Hvilken fagforening passer dig?

Hvis du er usikker på, hvilken fagforening der passer bedst til dig og dit erhverv, kan du bruge vores søgefunktion nedenfor. Søg efter erhverv eller erhvervsområde.

Arbejdsområder og brancher

Her på siden for arbejdsområderne kan du gå grundigt ind og se de forskellige arbejdsområder og brancher. Du vil finde information om de forskellige stillinger der går ind under de pågældende arbejdsområder, hvad stillingerne indebærer, hvordan de generelle arbejdsforhold og -vilkår er. Derudover vil du også kunne finde ud af hvorfor det er relevant og kan være nyttigt at være medlem af en fagforening når man arbejder i lige præcis din branche.

Valget af fagforening kan være svært

De forskellige brancher og arbejdsområder har forskellige arbejdsformer, arbejdsforhold og udfordringer der hver især gør medlemskabet af en fagforening yderst fordelagtigt for dig. Du vil også kunne se eksempler på hvilke fagforeninger der kan være relevante afhængigt af dit arbejdsområde og stilling. Her kan du altså finde inspiration til valget af den rigtige fagforening for dig, og som henvender sig til lige netop dig i det fagområde du beskæftiger dig med.

Der er nemlig mange fagforeninger at vælge imellem og det kan være enormt uoverskueligt at finde den rigtige for dig. Det er også meget muligt at du slet ikke har hørt om mange fagforeninger, hvorfor siden her kan være meget behjælpelig med at finde rundt i det hele, samt hvilken fagforening der passer bedst til lige præcis dit arbejdsområde.

Hvis du eksempelvis arbejder indenfor undervisning og vejledning, eller er interesseret i det, kan du gå ind under siden undervisning og vejledning - her vil du finde kort info om selve arbejdsområdet, om det at være lærer, om hvorfor det er en god ide at være medlem af fagforeningen som lærer, samt hvilken fagforening der er relevant for lærerne, og kort om hvad denne tilbyder.

Ligeledes vil du under de andre arbejdsområder kunne finde lignende informationer der kan hjælpe med at vejlede dig.