Præsteforeningen

Præsteforeningen er en fagforening for dig, der er præst og arbejder i den kirkelige sektor. Præsteforeningen er specialiseret i præsternes ansættelses- og lønvilkår og arbejdsforhold. Foreningen står klar med professionel rådgivning og vejledning til præsterne. Præsteforeningen har til formål i at varetage alle de tjenstlige, faglige, uddannelsesmæssige og økonomiske interesser for præsterne i den danske folkekirke og for de medlemmer der ikke er omfattet af en anden organistions forhandlingsret.

 • Webside

  praesteforening.dk

 • Pris/måned

  597 kr.

 • Antal medlemmer

  3500 st

 • Medlemstype

  N/A

 • Tilhører Hovedorganisation

  Akademikernes Centralorganisation

 • A-Kasse

  Navn: Akademikernes A-kasse
  Pris: 484 kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

Fagforeningens ansvar og arbejde

Mange spørgsmål om løn- og arbejdsforholdene for danske præster kræver skøn og fortolkninger. Derfor bør man som medlem altid kontakte sin tillidsrepræsentant eller fagforeningens sekretariat så man er sikker på ens forhold stemmer overens med retningslinjerne og dine rettigheder inden for faget.

Foreningen arbejder for at sikre og gøre brug af sin indflydelse på alle områder der har betydning for medlemmernes arbejdsliv. Præsteforeningen søger at påvirke alle kirkepolitiske dagsordener for at varetage sine medlemmers - og dermed foreningens interesser ved at afgive høringsvar og indgå i udvalg, nævn og andet arbejde hvor det er relevant for medlemmerne. Som medlem af præsteforeningen kan du altså være sikker på at der bliver taget godt af dig.

Præsteforeningens medlemsfordele

Præsteforeningen tilbyder en række lukrative og kontante fordele for sine medlemmer der helt klart gør medlemskabet det værd. Først og fremmest får du mulighed for at tegne privatforsikringer hos Tryg til meget fordelagtige priser grundet foreningens samarbejdsaftale med forsikringsselskabet. