Dansk Jernbaneforbund

Dansk Jernbaneforbund – for togførere og banepersonale

Dansk Jernbaneforbund er en fagforening for arbejdere inden for jernbaneområdet, dvs. togførere, lokomotivførere, stationsbetjente samt bane- og elektropersonale.

I øjeblikket har foreningen 5000 medlemmer, hvoraf 750 er kvinder. Forbundet blev grundlagt i 1899 og er dermed en fagforening med en rigtig lang historie. I dag har forbundet en stor politisk betydning, i og med at Dansk Jernbaneforbund tager del i politiske beslutninger vedrørende skinnetransportens fortsatte udvikling i Danmark.

 • Webside

  www.djf.dk

 • Pris/måned

  529 kr.

 • Antal medlemmer

  5000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • A-Kasse

  Navn: Min A-kasse
  Pris: 506 kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

Kort om Jernbaneforbundet

Forbundet er tilknyttet organisationer såsom Offentligt Ansattes Organisation, Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte og Internationalt Transportarbejder Forbund for blot at nævne nogle få. Gennem samarbejdet med de internationale organisationer forsøger forbundet at forbedre de internationale forhold. Samtidig er der også et konstant arbejde for at forbedre arbejdsvilkårene generelt i Danmark bl.a. gennem Min A-kasse, hvor Dansk Jernbaneforbund sidder på formandsposten.

Dansk Jernbaneforbund tilbyder en del kurser. Bl.a. er der flere kurser vedrørende arbejdsmiljø samt diverse grundkurser. Til forbundet er der knyttet en socialrådgiver, som tager sig af sociale og pensionsspørgsmål. På hjemmesiden finder man også en fane med forklaring af, hvordan du kan regne med professionel hjælp i forbindelse med ulykker.

Medlemsfordele hos Dansk Jernbaneforbund

Som medlem af Dansk Jernbaneforbund er du overenskomstdækket, du kan få rådgivning og sparring og hjælp til faglige sager af kolleger, tillidsrepræsentanter og forbundsansatte, altså er dine vilkår i centrum for forbundet

Du kan også få adgang til et hav af billige privatforsikringer hos TJM Forsikring som medlem af forbundet.

Du kan blive kunde i Lån & Spar Bank, hvor du kan få adgang til en masse fordele, blandt andet Danmarks højeste lønkontorenter, billige lån til bil og elbil. Derudover får du også gratis privatkonto i banken, så du bliver sparet for gebyrerne som andre bankkunder ikke slipper for.

Lån et mindre beløb gennem Låneforeningen af 1883. Hvis behovet er lidt større kan medlemmer også låne til fordelagtige vilkår i Tjenestemændenes Låneforening. Så står du som medlem af forbundet og mangler lidt ekstra til det ene eller andet i hjemmet, kan du med fordel låne hos disse foreninger.

I samme boldgade kan du også blive medlem af PlusKort, hvor du kan få adgang til en masse rabatter og tilbud på dit forbrug når du handler i de over 1300 butikker og webshops rundt om i Danmark der samarbejder med PlusKort. Det samme kan du gøre hos Forbrugsforeningen, der fungerer på samme måde, men med endnu flere partnerbutikker og webshops, der løber op over 4500.

Kontingentpriser og a-kasse hos Dansk Jernbaneforbund

Pr. 1. oktober 2023 udgjorde kontingentet 509 kr. pr. måned. Kontingentet bliver altid reguleret i takt med lønudviklingen. Udover kontingentet, betaler hvert medlem også 20 kr. ekstra til konfliktfonden hver måned, i tilfælde af at der skal holdes strejke. Altså løber den månedlige pris op på 529 kr.

Dansk Jernbaneforbund anbefaler alle sine medlemmer at blive medlem af Min A-kasse som er en tværfaglig A-kasse for alle lønmodtagere uanset uddannelse og erhverv. Det er vigtigt at huske på at kontingentet hos Dansk Jernbaneforbund har intet at gøre med kontingentet hos Min A-kasse. Et fuldtidssikret medlemskab hos Min A-kasse koster 506 kr. om måneden i kontingent. Således bliver du sikret dagpenge hvis du bliver ledig, og du kan få hjælp og vejledning til at komme hurtigt i job igen igennem sparring om CV, ansøgningsproces og jobsamtaler, med a-kassens specialister.