BFA – Byggefagenes Arbejdsløshedskasse

Nyttig viden om BFA, Byggefagenes Arbejdsløshedskasse

BFA, Byggefagenes Arbejdsløshedskasse, er en a-kasse for Blik- og Rørarbejderforbundet, Malerforbundet, Fiskernes Forbund og Dansk Artist Forbund. Du kan således fint vælge kun at være medlem af BFA’s a-kasse og så ellers være medlem af eksempelvis Blik- og Rørarbejderforbundet.

VÆR OPMÆRSOM PÅ: BFA eksisterer ikke længere

Byggefagenes arbejdsløshedskasse er fra 01.01.2021 blevet en del af Din Faglige A-kasse.

 • Webside

  www.bf-a.dk

 • Pris/måned

  511

 • Antal medlemmer

  15000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • A-Kasse

  N/A

Der er tale om en a-kasse med lokale afdelinger fordelt rundt omkring i landet. Det er en specialiseret fagforening med et indgående kendskab til medlemmernes arbejdsområder. Det er også en prisbevidst a-kasse, som er 51 kr. billigere end DANA og 12 kr. dyrere end ASE.

Hvis man er under 30 år og ikke har anden indtægt end en elevløn, er medlemskontingentet gratis. Er man derimod over 30 år, kan man via en ansøgning og betaling til efterløn også opnå et gratis medlemskab. Ved indmelding i det respektive fagforbund opnås der tilknytning til fagspecialister i forbindelse med arbejdsulykker, arbejdsskader m.m., og der er også mulighed for eksempelvis at løse eventuelle sager direkte med mesterforeningen. Generelt hjælper foreningen med at varetage de særlige fagmæssige forhold. Priserne mellem de forskellige fagforbund veksler, men et medlemskab i Blik- og Rørarbejderforbundet koster som eksempel ca. 500 kr. om måneden, mens Dansk Artist Forbund tilbyder medlemskab for 388 kr. om måneden.