Dansk El-Forbund

Dansk El-Forbund – for Danmarks elektrikere

Dansk El-Forbund er en fagforening for Danmarks elektrikere, også kaldet DEF. Foreningen går langt tilbage, nemlig til 1904. Den er i øvrigt den eneste af slagsen, der udelukkende sigter mod elektrikere. Der er altså tale om en specialiseret fagforening, som kan udbyde ekspertviden til sine medlemmer. Størstedelen af de ansatte i fagforeningen har ligeledes en elektrikerbaggrund.

 • Webside

 • Pris/måned

  N/A

 • Antal medlemmer

  N/A

 • Medlemstype

  N/A

 • A-Kasse

  N/A

Foreningen tilbyder en a-kasse, en aktiv ungdomsafdeling, diverse medlemstilbud og et fagblad til sine medlemmer. Kontingentet for a-kassen ligger pt. på 485 kr.

Hjemmesiden for DEF fungerer som et fagligt mødested, hvor man bl.a. finder en masse information om uddannelse, pensionsmuligheder, lønforhold og arbejdsforhold. Som få andre fagforeninger har man en fane, hvor man finder den såkaldte el-hygge (under El-Forum), som byder på fine anekdoter, slagsange for elektrikere, info om kendte elektrikere, billeder af særlige el-installationer m.m. Der er også en hel separat side for lærlinge, som hedder ungdom, hvor man finder faglige inputs, som passer til det sted, hvor man er i arbejdslivet. Der mangler absolut ikke information om de forskellige aspekter af en elektrikers liv. Alt i alt byder DEF på en god blanding af faglige og de mere elektriker-nørdede inputs, som giver foreningen en sympatisk karakter.