Det Faglige Hus
Fagforening & A-Kasse

FOR ALLE
Bliv medlem i Det Faglige Hus - fagforening og a-kasse for.

Det Faglige Hus
 • Altid gode tilbud
 • Gratis fagforening i 3 måneder
 • Store besparelser på forsikringer
Samlet: 545 Kr./Md.
Fagforening: 69 Kr./Md.
A-Kasse: 476 Kr./Md.
3F
Fagforening & A-Kasse


DANMARKS STØRSTE FAGFORENING OG A-KASSE
Med overenskomster på flere arbejdspladser end nogen anden fagforening

 

3F
 • 24 timers telefonservice
 • Danmarks mest lokale a-kasse
 • Mulighed for efterløn
Samlet: 977 Kr./Md.
Fagforening: 464 Kr./Md.
A-Kasse: 513 Kr./Md.
Ase
Fagforening & A-Kasse

FOR ALLE
Bliv medlem i ASE - fagforening og a-kasse for

Ase
 • Op til 19.083 kr./md. i dagpenge
 • Rådgivning om feriedagpenge og efterløn
Samlet: 572 Kr./Md.
Fagforening: 69 Kr./Md.
A-Kasse: 503 Kr./Md.
MA A-kasse
A-Kasse

A-KASSEN FOR HØJTUDDANNEDE 
Bliv medlem i MA A-kasse.
Gratis studiemedlemskab

 

MA A-kasse
 • A-kassen for højtuddannede
 • For humanister eller scient.er
 • Gratis studiemedlemskab
A-Kasse: 493 Kr./Md.
Business Danmark
Fagforening & A-Kasse

FOR LØNMODTAGERE
Bliv medlem i Business Danmark - fagforening og a-kasse

Business Danmark
 • For dig i salg og marketing
 • For lønmodtagere og selvstændige
 • Juridisk rådgivning
Samlet: 643 Kr./Md.
Fagforening: 167 Kr./Md.
A-Kasse: 476 Kr./Md.
FTF-A
A-Kasse
A-KASSE FOR LØNMODTAGERE

Bliv medlem i FTF-A - a-kasse for kun 448 pr. md.

FTF-A
 • Attraktiv lønsikring
 • Høj kvalitet til en lav pris
 • Personlig rådgivning
A-Kasse: 457 Kr./Md.
Frie
Fagforening & A-Kasse
For alle lønmodtagere og selvstændige.
Bliv medlem af Frie i dag. Nr. 1 på TrustPilot

 

Frie
 • Juridisk bistand
 • Prøv 3 md. gratis
 • Unik og billig lønsikring
Samlet: 555 Kr./Md.
Fagforening: 69 Kr./Md.
A-Kasse: 486 Kr./Md.
Min A-kasse
A-Kasse

FOR LØNMODTAGERE
Gratis for nyuddannede og studerende

Min A-kasse
 • Danmarks bedste a-kasse
 • Højt niveau, lav pris
 • Professionel rådgivning
A-Kasse: 476 Kr./Md.
Akademikernes
A-Kasse

Billigste a-kasse for højtuddannede

Akademikernes
 • Billigst for alle andre
 • Gratis når du studerer
 • Landsdækkende
A-Kasse: 444 Kr./Md.
Lederne
Fagforening & A-Kasse

FOR LEDERE OG BETROEDE MEDARBEJDERE
Bliv medlem i Lederne - fagforening og a-kasse.

Lederne
 • En af Danmarks billigste fagforbund
 • Fokus på ledelse
 • Rådgivning, sparring og kurser
Samlet: 554 Kr./Md.
Fagforening: 469 Kr./Md.
A-Kasse: 195 Kr./Md.
Hvilken fagforening eller a-kasse passer dig?

Vil du skifte a-kasse?

Måske ønsker du en billigere a-kasse, en a-kasse inden for et andet fagområde, eller måske vil du blot have flere medlemsfordele i den nye a-kasse. Årsagerne kan være mange til at skifte a-kasse, og det er nemmere, end du måske tror, når du først har valgt a-kasse. Læs med her.

