3F

3F er Danmarks største fagforening og har det største antal overenskomster med de fleste arbejdspladser. Blandt medlemmerne findes der både faglærte og ufaglærte. Hovedområderne er industri, bygge og anlæg, transport, den offentlige sektor, privat service, hotel og restauration samt den grønne gruppe.

Dermed er 3F en bredt omfavnende fagforening og a-kasse, som primært henvender sig til ufaglærte og erhvervsuddannede lønmodtagere.

 • Webside

  www.3f.dk

 • Pris/måned

  487 kr.

 • Antal medlemmer

  269000 st

 • Medlemstype

  Anställd

 • Tilhører Hovedorganisation

  FH

 • A-Kasse

  Navn: 3F's A-kasse
  Pris: 537 kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

Kort om 3F

3F har 64 lokalafdelinger fordelt rundt omkring i hele landet. Ønsker du alene at melde dig ind i fagforeningen, kan du regne med en månedlig udgift på ca. 487 kr. For et medlemskab i a-kassen skal du af med 537 kr. om måneden, mens en pakke med begge dele udløser en udgift på  1.024 kr. om måneden. På hjemmesiden kan du finde en overskuelig oversigt over de forskellige services, som de enkelte medlemskaber tæller. Det er naturligvis en fordel at vælge at have både fagforening og a-kasse hos 3F.

3F tilbyder en række ekstra tilbud såsom forsikring, kurser, forskellige rabatordninger og familiepakker. Alt i alt er 3F en særdeles alsidig fagforening med en bred vifte af forskellige tilbud, som derfor favner en stor del af det danske arbejdsmarked.

3F - Gode tilbud og politisk aktive

Bag 3F står Fagligt Fælles Forbund, som er en fagforening, der forhandler overenskomst og er aktive i den politiske debat.

3F tilbyder både fagforening og a-kasse, men der er naturligvis også utallige specielle tilbud til foreningens mange forskellige medlemmer.

3F’s priser

Hos 3F koster det 487 kr. om måneden for et medlemskab i fagforeningen. Denne pris er for en fuldtidsforsikring, mens prisen er på 362 kr. om måneden for deltidsforsikring. Dette er priserne for 2024 og bliver generelt justeret fra år til år.

For at sikre sig retten til dagpenge kræver det et års medlemskab i en a-kasse. 3F tilbyder dagpenge gennem deres a-kasse, som koster 537 kr. om måneden som fuldtidsansat. Er man derimod deltidsansat, dvs. under 30 timer under ugen, så skal man blot af med 409 kr. om måneden.

Husk endelig, at beløbet er fradragsberettiget på selvangivelsen, hvorfor prisen for a-kassen for den fuldtids- og deltidsansatte er på hhv. ca. 374 kr. og  280 kr. pr. måned efter skat.

Medlemsfordele hos 3F

Et medlemskab af en fagforening ville være kedeligt uden medlemsfordele, og 3F har også skruet en række tilbud sammen, så medlemmerne hurtigt kan få luft i økonomien og hjælp til hverdagens aktiviteter.

Især på forsikringsfronten står 3F klar med en samlet pakke af forskellige forsikringer, som kan sikre medlemmerne gode rabatter. 3F samarbejder med Alka om indboforsikring, hvor medlemmer tilbydes en pris på 1.454 kr. om året for udvidet dækning.

3F tilbyder en lang række af forsikringer, heriblandt lønsikring, gruppelivsforsikring og erstatning ved kritisk sygdom.

3F holder sig ikke tilbage med tilbud på andre områder. 3F giver medlemmer adgang til gratis juridisk hjælp, hvis man skulle have eventuelle spørgsmål omkring skilsmisse, testamente og arv.

Som medlem hos 3F kan man også forvente nogle gode ferierabatter gennem folkeferie.dk og PlusKort, hvor der kan opnås rabatter på helt op til 20% på hoteller og campingpladser samt udvalgte rejsebureauer.

Er du vild med fodbold, så passer 3F måske perfekt til dine behov. 3F gør nemlig gratis billetter til Superliga-kampe tilgængelige onsdag før kampen.  Du får også mulighed for at købe en ledsagerbillet med en rabat på 30%. Også på denne måde kan omkostninger til kontingent hurtigt lægges i glemmebogen for 3F’s medlemmer.