Danske Bioanalytikere

Danske Bioanalytikere er en fagforening og fagligt fælleskab for bioanalytikere og laboranter i sundhedsvæsnet, samt studerende inden for faget i hele Danmark. Organisationen tæller 6.500 medlemmer landet over.

Organisationen arbejder for at påvirke den politiske dagsorden om forhold der er relevante for faget. Derudover arbejder organisationen for dine arbejdsforhold og lønvilkår og har forhandlet overenskomster med alle offentlige arbejdsgivere samt en hel del private arbejdsgiver der ansætter bioanalytikere.

 • Webside

  dbio.dk

 • Pris/måned

  593 kr.

 • Antal medlemmer

  7000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • A-Kasse

  Navn: DSA
  Pris: 470 kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

Faglige medlemsfordele

Et medlemskab af Danske Bioanalytikere (dbio) giver dig en række faglige fordele der kan hjælpe dig i dit arbejdsliv, samt udvikle og målrette dine kompetencer. Dbio hjælper dig med efter- og videreuddannelse så du kan udvide dine erfaringer og kompetencer, og dermed hjælpe dig med at komme videre. Udover faglig udvikling får du også adgang til et fagligt og socialt fællesskab, samt en masse kurser.

Du får selvfølgelig også adgang til juridisk rådgivning og vejledning om job og løn. Dette er hvad end din stilling er - om du er hospitalsansat, statsansat, privatansat eller i lægepraksis. Dbio hjælper dig med overenskomster, sygdom, løn, ferie og hvad du ellers måtte have brug for inden for alle sektorer.

Kontante medlemsfordele

Der er en række rabataftaler du kan få adgang til som medlem af dbio, heriblandt kan du få et betalingskort fra Forbrugsforeningen, hvor du kan få rabat på en lang række varer og produkter. Der er også en masse rabataftaler tilgængelige igennem rabatportalen LogBuy. 

Du kan også få en masse fordele og spare penge ved at blive kunde i Lån & Spar bank som medlem af dbio. Du kan blandt andet få Danmarks højeste rente på din lønkonto, billige billån og andre gode fordele hos banken. Derudover kan du tegne fordelagtige privatforsikringer hos Bauta Forsikring. Dette forsikringsselskab er også anbefalet af Forbrugerrådet Tænk.

Du kan eksempelvis også ansøge om penge og stipendier til uddannelse og forskning hos dbio. Her kan du få støtte til at finansiere dine forskningsprojekter, samt at forbedre din kvalifikationer og kompetencer.

Kontingentpriser

Du betaler dit medlemskontingent hos dbio hvert kvartal. Prisen lyder pr. januar 2024 på 1.750 kr. for aktive bioanalytikere beskæftiget i faget. Dette svarer til 593 kr. pr måned. Er du uden arbejde af den ene eller anden årsag, på dagpenge, barsel, orlov eller under ulønnet videreuddannelse koster medlemskabet 1.046 kr. pr. kvartal, svarende til 359 kr. om måneden.

Som studerende koster medlemskabet kun 100 kr. hvert kvartal.

Som faggruppe har bioanalytikere typisk deres arbejdsgang i forbindelse med sundhedsvæsnet. Derfor har dbio en samarbejdsaftale hos Din Sundhedsfaglige A-kasse (DSA), der er specialiseret i sundhedsfaglige akademikere og bachelorer.

Som bioanalytiker betaler du et månedligt kontingent på 470 kr. Dermed har du adgang til dagpenge, personlig sparring på karriereopbygning, inspiration til at få ny viden igennem eksempelvis webinarer og meget mere. Derudover er det også Danmarks billigste a-kasse for ansatte i din faggruppe.