Foreningen af Danske Sceneinstruktører

Foreningen af Danske Sceneinstruktører (FDS) er en fagforening og et forum for fagfolk. Foreningen arbejder for at varetage sine medlemmers interesser ved at indgå overenskomster til fordel ansatte i sceneinstruktørbranchen.

Medlemmer består primært af folk uddannet på anerkendte teaterskoler eller dem som på anden vis har opnået ekspertise på området som sceneinstruktør

 • Webside

  www.stagedirectors.dk

 • Pris/måned

  133,3 kr.

 • Antal medlemmer

  N/A

 • Medlemstype

  N/A

 • A-Kasse

  Navn: FTFa
  Pris: 488kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

FDS'S arbejde for sine medlemmer

FDS arbejder aktivt for at varetage sine medlemmers interesser, herunder indgåelse af overenskomstaftaler, samt at sikre sceneinstruktørers rettigheder og ophavsret, samt lønforhold og arbejdsvilkår. Foreningen sikrer at kunstnerne får deres andel af rettigheder til deres værker.

FDS har fået at skabe overenskomster på næsten alle områder hvor instruktører er beskæftigede herunder Danmarks Radio og sammen med Børne Teater Sammenslutningen og Foreningen af Små Teatre. 

Udover dette sørger foreningen også for juridisk bistand og rådgivning når der er behov for dette i tilfælde af uenigheder om ansættelsesvilkår eller kontrakt.

Desuden er der også de sociale og faglige arrangementer hvor du eksempelvis kan udvide dit netværk og styrke din faglighed. Foreningen har også en mentorordning hvor du kan få sparring med en kollega der har god erfaring på området.

FDS legater og fordele

FDS udlover en række legater til sceneinstruktører, heriblandt FDS legatet der uddeles to gange årligt. Beløbet ligger på 50.000 kr. og er til for at videreudvikle og talentet og professionen hos dig som instruktør.

Der er også en mindre legatpulje kaldet kvikpuljen, der bliver uddelt til brug til kurser og efteruddannelse. Beløbet her ligger på 1.500 kr. 

FDS har også en hæderspris der uddeles hvert andet år til en sceneinstruktør der har skabt banebrydende værker på den danske teaterscene, som har medført en udvidelse af teatrets rammer, giver publikum store oplevelser, samt inspireret andre kunstnere i deres arbejde. Prisen ligger på 20.000 kr.

Udover legaterne kan man som medlem også tegne billige forsikringer hos Runa Forsikring. Det drejer sig om alle de gængse forsikringer. Du får desuden loyalitetsrabat på overskuddet efter to år med din forsikring. Flere af selskabets forsikringer blevet kåret som de bedste af Forbrugerrådet Tænk, så det kan helt klart betale sig at tegne sine forsikringer her.

Kontingentsats hos FDS

A-medlemmer betaler et kontingent på 1.600 kr. pr. år, svarende til 133,3 kr. pr måned. Nye medlemmer kan på nuværende tidspunkt få medlemskabet til halv pris, altså 800 kr. pr. år.

Hvis du er medlem af andre foreninger såsom Danske Dramatikere eller Sammenslutningen af Danske Scenografer får du desuden 1/3 rabat på kontingentet.

FDS har ingen a-kasse, men du kan med fordel melde dig ind i FTFa, der er samarbejdspartner med foreningen og ligeledes med andre fagforeninger i samme branche. Altså kender a-kassen til dit arbejde og dit erhverv, og kan derfor være bedre stillet til at hjælpe dig end andre a-kasser.

Et medlemskab af FTFa koster 488 kr. om måneden for fuldtidsforsikrede og 360 kr. for deltidsforsikrede.