Dansk El-Forbund

For Danmarks elektrikere

Dansk El-Forbund er en fagforening for Danmarks elektrikere, også kaldet DEF. Foreningen går langt tilbage, nemlig til 1904. Den er i øvrigt den eneste af slagsen, der udelukkende sigter mod elektrikere. Der er altså tale om en specialiseret fagforening, som kan udbyde ekspertviden til sine medlemmer. Størstedelen af de ansatte i fagforeningen har ligeledes en elektrikerbaggrund.

 • Webside

  www.def.dk

 • Pris/måned

  556-685 kr.

 • Antal medlemmer

  28000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • Tilhører Hovedorganisation

  FH

 • A-Kasse

  Navn: Din Faglige A-kasse
  Pris: 553 kr.

Kort om Dansk El-Forbund

Foreningen tilbyder en a-kasse gennem Din Faglige A-kasse, hvor kontingentet ligger på 553 kr. om måneden.

Hjemmesiden for DEF fungerer som et fagligt mødested, hvor man bl.a. finder en masse information om uddannelse, pensionsmuligheder, lønforhold og arbejdsforhold. Som få andre fagforeninger har man en fane, hvor man finder den såkaldte el-hygge (under El-Forum), som byder på fine anekdoter, slagsange for elektrikere, info om kendte elektrikere, billeder af særlige el-installationer m.m. Der er også en hel separat side for lærlinge, som hedder ungdom, hvor man finder faglige inputs, som passer til det sted, hvor man er i arbejdslivet. Der mangler absolut ikke information om de forskellige aspekter af en elektrikers liv. Alt i alt byder DEF på en god blanding af faglige og de mere elektriker-nørdede inputs, som giver foreningen en sympatisk karakter.

Dansk El-Forbund til elektrikerne

Dansk El-Forbund (DEL) er en fagforening, som er medlem af Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), hvorfor man kan forvente, at der bliver taget hånd om overenskomst og politisk arbejde. DEL har omkring 28.000 medlemmer, som primært er faglærte elektrikere, men dækker bredt inden for el, heriblandt installation, kommunikation, energi og alarm.

DEF’s priser

Kontingentet hos DEL afhænger af, hvilket område i Danmark, som du er ansat i. Det billigste kontingent finder man i Sydjylland, hvor prisen er nede på 556 kr. om måneden, mens det dyreste kontingenter er i København med en pris på 685 kr. pr. måned. Det er værd at notere, at et kontingent hos DEL inkluderer gruppelivsforsikring og heltidsulykkesforsikring. Hvis du er lærling eller modtager af dagpenge, kan du forvente et lavere kontingent på hhv. 186 kr. og 156 kr. månedligt.

DEF tilbyder a-kasse Din Faglige A-kasse, som koster 553 kr. om måneden som fuldtidsforsikret.

DEF har speciale inden for el

DEF tilbyder specialiseret rådgivning og vejledning inden for elbranchen, som de har et indgående kendskab til. Der gælder særlige forhold for elektrikere omkring arbejdsforhold og overenskomst, og her vil man som medlem af DEF altså være i trygge hænder.

DEF har mange kontakter inden for elbranchen, hvilket betyder, at foreningen også formidler kontakt mellem virksomhed og ansatte. Det kan gøre vejen til det næste job noget kortere, at fagforeningen har et netværk inden for el-branchen, som man kan drage fordel af.

DEF giver også mulighed for opkvalificering og aktivering, hvor man får mulighed for at søge om en praktikplads i en virksomhed, så man bevarer tilknytningen til arbejdsmarkedet og samtidig får styrket sine kompetencer.

Derudover afholder DEF også en række arrangementer, som er målrettet mod elektrikere og fagområder inden for el.

Medlemsfordele hos DEF

Elektrikerne skal heller ikke snydes for fagforeningernes medlemsfordele. Dansk EL-Forbund samarbejder med Alka om at tilbyde billige forsikringer til medlemmerne. Derudover er der blandt andet gratis juridisk hjælp til testamenter.

Medlemmer af DEF får også adgang til PlusKortet, så der kan opnås rabatter i mere end 1.300 butikker over hele landet. Med besparelser på forsikringer, billån, telefoni og hotelophold er der en god mulighed for, at kontingentet til fagforeningen i sidste ende er tjent hjem.