da kursernes pris enkeltvis hurtigt kan løbe op i større beløb.

Mange virksomheder har stor fokus på deres hjemmesider og den data, der følger med. Derfor er der mange lønmodtagere og ledige samt studerende, der vil nyde gavn af kurserne omkring søgeoptimering, Google Analytics, sociale medier og markedsføring med e-mail. På kommunikationssiden er fokus på adfærdsdesign, hvilket kan være med til at skærpe medlemmets kompetenceprofil.

Inden for projektledelse tilbyder CA+ kurser med PRINCE2-metoden, som sikrer et godt fundament til at komme ud på arbejdsmarkedet og bruge sin nye viden aktivt. Der er en række PRINCE2-kurser, som alle sammen dog er markant billigere end normalt. Ser man på PRINCE2 Foundation ligger prisen normalt på 12.500 kr. Med et CA-medlemskab kommer prisen ned på 8.990 kr., mens prisen får et yderligere hak ned til 8.290 kr., hvis man har et CA+-medlemskab.

Pengene til de forskellige medlemskaber kan således hurtigt være tjent hjem, hvis man gør brug af a-kassens mange attraktive tilbud.

CA står klar med lønsikring

Som medlem hos CA får du også en række gode tilbud til dine forsikringer. CA Lønsikring koster fra 47 kr. pr. måned, hvilket som følge af fradragsmuligheden svarer til 35 kr. efter skat. CA er på forkant med markedets udvikling og tilbyder nu, at man kan vælge en selvrisiko på 0 dage eller 30 dage. Det koster naturligvis en øget præmie for at fjerne selvrisikoen, men så har man sikkerhed for, at lønsikringen bliver udbetalt fra den dag, hvor man står som ledig.

CA Lønsikring arbejder med en startkarens på 9 måneder, hvilket betyder, at man ikke må blive opsagt eller få kendskab til opsigelsen i 9 måneder efter tilmeldingen til CA Lønsikring. Hvis man har en anden lønforsikring, vil det være muligt at få overført ancienniteten til CA Lønsikring. Det kræver dog også, at man ellers lever op til kravene for tegning af lønforsikringen.

Hos CA skal man være mellem 18 og 60 år for at tegne lønforsikring. Derudover skal man have haft fast arbejde i Danmark på mindst 80 timer om måneden i de seneste 6 måneder. Det vil være muligt at få dækket op til 90% af din løn eller maksimalt 60.000 kr. udover dagpengesatsen. CA Lønsikring dækker sammenlagt i 36 måneder, men kun 12 måneder pr. ledighedsperiode.

CA Lønforsikring dækker også i forbindelse med eventuelle arbejdsskader eller sygdom, men dækker for eksempel ikke ved stress. Det er derfor en god ide altid at læse forsikringens vilkår, da der er stor forskel a-kasserne imellem. Det gælder om at finde dén lønsikring, som passer til ens individuelle behov.

CA giver billigere forsikringer

Som medlem får du også en række tilbud med andre forsikringer, hvilket betyder, at omkostninger til medlemskab hurtigt kan være tjent hjem, hvis disse tilbud matcher ens behov.

CA har et samarbejde med Gjensidige Privatforsikring, som giver adgang til tegning af forsikring til bil, indbo, ulykke og hus til favorable priser. Hvis man har flere af disse forsikringer, vil det give god mening at tale med CA og se, om der ikke er mulighed for at få det hele samlet hos Gjensidige til nogle bedre priser.

Hvis dit hus eller indbo er forsikret hos Gjensidige gennem CA, så er der blandt andet mulighed for et gratis sikkerhedseftersyn, som omfatter brand-, indbruds- og vandskaderisiko.

CA - Den moderne a-kasse

CA er et godt eksempel på en moderne a-kasse, som gør sit bedste for at give sine medlemmer en række tilbud, som de kan bruge i deres hverdag og arbejdsliv. Selv om at det ikke er en traditionel fagforening, så er der stadig hjælp og rådgivning at hente. Udover karriererådgivning bliver der afholdt webinarer omkring jobsøgning og LinkedIn, mens der også er mulighed for at skærpe ens kompetencer gennem a-kassens mange kurser.

CA A-kasse er for højtuddannede medlemmer inden for erhvervslivet. CA har 67.000 medlemmer, som typisk er fordelt på jobs inden for ledelse, økonomi, kommunikation, investering og IT. I kraft af at have en relativ snæver kundekreds er CA A-kasse en a-kasse med en stærk specialisering. Derfor definerer den sig da også som din “karrierepartner” og har fungeret med denne profil siden 1978. I hele 2014 var der under 7% ledige i CA.

Som et supplement til dagpengene opererer A-kassen med en CA Lønsikring, hvor du selv kan vælge lønsikringsniveauet, så længe beløbet ikke overstiger 90% af din løn. Du vil kunne få udbetalt 2.000-40.000 ekstra om måneden. Basiskontingentet for at være medlem af CA er 1584 kroner pr. kvartal. CA tilbyder ydermere en række medlemsgoder, såsom foredrag og kurser, herunder “Mindful ledelse” og softwareoplæring. Også netværksgrupper er en del af A-kassens tilbudsrepertoire, hvor du har mulighed for at spare med andre inden for det samme område. Der tilbydes bl.a. en personprofilsanalyse, hvor du kan få hjælp til at få overblik over dine stærke og svage sider. Det kan være en rigtig god hjælp for dig, der ønsker et bedre kendskab til dig selv.

Derudover er CA naturligvis stærke på deres primære fagområde, at få dig tilbage i job og bistå med advokathjælp, hvis du f.eks. har været udsat for en uretmæssig fyring. Advokathjælpen kan du få gratis, hvis du er studiemedlem eller for kun 55 kr. om måneden, hvis du er medlem på normale vilkår. Sidst, men ikke mindst, skal artikelsøgningsbase nævnes, hvor du kan hente masser af information til netop din faggruppe. Det er en af de klare fordele ved at være med i en specialiseret fagforening.