Profession group image

Tekstil og beklædning

Tekstil og beklædningsområdet er den overordnede betegnelse for jobs, der har at gøre med fremstilling, markedsføring og salg af tekstiler og beklædningsgenstande. Det er et område, der er karakteriseret ved en høj grad af teknisk specialisering, idet en stor del af produktionen bl.a. er kendetegnet ved udvikling af nye produktionsformer og arbejdet med avancerede materialer, såsom kunstfibre.

Derfor er der ofte tale om længerevarende uddannelsesforløb. Ud over fremstillingen af, hvad man kunne kalde råvarerne, de forskellige tekstiltyper, indeholder erhvervsområdet også de arbejdere, der er beskæftiget med udarbejdelse af beklædningsgenstande, såsom hatte, handsker og tøj.

Der er også en stor del af erhvervsområdet, der har med det designmæssige aspekt at gøre, og typiske erhverv er beklædnings- og tekstildesigner, skrædder, møbelpolstrer, buntmager og andre former for læderarbejde.


 • Antallet af danske fagforeninger

  10 st

 • Antal medlemmer

  947 135 st på 10 fagforeninger

 • Medlemstype

  Anställd, Egenföretagare

 • A-kasse

  Tilgængelig på 0 foreninger og a-kasser

 • Type af arbejdsgiver

  Statlig 10 st, Privat 10 st

Tilbud fra de sædvanlige fagforeningerne og a-kasserne for Tekstil og beklædning

For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink
For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink

Andre fagforeninger og a-kasser i Tekstil og beklædning

Hvilken fagforening passer dig?

Hvis du er usikker på, hvilken fagforening der passer bedst til dig og dit erhverv, kan du bruge vores søgefunktion nedenfor. Søg efter erhverv eller erhvervsområde.

Dine fagforeningsmuligheder

3F er en af de største aktører inden for området og har overenskomster for ansatte i tekstil- og beklædningsindustrien. Man tilbyder både fagforening og a-kasse. Det er også muligt at vælge fagforbund og a-kasser, der ikke er fagspecifikke, de såkaldte ”gule” fagforeninger, heriblandt Krifa og Det Faglige Hus, som begge tilbyder medlemskab af både fagforening og a-kasse. 

Man behøver ikke at være medlem af en fagforening for at kunne være medlem af en a-kasse, hvorfor man også kan vælge ud fra overvejelser omkring den månedlige ydelse.

Din fagforening din vej til udvikling

Eftersom faggrupperne inden for dette arbejdsområde er så specialiserede og modtager lange uddannelsesforløb, samt det faktum at sektoren er dybt præget af udviklingen af nye produktionsformer er det af den årsag en rigtig god ide at være en del af en fagforening.

Fagforeningen kan være din guide til at modtage ny viden og information, nye kompetencer og arbejdsstrategier igennem kurser, seminarer og andre uddannelsesforløb. På den måde kan du fremhæve og promovere dig selv på markedet, samt overfor både nuværende og nye arbejdsgivere, så dit arbejdsliv er sikret.

Kontingenter og fordele

Eftersom 3F har en dominerende rolle i dette arbejdsområde, og endda har etablerede overenskomster for ansatte i denne sektor, ville denne fagforening være et indlysende valg for dig i denne branche. Således kan du være sikker på at du har en støtte og en aktør der aktivt arbejder på at forbedre dine arbejds- og lønvilkår.

Du kan få et medlemskab af 3F's fagforening og a-kasse for 1001 kr. pr. måned, hvorved både dine arbejdsrettigheder er sikrede, samt dit personlige liv igennem forsikringer og lønsikringsordninger.

Du kan selvfølgelig også vælge en af de gule fagforeninger der er væsentligt billigere, men til gengæld ikke arbejder for overenskomster for deres medlemmer. I Krifa koster et kombineret medlemskab 655 kr. om måneden - Til sammenligning ligger det månedlige kontingent hos Det Faglige Hus på 555 kr. pr. måned.

Det er selvfølgelig op til dig at vælge hvilken vej du vil gå, men det anbefales at grundigt undersøge sine muligheder for det bedste resultat.