FOA – fagforbundet for de offentlige servicefag

Hovedparten af medlemmerne hos fagforbundet FOA kommer fra de offentlige servicefag. Ud af de ca. 173.000 medlemmer kommer godt 40.000 fra det pædagogiske fagområde, mens social og sundhed udgør omtrent 88.000 medlemmer. FOA’s medlemsgruppe tæller dog også servicefag som rengøring og buschauffør med videre. Selvom langt størstedelen af medlemmerne kommer fra den offentlige sektor, optages der også medlemmer fra den private sektor.

 • Webside

  www.foa.dk

 • Pris/måned

  402 kr.

 • Antal medlemmer

  173000 st

 • Medlemstype

  Anställd

 • Tilhører Hovedorganisation

  FH

 • A-Kasse

  Navn: FOA's A-kasse
  Pris: 519 kr.

Juridisk hjælp Overenskomst og politisk kraft Tjek på løn og økonomi

FOR ALLE

 • Bliv medlem af FOA
Annoncelink

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink
For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink

Kort om FOA

FOA er pt. klassificeret som det tredjestørste fagforbund på det danske marked og er derfor en vigtig aktør, ikke mindst, når der skal udarbejdes overenskomster for servicefagene. Som fagforbund er FOA dog også med til at hjælpe de enkelte medlemmer, eksempelvis når nye arbejdskontrakter skal gennemgås, eller når man har brug for at få klarlagt ens rettigheder i forbindelse med sygefravær eller opsigelser. Samtidig står FOA også klar i kulissen, hvis du har brug for et løntjek eller et karriereboost.

FOA har 34 afdelinger i hele landet, og når det kommer til udregningen af fagforeningskontingentet, skal man tage højde for regionale satser, samt at personlige tilvalg kan spille ind på den endelige pris. Bor man eksempelvis i Aarhus og ønsker en fuldtidsforsikring i såvel fagforbund som a-kasse, vil månedsprisen lyde på 903,50 kr. Gennemsnitsprisen for alle FOAs afdelinger ligger i 2023 på 921 kr. pr. måned for både fagforbund og a-kasse.

FOA for kommuner og regioner

FOA er en fagforening med 173.000 medlemmer, som primært er ansat i kommunerne og regionerne. FOA er 34 lokale fagforeninger fordelt over Danmark.

FOA forhandler overenskomst

FOA forhandler overenskomster både i det offentlige og det private. FOA står bag overenskomsten for offentligt ansatte inden for fire områder: social-sundhed, pædagogisk, kost-service og teknik-service. Inden for det private har FOA også forhandlet overenskomst på disse fire områder. Er man ansat i en privat virksomhed, er det naturligvis vigtigt at få tjekket, om virksomheden har en overenskomst med FOA.

FOA og a-kasse

FOA er en fagforening med a-kasse. Som led i en forsøgsordning fra staten skal medlemmer af FOA’s A-kasse i de første tre måneders ledighed ikke melde sig til jobcentret, men blot dukke op til samtaler hos a-kassen. FOA’s A-kasse er blandt ni udvalgte a-kasser, som deltager i denne forsøgsordning, der skal se, om a-kasserne er bedre til at skaffe folk i arbejde end de almindelige jobcentre.

FOA har siden 2016 skaffet 2.000 medlemmer i arbejde via deres JobMatch-system, hvor der skabes kontakt mellem FOA’s medlemmer og arbejdsgivere.

FOA’s priser

Et medlemskab i fagforeningen FOA koster 169,5 kr. plus afdelingskontingent om måneden som typisk ligger på omkring 398 kr. i alt. Er man ansat på deltid, sænkes prisen for fagforeningen til 148 kr. plus afdelingskontingent om måneden. FOA’s A-kasse koster 519 kr. månedligt for den fuldtidsansatte, mens prisen lyder på 396 kr. pr. måned som deltidsansat. FOA sørger for at indberette det samlede opkrævede beløb for kontingentet, så du får gavn af fradraget. Pensionister kan imidlertid ikke få fradrag for deres kontingent.

Medlemstilbud hos FOA

Når du er medlem hos FOA, får du adgang til juridisk hjælp og faglig sparring, men der er også en række medlemstilbud, som du kan nyde godt af. FOA samarbejder med PenSam om at tilbyde forsikringer på attraktive vilkår. Har du dine forsikringer spredt ud hos forskellige aktører, kan der være penge at spare på at skifte indboforsikringen i forbindelse med medlemskabet i FOA.

FOA har også en aftale med PenSam Bank om at tilbyde lønkonto med 3% i rente for de første 25.000 kr. samtidig med, at der bliver stillet en personlig rådgiver til rådighed.

Som medlem modtager man også et FOA PlusKort, som giver rabatter på en lang række af forbrugsvarer, heriblandt mobiltelefoner, hårde hvidevarer, tøj, benzin og computere. Kortet kan bruges i over 1.300 butikker og webshops. Der er også tilbud på ferier og rejser, hvis altså man er medlem af FOA. Kontingentet kan dermed hurtigt være tjent hjem, hvis man gør brug af de forskellige tilbud og rabatter inden for forsikring og løbende indkøb.