IDA

IDA – en teknisk og naturvidenskabelig fagforening

IDA, også kendt som Ingeniørforeningen, optager primært ingeniører i fagforeningen, dog ikke udelukkende. IDA proklamerer nemlig sig selv som værende en organisation for tekniske og naturvidenskabelige akademikere, hvorfor medlemsudbuddet er af en mere varierende karakter, end hvad navnet måske umiddelbart antyder. Medlemmerne kommer således fra forskellige uddannelsesområder såsom biologi, husdyrvidenskab, datalogi, matematik samt fødevarer og ernæring.

 IDA er dog historisk set et resultat af en fusion af flere forskellige ingeniørforeninger tilbage i 1990’erne. Medlemstallet ligger i dag på rundt regnet 130.000 medlemmer.

 

 • Webside

  ida.dk

 • Pris/måned

  293 kr.

 • Antal medlemmer

  130000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • Tilhører Hovedorganisation

  Akademikernes Centralorganisation

 • A-Kasse

  Navn: Akademikernes A-kasse
  Pris: 484 kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

Hvorfor tilmelde sig IDA

Lønsikring, juridisk bistand, opkvalificering gennem kurser og hjælp til lønforhold er blot nogle af de fordele, man får med i pakken som IDA-medlem. IDA gør endvidere meget ud af at fremhæve, at man som studerende sagtens kan have fordel af at melde sig ind i en fagforening – frem for at vente til man er dimittend eller for helt at droppe fagforeningen i sidste ende. Man inviteres bl.a. til at deltage i flere fagspecifikke netværk, hvor man vil kunne få en værdifuld indgangsvinkel til det kommende arbejdsmarked, og prislejet er yderst gunstigt.

Kontingentpriser og a-kasse

Ordinære medlemmer af IDA - de ansatte og de selvstændige skal betale et medlemskabskontingent på 293 kr. pr. måned som bliver opkrævet hvert kvartal. Ledige og pensionister skal til gengæld nøjes med at betale 97 kr. om måneden. Studerende skal kun betale 20 kr. hver måned for deres medlemskab af IDA. 

IDA har ingen selvstændig a-kasse, men samarbejder med Akademikernes A-kasse, og anbefaler derfor sine medlemmer til at melde sig ind i denne. Akademikernes A-kasse er en af de billigere fagforeninger og koster kun 484 kr. pr. måned, og henvender sig selvfølgelig specifikt til akademikere og også faggrupperne og arbejdsområderne som IDAs medlemmer består af. Derfor bliver du altså sikret god hjælp og støtte udover din dagpengeret hos a-kassen, blandt andet juridisk hjælp og vejledning samt sparring i forhold til CV, ansøgning og jobsamtaler, så du er godt klædt på til at komme hurtigt ud af ledighed igen.

Kontante medlemsfordele hos IDA

IDA tilbyder desuden som fagforening en lang række kontante fordele, bl.a. i kraft af billige IDA-forsikringer og et såkaldt IDA Mastercard. IDA har sin egne forsikringsordninger hvor du kan få billige rejseforsikringer og bilforsikring. Derudover kan du, hvis du har et sommerhus, også forsikre dette igennem IDA forsikring. Der er også mange andre fordele at hente, som billige medlemsrejser rundt om i verden, adgang til til forlystelsesparker, museer og andre kulturelle tilbud. 

Der er også over 3000 forskellige arrangementer, events, kurser tilgængelige som IDA organiserer for sine medlemmer.

DU kan også spare penge hver måned med dit IDA medlemskab på rabatter på mobilabonnementer, streamingtjenester, lydbøger og e-bøger. De kontante medlemsfordele hos IDA er store og mangfoldige og for mange til at kunne blive opremset her. Vi anbefaler at du kigger på IDAs hjemmeside og opdager alle mulighederne og tilbuddene som foreningen kan tilbyde dig.