Hvorfor være medlem af en a-kasse?

Det er dit eget valg, om du vil være medlem af en a-kasse (forkortelse for arbejdsløshedskasse). Det kan dog være en rigtig god investering at betale a-kasse kontingentet én gang i kvartalet, da medlemskabet er et krav for at få udbetalt dagpenge ved uforskyldt ledighed, og du skal have været medlem i minimum 1 år, inden du er berettiget. Du bør notere dig, at du først bliver optaget i en a-kasse, når du selv tager initiativ hertil. Er du nyuddannet, skal du f.eks. søge om optagelse senest 14 dage efter, at uddannelsen er i hus, hvis du vil optages på de særlige dimittendregler. 

Dagpenge er den største offentlige sats, du kan få tildelt ved ledighed. Alternativet er kontanthjælp eller en lønsikring.

A-kassens hovedopgave er at administrere udbetalingen af dine dagpenge, hvorfor a-kassen også skal orienteres ved ledighed, ligesom det lokale jobcenter. De to aktører står for at sammensætte en jobplan, der har til hensigt at få dig tilbage på arbejdsmarkedet. Medlemskabet af en a-kasse er kort og godt en økonomisk sikring ved arbejdsløshed, både for fuldtidsforsikrede og deltidsforsikrede samt nyuddannede. Det er i øvrigt også a-kassen, der bl.a. tager sig af sygedagpenge, dog kun i den første periode, inden kommunen tager over.

Hvorfor skifte a-kasse?

Skifter du arbejdsområde, kan du have et ønske om at skifte a-kasse. I nogle tilfælde kan det ligefrem være en nødvendighed. Årsagen kan også være utilfredshed, et bedre tilbud samt flere attraktive medlemsfordele. Du skal dog ikke skifte a-kasse med et håb om at opnå højere dagpengesatser. Dagpengesatserne justeres årligt af staten og er derfor ens for alle a-kasser. Kontingentpriserne kan dog variere ganske meget, ligesom du ofte kan få attraktive pakketilbud på medlemskab af både a-kasse og fagforening. 

Når du vælger a-kassen, kan du vælge mellem de tværfaglige eller branchespecifikke a-kasser. Det kan være en god idé at være inden for en a-kasse, der har særlige kompetencer inden for netop dit felt og derfor også kan tilbyde dig en mere målrettet vejledning, både med hensyn til jobsøgning og CV. Flere fagforeninger arbejder også sammen med bestemte a-kasser. Du har dog frihed til at vælge præcis den a-kasse, du ønsker, men på nogle arbejdspladser vil der være et uudtalt ønske om, at du melder dig ind i en bestemt fagforening (og den tilhørende a-kasse), selvom du i princippet aldrig kan tvinges. 

Hvordan skifter jeg a-kasse?

Inden du tager det endelige skridt og skifter a-kasse, bør du undersøge grundigt, hvad du egentlig får med det nye medlemskab. Selvom en tværfaglig a-kasse sandsynligvis er noget billigere end en branchespecifik, får du muligvis ikke det samme antal tilbud, herunder kurser, workshops og møder. Enkelte a-kasser går også ind og tilbyder en lønforsikring, hvor du kan få dækket op til 80% af din løn. Til gengæld kan det være, at du kun er interesseret i selve dagpengene og ikke så meget ekstratilbuddene, hvorfor det kan være logisk at lave en prissammenligning.

Ønsker du at skifte a-kasse, skal du blot henvende dig til den nye a-kasse og lade dem overflytte dig. Begynd aldrig selv på at udmelde dig, da du eventuelt risikerer at miste dine optjente dagpenge eller anden form for anciennitet, som er optjent gennem medlemskabet i den gamle a-kasse. Bemærk, at du både kan skifte a-kasse, når du er ledig, og når du er i arbejde. Er du i arbejde, kan overflytningen ske forholdsvis hurtigt, mens det ved ledighed kan tage lidt længere tid. Du skal dog være opmærksom på, at der hos visse a-kasser og fagforeninger kan være tale om egentlige opsigelsesvarsler. 

