Profession group image

Landbrug, skovbrug, gartneri, fiskeri og dyrepleje

Faggruppen landbrug, skovbrug, gartneri, fiskeri og dyrepleje indeholder de jobfunktioner, som har at gøre med at arbejde ude i naturen og med de primære ressourcer. Der kan f.eks. være tale om planteavl eller dyreproduktion, og også dyrlægen og veterinærsygeplejeskejobbet kan findes i denne kategori, hvad enten der er tale om pleje af nyttedyr, kæledyr eller forsøgsdyr.

Hører du under denne faggruppe, kan du vælge mellem de forskellige fagforeninger og deres tilhørende a-kasse: De Frie Funktionærer, Det Faglige Hus, Min A-kasse, Lederne, Krifa (Kristelig fagforening), Akademikernes ambitiøse a-kasse, FTF og Business Danmark.

 • Antallet af danske fagforeninger

  8 st

 • Antal medlemmer

  940 135 st på 8 fagforeninger

 • Medlemstype

  Anställd, Egenföretagare

 • A-kasse

  Tilgængelig på 0 foreninger og a-kasser

 • Type af arbejdsgiver

  Statlig 8 st, Privat 8 st

Tilbud fra de sædvanlige fagforeningerne og a-kasserne for Landbrug, skovbrug, gartneri, fiskeri og dyrepleje

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

Andre fagforeninger og a-kasser i Landbrug, skovbrug, gartneri, fiskeri og dyrepleje

Vanlige erhverv i Landbrug, skovbrug, gartneri, fiskeri og dyrepleje

Hvilken fagforening passer dig?

Hvis du er usikker på, hvilken fagforening der passer bedst til dig og dit erhverv, kan du bruge vores søgefunktion nedenfor. Søg efter erhverv eller erhvervsområde.

Kontingentsatser og praktiske overvejelser

I bund og grund kan de alle tilbyde dig services, der er fordelagtige i din hverdag, og du får derfor behov for at kigge på de ekstra ting, som man kan tilbyde dig. Du skal forvente en udgift på 400 - 500 kroner på månedsbasis, hvis du vil være medlem af én af de otte a-kasser, og du kommer over de 600 kroner, hvis du ønsker at kombinere det med et fagforeningsmedlemskab.

Business Danmark henvender sig i særlig grad til de individer, som vil være selvstændige, mens Ledernes fokusgrupper er personer i lederstillinger. Dette afspejler sig i høj grad i de ekstra tilbud, som de to a-kasser tilbyder. Det Faglige Hus har den billigste kombinationsløsning af a-kasse og fagforening og har forskellige gratis månedstilbud. Dernæst er en anden overvejelse, om du ønsker forsikringer eller lønforsikringer gennem din a-kasse. Der er også mange af a-kasserne, der er gratis for studerende.

Har du i øvrigt tænkt på, hvor a-kassen rent geografisk er stærkest? Måske ved du allerede nu, at du skal flytte og derfor får langt sværere jobbetingelser. Du skal derfor gøre dig klar på, at der er en række overvejelser, du skal gøre dig inden for faggruppen landbrug, skovbrug, gartneri, fiskeri og dyrepleje.

En relevant fagforening kan udvikle og guide dig

Denne faggruppe for landbrug, skovbrug, gartneri, fiskeri og dyrepleje er en branche i konstant og rivende udvikling. Nye metoder for jordbrug, samt dyrepleje/dyreproduktion bliver udviklet hele tiden, og det kan være svært at følge med udviklingen, og være sikker på at man gør brug af de seneste metoder, og er klar over alt nyt relevant information inden for ens specifikke fag.

Derfor er det især en god ide at skaffe sig et medlemskab af en relevant fagforening og dens tilhørende A-kasse for at kunne drage fordel af de tilbud som medlemskabet af fagforeningen byder medlemmerne. Dette inkluderer især kurser, seminarer, webinarer og andre former for undervisningsforløb og uddannelse for at forbedre og specialisere dig inden for dit specifikke fag så du kan være på forkant med udviklingen og udnytte din tilegnede viden til din fordel.

Din fagforening er dit sikkerhedsnet

At være medlem af en fagforening i sig selv fungerer også som et sikkerhedsnet, præcis som det ville gøre hvis man tegner en ulykkesforsikring. Som eksempelvis landmand vil din fagforening arbejde for at sikre dig de bedste arbejdsforhold, med hensyn til blandt andet løn og arbejdstider. Ved at organisere sig opnår hele faggruppen bedre arbejdsvilkår.

Mange love og regulationer bliver ofte indført og ændret inden for hele dette arbejdsområde og denne faggruppe, både i nationalt regi, såvel som på EU-plan, hvorved din fagforening kan yde hjælp til information om disse regler, håndhævelse, forståelse af dem, samt relevant juridisk rådgivning, grundet den store variation af regler i faggruppen, alt efter specifik sektor og erhverv. Det kan være en god ide at kontakte fagforeningerne og A-kasserne for at finde ud af mere om deres ekspertiseområder, så du ikke spilder din tid med et medlemskab i en alt for generel fagforening eller A-kasse.