fagforening bilde1

Priser på fagforeninger med eller uden a-kasse

Har man månedlige udgifter til fagforening og a-kasser, kan det måske også være tid til et pristjek, så man har bedre styr på sin økonomi. Der kan nemlig være gode besparelser at hente.

Priserne for fagforeningerne svinger fra under hundrede kroner til op omkring de 500 kr., mens et dobbeltmedlemskab i både fagforening og a-kasse kan løbe op i cirka tusind kroner om måneden.

For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

  • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
  • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
  • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink
For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

  • Billig fagforening og a-kasse for alle
  • Danmarks bedste lønsikring
  • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
Hvilken fagforening passer dig?

Hvis du er usikker på, hvilken fagforening der passer bedst til dig og dit erhverv, kan du bruge vores søgefunktion nedenfor. Søg efter erhverv eller erhvervsområde.

De mere traditionelle fagforeninger, som tilbyder forhandling af overenskomst og konflikthåndtering, tager sig naturligvis godt betalt for disse ydelser, hvorfor man ser markant højere priser for disse fagforeninger.

Dansk Metal har en pris på op til 601 kr. for sit medlemskab i fagforeningen, mens a-kassen koster 535 kr. om måneden som fuldtidsforsikret. Det giver en samlet månedlig omkostning på 1.136 kr., svarende til 13.632 kr. om året.

Teknisk Landsforbund indkræver 427 kr. om måneden for fagforeningen, hvilket betyder, at den samlede pris for fagforening og a-kasse løber op i 1.068 kr. om måneden.

Hos Finansforbundet er der forskel på prisen, om man er i arbejde eller ej. Prisen på medlemskabet koster 285 kr., hvis man er i arbejde, mens prisen sænkes til 170 kr. om måneden for den ledige. Finansforbundet tilbyder nye medlemmer tre måneders gratis medlemskab. Finansforbundet tilbyder a-kasse gennem FTFa, hvor prisen er på 488 kr. for den fuldtidsforsikrede. Det giver en samlet pris for fagforening og a-kasse på 773 kr. om måneden, svarende til 9.276 kr. om året. 

Fagforening uden a-kasse

Der er også flere fagforeninger uden a-kasse. Det er især de mere branchespecifikke, hvor der arbejdes intenst på at sikre en bestemt faggruppes rettigheder og lønforhold. Nogle af disse fagforeninger samarbejder med eller anbefaler bestemte a-kasser, mens ellers lader det være helt op til én selv.

Det kan være, at man er tilmeldt en a-kasse og vil melde sig ind i en bestemt fagforening for at blive dækket af en overenskomst og styrke fællesskabet på arbejdspladsen. Derfor kan det være nødvendigt med bare et medlemskab i en fagforening.

Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening og Billedkunsternes Forbund er et par klassiske eksempler på fagforeninger uden a-kasse. Priserne for de to fagforeninger er på hhv. 582,50 kr. og 198 kr. om måneden.

Ser på prisniveauerne for fagforening uden a-kasse kan priserne svinge fra under 100 kr. om måneden til over 500 kr. om måneden. Det Faglige Hus og Ase er nede på et prisniveau på 69 kr. og 74 kr. kr. om måneden, hvilket i 2024 må anses som markedets laveste pris for fagforening uden a-kasse.

De mere traditionelle fagforeninger som HK og 3F koster hhv. 474 kr. og 487 kr. om måneden uden a-kasse. Ser man udelukkende på prisen på fagforening uden a-kasse, så er det et område, hvor der er gode besparelser at hente.

Ikke bundet af overenskomst

Hvis man ikke er bundet af en overenskomst gennem sit arbejde, og i øvrigt ikke forventes at være del af et bestemt fællesskab fra arbejdsgiverens side, så giver det rigtig god mening at få undersøgt priserne på de billigste fagforeninger, da der på denne front er store forskelle på fagforeningernes kontingent.

Hvis man samtidig føler, at ens fagforening ikke rigtig bidrager til ens karriereforløb og er blevet lidt for generel i sin rådgivning og vejledning, så kan man slå to fluer med et smæk ved at vælge en ny fagforening til lavere pris med mere specialiseret rådgivning.

Fagforening med masser af arrangementer

De moderne fagforeninger er ikke bundet op af politiske hensyn og har travl aktivitet med kompetenceudvikling, sparring og skabelse af netværk. Der er et hav af arrangementer med eksperter inden for forskellige områder, hvor du kan få til hjælp til konkrete problemer. Der er også virksomhedsbesøg og foredrag med eksperter, så du kan udvide dit netværk og forbedre din forståelse af jobmarkedet.

Fagforening med eller uden a-kasse

Man kan nemt stirre sig blindt på priserne for fagforening med eller uden a-kasse. Det hele må anses som en pakkeløsning, hvor tjenester, medlemsfordele og pris skal hænge godt sammen.

Føler man dog, at fagforeningen tilbyder de helt rigtige tjenester og kan udvikle ens kompetencer samtidig med, at de også er gode til at få én tilbage på arbejdsmarkedet, så giver det god mening at rette blikket mod pris.

Som selvstændig har man også meget fokus på sit omkostningsniveau, hvor udgifter til fagforening og a-kasse naturligvis er noget, man skal tage hensyn til. Det er især på fagforeningsfronten, at der kan være gode besparelser at hente – 400-500 kr. om måneden. Har man en kombineret løsning med fagforening og a-kasse, så kan der være yderligere 100-150 kr. om måneden at hente.

Selv om at fagforeningerne ikke kan kræve, at man både er medlem i fagforening og a-kasse, så er det værd at tage højde for, at et dobbeltmedlemskab kan udløse nogle fordele og medlemstilbud, som indirekte påvirker prisen for medlemskabet. Flere fagforeninger har samarbejder med job- og forsikringspartnere, hvilket betyder, at bestemte medlemmer kan forvente bedre forhold for en række ydelser, hvilket i sidste ende får en effekt på ens samlede omkostningsniveau.

Her på siden kan du læse om alle de forskellige fagforeninger samtidig med, at du kan holde dig opdateret omkring de billigste fagforeninger og a-kasser. Priser på medlemskaber bliver løbende justeret, men især udbuddet af rådgivning, sparring og arrangement er noget, som foreningerne hele tiden arbejder på at forbedre og optimere for sine medlemmer.