Det Faglige Hus
Fagforening & A-Kasse

FOR ALLE
Bliv medlem i Det Faglige Hus - fagforening og a-kasse for.

Det Faglige Hus
 • Altid gode tilbud
 • Gratis fagforening i 3 måneder
 • Store besparelser på forsikringer
Samlet: 545 Kr./Md.
Fagforening: 69 Kr./Md.
A-Kasse: 476 Kr./Md.
Frie
Fagforening & A-Kasse

FOR ALLE LØNMODTAGERE

Bliv medlem i Frie - fagforening og a-kasse.
 

Frie
 • Juridisk bistand
 • Prøv 3 md. gratis
 • Unik og billig lønsikring
Samlet: 555 Kr./Md.
Fagforening: 69 Kr./Md.
A-Kasse: 486 Kr./Md.
Ase
Fagforening & A-Kasse

FOR ALLE
Bliv medlem i ASE - fagforening og a-kasse for

Ase
 • Op til 19.083 kr./md. i dagpenge
 • Rådgivning om feriedagpenge og efterløn
Samlet: 572 Kr./Md.
Fagforening: 69 Kr./Md.
A-Kasse: 503 Kr./Md.
Business Danmark
Fagforening & A-Kasse

FOR LØNMODTAGERE
Bliv medlem i Business Danmark - fagforening og a-kasse

Business Danmark
 • For dig i salg og marketing
 • For lønmodtagere og selvstændige
 • Juridisk rådgivning
Samlet: 643 Kr./Md.
Fagforening: 167 Kr./Md.
A-Kasse: 476 Kr./Md.
CA A-kasse
Fagforening & A-Kasse

KARRIEREPARTNER OG A-KASSE FOR HØJTUDDANNEDE


CA A-kasse
 • Gratis karriereudvikling
 • Juridisk tryghed
 • Økonomisk sikkerhed
Samlet: 544 Kr./Md.
Fagforening: 50 kr Kr./Md.
A-Kasse: 496 kr Kr./Md.
3F
Fagforening & A-Kasse


DANMARKS STØRSTE FAGFORENING OG A-KASSE
Med overenskomster på flere arbejdspladser end nogen anden fagforening

 

3F
 • 24 timers telefonservice
 • Danmarks mest lokale a-kasse
 • Mulighed for efterløn
Samlet: 977 Kr./Md.
Fagforening: 464 Kr./Md.
A-Kasse: 513 Kr./Md.
Lederne
Fagforening & A-Kasse

FOR LEDERE OG BETROEDE MEDARBEJDERE
Bliv medlem i Lederne - fagforening og a-kasse.

Lederne
 • En af Danmarks billigste fagforbund
 • Fokus på ledelse
 • Rådgivning, sparring og kurser
Samlet: 554 Kr./Md.
Fagforening: 469 Kr./Md.
A-Kasse: 195 Kr./Md.
Hvilken fagforening eller a-kasse passer dig?

De mere traditionelle fagforeninger, som tilbyder forhandling af overenskomst og konflikthåndtering, tager sig naturligvis godt betalt for disse ydelser, hvorfor man ser markant højere priser for disse fagforeninger.

Dansk Metal har en pris på op til 589,25 kr. for sit medlemskab i fagforeningen, mens a-kassen koster 506 kr. om måneden som fuldtidsforsikret. Det giver en samlet månedlig omkostning på 1095,25, svarende til 13143 kr. om året.

Teknisk Landsforbund indkræver 393 kr. om måneden for fagforeningen, hvilket betyder, at den samlede pris for fagforening og a-kasse løber op i 894 kr. om måneden.

Hos Finansforbundet er der forskel på prisen, om man er i arbejde eller ej. Prisen på medlemskabet koster 250 kr., hvis man er i arbejde, mens prisen sænkes til 160 kr. om måneden for den ledige. Finansforbundet tilbyder nye medlemmer tre måneders gratis medlemskab. Finansforbundet tilbyder a-kasse gennem FTFa, hvor prisen er på 457 kr. for den fuldtidsforsikrede. Det giver en samlet pris for fagforening og a-kasse på 707 kr. om måneden, svarende til 8484 kr. om året. 

