Profession group image

Hotel, restauration, køkken, kantine

Faggruppen for hotel, restauration, køkken og kantine er en bred faggruppe, som indeholder mange forskellige slags faggrupper med det fælles mål at give gæsterne et sted at sove og noget at spise. Der kan være tale om et femstjernet hotel eller et bed and breakfast-tilbud, og det kan ligeledes være à la carte eller et cafeteria. Tilhører du denne faggruppe, har du mulighed for at vælge mellem forskellige fagforeninger og deres tilhørende a-kasse, nemlig de Frie Funktionærer, Det Faglige Hus, Min A-kasse, Lederne, Krifa (Kristelig fagforening), Akademikernes ambitiøse a-kasse, FTF og Business Danmark.

 • Antallet af danske fagforeninger

  9 st

 • Antal medlemmer

  1 113 135 st på 9 fagforeninger

 • Medlemstype

  Anställd, Egenföretagare

 • A-kasse

  Tilgængelig på 0 foreninger og a-kasser

 • Type af arbejdsgiver

  Statlig 9 st, Privat 9 st

Tilbud fra de sædvanlige fagforeningerne og a-kasserne for Hotel, restauration, køkken, kantine

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

Andre fagforeninger og a-kasser i Hotel, restauration, køkken, kantine

Hvilken fagforening passer dig?

Hvis du er usikker på, hvilken fagforening der passer bedst til dig og dit erhverv, kan du bruge vores søgefunktion nedenfor. Søg efter erhverv eller erhvervsområde.

Fagforeningerne er tilpasset din profil og dine behov

Sidder du i en lederstilling, er det en fordel at vælge en gren, som har specialiseret sig inden for dette felt. Måske er du udelukkende interesseret i en a-kasse og vil fravælge fagforeningskontingentet?

Der er flere af foreningerne, som tilbyder opstartstilbud, f.eks. kan du hos De Frie Funktionærer få et par måneder gratis med i købet, hvorfor du kan afprøve en af deres pakker og finde ud af, hvilke services du kunne have glæde af på længere sigt.

Måske har du brug for lønsparring? Måske ønsker du et netværksforum til vidensdeling? Eller måske sidder du på en post med særlige forsikringsmæssige udfordringer?

Fagforeningernes fordele for dig som medlem

Arbejdspladser inden for denne branche kan være hårde, med arbejdstider i konstant hurtigt tempo. Derfor kan du med fordel melde dig ind i en fagforening så du kan være med til at sørge for at dine rettigheder, dine arbejdsforhold og dine lønvilkår er sikrede.

Denne branche er også præget af et betragteligt antal internationale medarbejdere, hvoraf mange ikke er medlemmer af hverken fagforeninger eller a-kasserne i Danmark. Alle er ikke nødvendigvis fuldt klar over deres rettigheder, hvilket dermed er med til presse både løn og arbejdsvilkår ned. Dit medlemskab af en fagforening vil være med til at imødegå denne udvikling. Selvom et stort antal virksomheder i denne branche ikke er dækket af overenskomster er der stadig nogle der indgår overenskomster med de diverse fagforeninger. 

Under alle omstændigheder vil dit medlemskab af en fagforening og eventuelt en a-kasse stadig give dig betydelige fordele for dig som medlem. Du vil få adgang til blandt andet juridisk rådgivning og vejledning, forskellige tilbud om forsikringer, hvad end det gælder på arbejde, indbo- eller ulykkesforsikring mm. Fagforeningerne tilbyder også kurser og forskellige uddannelses- og efteruddannelsesmuligheder så du kan styrke og udvikle din arbejdsprofil, samt dine personlige og professionelle kompetencer. På den måde vil du også kunne forbedre dine muligheder i dit arbejdsliv, i forhold til forfremmelser, lønforhøjelser, bedre jobmuligheder og generelt fremstille mere attraktiv på arbejdsmarkedet og for potentielle arbejdsgivere.

Fagforeningskontingenter

Du kan med fordel vælge 3F som en mulig fagforening for dig. Denne fagforening er populær blandt ansatte i hotel- og restaurationsbranchen. Hotel-, restaurant- og turisterhvervets landsdækkende brancheorganisation (HORESTA) samarbejder også med 3F, så du på den måde kan få mere ud af dit medlemskab af 3F. Ønsker du et fuldstidssikret medlemskab af 3F koster det 1001 kr. i kontingent pr. måned. Ønsker du en anden og eventuelt billigere fagforening koster et medlemskab af de såkaldte gule fagforeninger typisk imellem 400-600 kr pr. måned, såsom Det Faglige Hus, Min A-kasse, Krifa mm.

Forskellen imellem disse og eksempelvis 3F er at disse er mindre branchespecifikke, hvilket betyder at de mindre høj grad vil kunne hjælpe dig præcist dine behov, skulle du have brug for eksempelvis juridisk hjælp eller andet erhvervsspecifik støtte fra fagforeningen.