Mange har det med a-kasser som banker. Når man først er kunde, er det de færreste, der tager medlemskabet op til overvejelse og vurderer indholdet såvel som prisen. Men forandring fryder, og der kan som sagt være masser af penge at spare. Du kan skifte a-kasse, når du vil, og lige så ofte du vil. 

Skift a-kasse og sænk udgifterne

Hvis man ønsker at få sænket sine udgifter, kan der være nogle besparelser at hente ved at skifte a-kasse. Besparelserne kan være på selve den månedlige pris, men det kan også være gennem a-kassens medlemstilbud og rådgivning, som måske er lige dét, som du har brug for.

Det er umiddelbart en nem proces at skifte a-kasse, men ligesom med andre tjenester og produkter kan der være stor forskel mellem a-kassernes måde at gennemføre dette skifte på. Under alle omstændigheder er det vigtigt, at du ikke melder dig ud af din nuværende a-kasse, da du så mister retten til dagpenge.

Nogle a-kasser tilbyder at ordne hele processen for skift af a-kasse. Det betyder, at de sørger for at få opsagt dit nuværende medlemskab og overført din anciennitet.

Nogle a-kasser gør det lettere

På samme vis som med at skifte a-kasse kan der også være stor forskel på i, hvilken udstrækning a-kassen foretager forskellige opdateringer og gør det nemmere for dig. Hvis du står i en situation, hvor du arbejder på deltid og har deltidsforsikring hos a-kassen, men går op til fuldtidsarbejde, så skal du meddele det til a-kassen og få ændret din status til fuldtidsforsikring.

Hos nogle a-kasser er de tilknyttet E-indkomstregistret, hvilket betyder, at denne statusændring til fuldtidsforsikring sker helt automatisk. Hvis du arbejder mere end 30 timer i blot nogle uger eller en måned, så sker der ikke nogen ændring.

Hvis man imidlertid har arbejdet mere end 390 timer på tre måneder (eller mere end 360 arbejdstimer inden for 12 uger, hvis du er ugelønnet), så kan man hos nogle a-kasser forvente at blive flyttet helt automatisk fra deltidsforsikring til fuldtidsforsikring gældende fra den første i måneden, efter at det er blevet registreret.

Det er også vigtigt at huske, at man ved ledighed ikke har mulighed for at skifte fra deltidsforsikring til fuldtidsforsikring. Det er dog muligt at skifte den anden vej, hvilket så vil medføre en nedskrivning i dagpengesatsen.

Glem ikke a-kassernes medlemstilbud og netværk

Hvis man overvejer at skifte a-kasse, kan man godt stirre sig blindt på prisen, men der er naturligvis et hav af forskelle på, hvordan a-kasserne gør det hele lettere for medlemmerne, både med praktiske forhold omkring skifte og udbetaling af dagpenge samt medlemstilbud og eksponering over for specialiseret netværk og jobmuligheder.

A-kasserne giver nemlig også adgang til en lang række medlemstilbud, hvilket også kan påvirke valget om skift af a-kasse.

A-kasserne arbejder i stigende grad med at få medlemmerne tilbage på arbejdsmarkedet. Det sker gennem specialiseret rådgivning, men også gennem en lang række af aktiviteter for a-kassens medlemmer, som får adgang til workshops, arrangementer, netværk og specielle tilbud, som alle kan være en afgørende faktor i beslutningen om at skifte a-kasse.

Da prisforskellen på a-kassen ikke er så stor på månedsbasis, så kan det for nogen være vigtigere at få sikret sine kompetencer og udvidet sit netværk, da det på længere sigt vil sikre én jobmuligheder, som i sidste ende gør kontingentet gratis.