Profession group image

Vagt, sikkerhed og overvågning

Erhvervsområdet vagt, sikkerhed og overvågning dækker over en række jobfunktioner, der har til hensigt at sikre og beskytte mennesker og ejendomme mod forskellige former for ulykker, herunder tyveri, katastrofer, uheld og hærværk.

Arbejdsopgaverne har både til formål at forebygge eksempelvis indbrud, overfald og skadespåførsel, men også at håndtere konsekvenserne af menneske- eller naturskabte hændelser gennem eksempelvis at udbedre skader og finde årsagerne dertil. Typiske beskæftigelser og virksomheder inden for dette erhvervsområde er politi, vagter og sikkerhedsfirmaer i privat regi, men også militært arbejde. 


 • Antallet af danske fagforeninger

  13 st

 • Antal medlemmer

  955 635 st på 13 fagforeninger

 • Medlemstype

  Anställd, Egenföretagare

 • A-kasse

  Tilgængelig på 0 foreninger og a-kasser

 • Type af arbejdsgiver

  Statlig 13 st, Privat 12 st

Tilbud fra de sædvanlige fagforeningerne og a-kasserne for Vagt, sikkerhed og overvågning

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

Vanlige erhverv i Vagt, sikkerhed og overvågning

Hvilken fagforening passer dig?

Hvis du er usikker på, hvilken fagforening der passer bedst til dig og dit erhverv, kan du bruge vores søgefunktion nedenfor. Søg efter erhverv eller erhvervsområde.

Fagforeningsmulighederne for vagter og sikkerhedsfolk

Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening (VSL) er et fagspecifikt forbund, der retter sig mod netop dette erhvervsområde og især tilgodeser vagter og sikkerhedspersonalet. Medlemmerne kan vælge at benytte sig af Serviceforbundet - Funktionærernes og Servicefagenes a-kasse.

Politifolkene har deres eget forbund, Politiforbundet, men de kan også organisere sig gennem HK Politiet. FTF-A - Funktionærernes og Tjenestemændenes Fælles Arbejdsløshedskasse er en a-kasse, der nu er åben for alle, men tidligere var den fagspecifik og rettede sig bl.a. mod politi og forsvar. Forsvarets største fagforening er Centralforeningen for stampersonel, og er man ansat ved militæret, er fagforbundet HKKF, Hærens Konstabel- og Korporalforening også en af de store aktører på området. Begge tilbyder a-kasse.

Vigtigheden af et fagforeningsmedlemskab

Det er en god ide at være medlem af en fagforening hvis du er ansat inden for dette arbejdsområde grundet de naturlige personfarlige arbejdsopgaver man kan blive udsat for. Fagforeningerne arbejder på at kunne sikre de bedst mulige arbejdsforhold og -vilkår for dig, og samtidig står de klar til at yde støtte skulle du blive skadet eller udsat for fare under arbejdet.

På den måde er du sikret erstatning igennem de tilgængelige forsikringer, samt en indtægtskilde, såfremt du ikke vil kunne arbejde i en periode af den ene eller anden årsag.

Politiforbundets fordele og kontingenter

Er du ansat inden for politiet har du adgang til din egen fagforening, Politiforbundet, der arbejder for at forbedre arbejdsforholdene og -vilkårene for politifolk. Det månedlige kontingent ligger på 422 kr. om måneden, og som medlem får du også adgang til en lang række fordele, blandt andet Politiets Sprogforbund, hvor du for blot tre kr. om måneden kan få adgang til kurser og sprogskoler og lære andre sprog.

Forbundet har også en aftale med Forbrugsforeningen der giver adgang til en masse medlemstilbud der kan være til stor gavn for den enkelte for et årligt kontingent på 132 kr. Til sidst har Politiforbundet ikke deres egen a-kasse, men har valgt at samarbejde med FTFa, som tilbyder a-kasse for 457 kr. om måneden.

VSL fordele og kontingenter

VSL forhandler overenskomst for dig så dine løn- og arbejdsvilkår er sikrede og ordnede. Oplever du nogen problemer med dine ansættelsesforhold kan du være sikker på at VSL står klar til hjælpe dig med dine problemer. Som fuldtidsansat betaler du et kontingent på 558,5 kr. om måneden. Som en bonus får du også tre måneders gratis fritidsulykkeforsikring med dette kontingent.

Som deltidsansat kan du få en kontingentpris på 322,75 kr. om måneden og de samme muligheder for juridisk rådgivning. A-kassen koster yderligere 490 kr. om måneden så du er sikret dagpenge hvis du går hen og bliver ledig i en periode.