PROSA

PROSA fagforening – sigter mod de IT-professionelle

IT-området byder på et bredt spektrum af jobtitler såsom datamatiker, webanalytiker, IT-konsulent og IT-supporter, og har du uddannet dig inden for IT, kan du melde dig ind i fagforeningen PROSA, der ligeledes kan tilbyde dig en a-kasse.

 

PROSA kan rent faktisk bryste sig af at være den eneste egentlige fagforening for IT-professionelle, hvorfor du får en yderst målrettet vejledning, når du henvender dig med fagspecifikke spørgsmål. Som fagforening optager PROSA både lønmodtagere og selvstændige inden for IT-området.

 • Webside

  www.prosa.dk

 • Pris/måned

  409 kr.

 • Antal medlemmer

  16000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • Tilhører Hovedorganisation

  FH

 • A-Kasse

  Navn: Min A-kasse
  Pris: 506 kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

Kort om PROSA

PROSA har eksisteret siden 1967 og er i dag nået op på et medlemstal i omegnen af 16.000 medlemmer. Kontorerne er placeret i henholdsvis København, Odense og Aarhus.

Ser man på fagforeningskontingentet, kan man for 915 kr. om måneden få en fuldtidsforsikring og blive optaget i både fagforening og a-kasse. Vil man eksempelvis kun nøjes med fagforening, beløber det sig til 409 kr. pr. måned. For deltidsforsikrede er beløbet 217 kr. Ligesom mange andre fagforeninger tilbyder også PROSA særpriser til studerende og medlemmer, der ikke er i job. Fagforeningskontingentet sættes eksempelvis ned til 130 kr., hvis man bliver ledig i en periode. Er man derimod IT-studerende og endnu ikke i job, kan man få tilbudt gratis medlemskab.

Prosa til IT-branchen

Prosa er en mindre fagforening på cirka 16.000 medlemmer, som primært arbejder inden for IT-branchen. Med erhvervslivets og den generelle befolknings øgede eksponering over for IT kan Prosa vise sig at være en særdeles attraktiv sparringspartner for lønmodtagere såvel som selvstændige.

Prosas Priser

Et medlemskab hos Prosa koster 409 kr. pr. måned for fuldtidsansatte, mens prisen sænkes til 217 kr. for deltidsansatte. Som studerende uden it-arbejde er medlemskabet gratis, hvorimod studerende med it-arbejde skal betale 130 kr. om måneden hos Prosa.

Prosa tilbyder a-kasse gennem deres egen afdeling hos Min A-kasse, hvor prisen er på 506 kr. om måneden. Min A-kasse blev i 2020 del af forsøgsordningen fra staten om at uddelegere ansvar til a-kassen. Det betyder grundlæggende set, at udvalgte a-kasser overtager en del af jobcentrenes ansvar for at få de ledige i arbejde. Forsøget trådte i kraft pr. 1. Januar 2020 og løber frem til udgangen af 2023. Min A-kasse deltager i forsøgsordningen i de følgende ti kommuner: Gladsaxe, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Vallensbæk, Ishøj, Høje Taastrup, Dragør, Tårnby og Greve.

Du skal som medlem af Min A-kasse ikke møde op i jobcentret. Det bliver Min A-kasse, som får ansvaret for dit forløb i opsigelsesperioden og de første tre måneders ledighed, hvis altså du bor i én af ovenstående kommuner.

Fordele med Prosa 

Prosa har flere fordele for sine medlemmer.. De er tilbuddene naturligvis tilpassede medlemmernes faglighed. Blandt annet finder du:

 • Lønstatistik, så du kan sammenligne din løn med andre it-professionelle
 • Rådgivning, så du kan spørge og få svar
 • Tilbud og rabatordninger, for eksempel rabatter og tilbud på blandt andet forsikringer, software, bankydelser, kurser, konferencer og bøger.