DM (Dansk Magisterforening)

DM – en fagforening for akademikere

 

DM, tidligere Dansk Magisterforening, er en fagforening for kandidater, bachelorer og studerende inden for humaniora, samfundsfag og sundhedsvidenskab. Som medlem skal du være akademiker og have mulighed for at arbejde enten i det private eller offentlige med eksempelvis uddannelse, forskning, IT, miljø o.l. For gymnasielærere eksisterer der et andet tilbud, Gymnasieskolernes Lærerforening, så de vil oftest ikke være medlem af DM. 

På nuværende tidspunkt har foreningen 60.000 medlemmer hvilket gør DM til en af de større danske fagforeninger. Af samme årsag er de også i god stand til at varetage medlemmernes interesser og tilbyde diverse medlemsfordele.

JA og DSL fusionerer med DM

Fusionen mellem DM, JA og DSL er officielt trådt i kraft pr. 1. januar 2023, hvorfor medlemmer af JA og DSL nu automatisk er blevet med medlem af DM og har tilsluttet sig fællesskabet.

Fusioneringen betyder blandt andet at DM nu får et skarpere fokus på de natur- og biovidenskabelige fag og arbejdsområder.

 • Webside

  dm.dk

 • Pris/måned

  380 kr.

 • Antal medlemmer

  68000 st

 • Medlemstype

  Anställd

 • Tilhører Hovedorganisation

  Akademikernes Centralorganisation

 • A-Kasse

  Navn: Magistrenes A-kasse (MA)
  Pris: 524 kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

Det tilbyder DM sine medlemmer

På DM’s hjemmeside finder du en del information, bl.a. jobtilbud, kurser, medlemstilbud, politiske tiltag på området osv. Derudover kan du også hente information om lovgivningen på dit felt på hjemmesiden, og som medlem kan du naturligvis regne med ekspertrådgivning på området.

Der tilbydes mange spændende kurser, som er tilpasset medlemsskaren. Det kan være alt fra ledelse, personlig udvikling til facilitering med mere. DM offentliggør også et medlemsblad ved navn ”Magisterbladet”. Desuden får du også adgang til det store faglige og sociale netværk som er en del af af DM. Med dette vil du kunne videreudvikle din karriere og arbejdsliv med adgang til ny viden, nye arbejdsmuligheder, nye potentielle arbejdsgivere og kolleger som alle har dit arbejdsfelt til fælles med dig. Du får altså den støtte du har brug for, og når du har brug for den, og du får alle de muligheder til at udvikle dine kompetencer og viden med et medlemskab af DM.

DM har et rigt udvalg af kontante medlemsfordele

Du får adgang til rabatter hos diverse videns- og nyhedsmedier som medlem af DM, så du altid kan få adgang til at blive klogere på verden og samfundet. Der er også rabatmuligheder i kulturen hvor du får adgang til udstillinger, koncerter og meget mere.

Andre mere kontante fordele inkluderer bankvirksomhed og forsikring. Som medlem af DM kan du blive gratis kunde i Lån og Spar Bank, hvor du kan få Danmarks højeste rente på din lønkonto, samt muligheden for at tegne billige billån og selvfølgelig få adgang til gratis Visa/Dankort og Mastercard-kort. Du kan også få alle de privatforsikringer du måtte have brug for, ved at tegne forsikring hos Lærerstandens Brandforsikring. Her kan du forsikre hele familien til fordelagtige priser. Da forsikringsselskabet er medlemsejet bliver selskabets årlige overskud også betalt tilbage til dig som medlem.

Kontingentpriser og medlemskaber hos DM

Som almindelig fuldtidsansat skal du betale 1.140 kr. i kvartalet for kontingentet, hvilket svarer til 380 kr. pr. måned. Satsen reguleres efter, hvor du er i dit arbejdsliv. Er du eksempelvis ledig med dagpengeret skal du i stedet betale 184 kr. pr. måned. Som selvstændig koster medlemskabet 290 kr. om måneden. Studerende får fx det første år gratis, og dimittender skal det første år efter endt uddannelse kun betale 60 kr. pr. kvartal. Altså er det vigtigt at du informerer DM om din arbejdssituation, og når den ændres, så de er opdaterede, og du betaler den kontingentsats som du har ret til.

Magistrenes A-kasse (MA) er et oplagt valg af a-kasse, når man har den uddannelsesbagrund som DMs medlemmer har. Magistrenes A-kasse (MA) er en a-kasse for højtuddannede med en samfundsvidenskabelig, humanistisk eller naturvidenskabelig baggrund. Selvom de to er meget forbundne, skal du stadig betale for den separat. MA kan ligesom DM også hjælpe dig i din karriere, og støtter dig når du er ledig med at komme hurtigt i arbejde igen. Da a-kassen er henvendt akademikere og humanister kender de grundigt dit fagområde og arbejdsmarkedet for lige netop dig. Altså er de eksempelvis mere kompetente til netop at hjælpe dig videre, end andre fagforeninger der ikke er fagspecialiserede.

Kontingentsatsen hos MA ligger i 2024 på 524 kr. om måneden, for fuldtidsforsikrede, der skal betales hvert kvartal, hvilket løber op i et kontingent på 1.572 kr. pr. kvartal. Arbejder du i stedet kun på deltid, er kontingentet på 1.194 kr. pr. kvartal for deltidsforsikrede.