Frie
Fagforening & A-Kasse
FOR ALLE LØNMODTAGERE OG SELVSTÆNDIGE
Bliv medlem i en a-kasse og fagforening med fokus på dine interesser

 

Frie
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag og oplevelser
 • Træning i jobinterview, karrierecoaching, personprofilanalyse mm.
(annoncelink)
Samlet: 547 kr. Kr./Md.
Fagforening: 49 kr. Kr./Md.
A-Kasse: 498 kr. Kr./Md.
Det Faglige Hus
Fagforening & A-Kasse

FOR ALLE
Bliv medlem af Danmarks billigste fagforening og a-kasse

Det Faglige Hus
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
(annoncelink)
Samlet: 554 kr. Kr./Md.
Fagforening: 69 kr. Kr./Md.
A-Kasse: 485 kr. Kr./Md.
3F
Fagforening & A-Kasse

FOR UFAGLÆRTE OG ERHVERVSUDDANNEDE LØNMODTAGERE 
Bliv medlem af Danmarks største fagforening

3F
 • Få hjælp i en af de 66 lokalafdelinger i Danmark
 • Gratis løntjek
 • Personlig karriererådgivning
(annoncelink)
Samlet: 1003 kr. Kr./Md.
Fagforening: 479 kr. Kr./Md.
A-Kasse: 524 kr. Kr./Md.
Finansforbundet
Fagforening & A-Kasse

FOR FINANSANSATTE


Bliv medlem af fagforbundet for hele den finansielle sektor

Finansforbundet
 • Gratis fagforening i 3 måneder
 • Kontante fordele og ferieboliger
 • Sektorspecifik rådgivning om trivsel, karriere og rettigheder
(annoncelink)
Samlet: 728 Kr./Md.
Fagforening: 260 Kr./Md.
A-Kasse: 469 Kr./Md.
Ase
Fagforening & A-Kasse

FOR ALLE
Bliv medlem af en tværfaglig a-kasse og fagforening

Ase
 • Gratis online kurser
 • Rådgivning om økonomisk styring
 • Vidensportal for selvstændige og freelancere
(annoncelink)
Samlet: 588 kr. Kr./Md.
Fagforening: 74 kr. Kr./Md.
A-Kasse: 514 kr. Kr./Md.
Lederne
Fagforening & A-Kasse

FOR LEDERE OG BETROEDE MEDARBEJDERE
Bliv medlem af en fagforening og a-kasse med fokus på ledelse

Lederne
 • Juridisk hjælp inden for 24 timer
 • Netværk og sparring for ledere
 • Op til 90% i lønsikring
(annoncelink)
Samlet: 579 kr. Kr./Md.
Fagforening: 211 kr. Kr./Md.
A-Kasse: 482 kr. Kr./Md.
Hvilken fagforening eller a-kasse passer dig?

De mere traditionelle fagforeninger, som tilbyder forhandling af overenskomst og konflikthåndtering, tager sig naturligvis godt betalt for disse ydelser, hvorfor man ser markant højere priser for disse fagforeninger.

Dansk Metal har en pris på op til 608,25 kr. for sit medlemskab i fagforeningen, mens a-kassen koster 522 kr. om måneden som fuldtidsforsikret. Det giver en samlet månedlig omkostning på 1.130,25 kr., svarende til 13.563 kr. om året.

Teknisk Landsforbund indkræver 403 kr. om måneden for fagforeningen, hvilket betyder, at den samlede pris for fagforening og a-kasse løber op i 1.044 kr. om måneden.

Hos Finansforbundet er der forskel på prisen, om man er i arbejde eller ej. Prisen på medlemskabet koster 260 kr., hvis man er i arbejde, mens prisen sænkes til 170 kr. om måneden for den ledige. Finansforbundet tilbyder nye medlemmer tre måneders gratis medlemskab. Finansforbundet tilbyder a-kasse gennem FTFa, hvor prisen er på 472 kr. for den fuldtidsforsikrede. Det giver en samlet pris for fagforening og a-kasse på 732 kr. om måneden, svarende til 8.784 kr. om året. 