Fagforening uden a-kasse

Der er også flere fagforeninger uden a-kasse. Det er især de mere branchespecifikke, hvor der arbejdes intenst på at sikre en bestemt faggruppes rettigheder og lønforhold. Nogle af disse fagforeninger samarbejder med eller anbefaler bestemte a-kasser, mens ellers lader det være helt op til én selv.

Det kan være, at man er tilmeldt en a-kasse og vil melde sig ind i en bestemt fagforening for at blive dækket af en overenskomst og styrke fællesskabet på arbejdspladsen. Derfor kan det være nødvendigt med bare et medlemskab i en fagforening.

Finansforbundet, Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening og Billedkunsternes Forbund er klassiske eksempler på fagforeninger uden a-kasse. Priserne for de tre fagforeninger er på hhv. 250 kr., 548,5 kr. og 195 kr. om måneden.

Ser på prisniveauerne for fagforening uden a-kasse kan priserne svinge fra under 100 kr. om måneden til over 500 kr. om måneden. Det Faglige Hus og Ase er nede på et prisniveau på 69 kr. om måneden, hvilket i 2020 må anses som markedets laveste pris for fagforening uden a-kasse. Hvis man vælger et Krifa Light-medlemskab, kommer prisen også ned på markedets laveste for fagforening uden a-kasse.

De mere traditionelle fagforeninger som HF og 3F koster hhv. 442 kr. og 464 kr. om måneden uden a-kasse. Ser man udelukkende på prisen på fagforening uden a-kasse, så er det et område, hvor der er gode besparelser at hente.

Ikke bundet af overenskomst

Hvis man ikke er bundet af overenskomst gennem sit arbejde, og i øvrigt ikke forventes at være del af et bestemt fællesskab fra arbejdsgiverens side, så giver det rigtig god mening at få undersøgt priserne på de billigste fagforeninger, da der på denne front er store forskelle på fagforeningernes kontingent.

Hvis man samtidig føler, at ens fagforening ikke rigtig bidrager til ens karriereforløb og er blevet lidt for generel i sin rådgivning og vejledning, så kan man slå to fluer med et smæk ved at vælge en ny fagforening til lavere pris med mere specialiseret rådgivning.

Fagforening med masser af arrangementer

De moderne fagforeninger er ikke bundet op af politiske hensyn og har travl aktivitet med kompetenceudvikling, sparring og skabelse af netværk. Der er et hav af arrangementer med eksperter inden for forskellige områder, hvor du kan få til hjælp til konkrete problemer. Der er også virksomhedsbesøg og foredrag med eksperter, så du kan udvide dit netværk og forbedre din forståelse af jobmarkedet.

Fagforening med eller uden a-kasse

Man kan nemt stirre sig blindt på priserne for fagforening med eller uden a-kasse. Det hele må anses som en pakkeløsning, hvor tjenester, medlemsfordele og pris skal hænge godt sammen.

Føler man dog, at fagforeningen tilbyder de helt rigtige tjenester og kan udvikle ens kompetencer samtidig med, at de også er gode til at få én tilbage på arbejdsmarkedet, så giver det god mening at rette blikket mod pris.

Som selvstændig har man også meget fokus på sit omkostningsniveau, hvor udgifter til fagforening og a-kasse naturligvis er noget, man skal tage hensyn til. Det er især på fagforeningsfronten, at der kan være gode besparelser at hente – 400-500 kr. om måneden. Har man en kombineret løsning med fagforening og a-kasse, så kan der være yderligere 100-150 kr. om måneden at hente.

Selv om at fagforeningerne ikke kan kræve, at man både er medlem i fagforening og a-kasse, så er det værd at tage højde for, at et dobbeltmedlemskab kan udløse nogle fordele og medlemstilbud, som indirekte påvirker prisen for medlemskabet. Flere fagforeninger har samarbejder med job- og forsikringspartnere, hvilket betyder, at bestemte medlemmer kan forvente bedre forhold for en række ydelser, hvilket i sidste ende får en effekt på ens samlede omkostningsniveau.

Her på siden kan du læse om alle de forskellige fagforeninger samtidig med, at du kan holde dig opdateret omkring de billigste fagforeninger og a-kasser. Priser på medlemskaber bliver løbende justeret, men især udbuddet af rådgivning, sparring og arrangement er noget, som foreningerne hele tiden arbejder på at forbedre og optimere for sine medlemmer.