Fagforening uden a-kasse

Der er også flere fagforeninger uden a-kasse. Det er især de mere branchespecifikke, hvor der arbejdes intenst på at sikre en bestemt faggruppes rettigheder og lønforhold. Nogle af disse fagforeninger samarbejder med eller anbefaler bestemte a-kasser, mens ellers lader det være helt op til én selv.

Det kan være, at man er tilmeldt en a-kasse og vil melde sig ind i en bestemt fagforening for at blive dækket af en overenskomst og styrke fællesskabet på arbejdspladsen. Derfor kan det være nødvendigt med bare et medlemskab i en fagforening.

Finansforbundet, Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening og Billedkunsternes Forbund er klassiske eksempler på fagforeninger uden a-kasse. Priserne for de tre fagforeninger er på hhv. 260 kr., 553 kr. og 198 kr. om måneden.

Ser på prisniveauerne for fagforening uden a-kasse kan priserne svinge fra under 100 kr. om måneden til over 500 kr. om måneden. Det Faglige Hus og Ase er nede på et prisniveau på 69 kr. og 74 kr. kr. om måneden, hvilket i 2023 må anses som markedets laveste pris for fagforening uden a-kasse. Hvis man vælger et Krifa Light-medlemskab, kommer prisen også ned på markedets laveste for fagforening uden a-kasse.

De mere traditionelle fagforeninger som HK og 3F koster hhv. 463 kr. og 479 kr. om måneden uden a-kasse. Ser man udelukkende på prisen på fagforening uden a-kasse, så er det et område, hvor der er gode besparelser at hente.

Ikke bundet af overenskomst

Hvis man ikke er bundet af en overenskomst gennem sit arbejde, og i øvrigt ikke forventes at være del af et bestemt fællesskab fra arbejdsgiverens side, så giver det rigtig god mening at få undersøgt priserne på de billigste fagforeninger, da der på denne front er store forskelle på fagforeningernes kontingent.

Hvis man samtidig føler, at ens fagforening ikke rigtig bidrager til ens karriereforløb og er blevet lidt for generel i sin rådgivning og vejledning, så kan man slå to fluer med et smæk ved at vælge en ny fagforening til lavere pris med mere specialiseret rådgivning.

Fagforening med masser af arrangementer

De moderne fagforeninger er ikke bundet op af politiske hensyn og har travl aktivitet med kompetenceudvikling, sparring og skabelse af netværk. Der er et hav af arrangementer med eksperter inden for forskellige områder, hvor du kan få til hjælp til konkrete problemer. Der er også virksomhedsbesøg og foredrag med eksperter, så du kan udvide dit netværk og forbedre din forståelse af jobmarkedet.

Fagforening med eller uden a-kasse

Man kan nemt stirre sig blindt på priserne for fagforening med eller uden a-kasse. Det hele må anses som en pakkeløsning, hvor tjenester, medlemsfordele og pris skal hænge godt sammen.

Føler man dog, at fagforeningen tilbyder de helt rigtige tjenester og kan udvikle ens kompetencer samtidig med, at de også er gode til at få én tilbage på arbejdsmarkedet, så giver det god mening at rette blikket mod pris.

Som selvstændig har man også meget fokus på sit omkostningsniveau, hvor udgifter til fagforening og a-kasse naturligvis er noget, man skal tage hensyn til. Det er især på fagforeningsfronten, at der kan være gode besparelser at hente – 400-500 kr. om måneden. Har man en kombineret løsning med fagforening og a-kasse, så kan der være yderligere 100-150 kr. om måneden at hente.

Selv om at fagforeningerne ikke kan kræve, at man både er medlem i fagforening og a-kasse, så er det værd at tage højde for, at et dobbeltmedlemskab kan udløse nogle fordele og medlemstilbud, som indirekte påvirker prisen for medlemskabet. Flere fagforeninger har samarbejder med job- og forsikringspartnere, hvilket betyder, at bestemte medlemmer kan forvente bedre forhold for en række ydelser, hvilket i sidste ende får en effekt på ens samlede omkostningsniveau.

Her på siden kan du læse om alle de forskellige fagforeninger samtidig med, at du kan holde dig opdateret omkring de billigste fagforeninger og a-kasser. Priser på medlemskaber bliver løbende justeret, men især udbuddet af rådgivning, sparring og arrangement er noget, som foreningerne hele tiden arbejder på at forbedre og optimere for sine medlemmer.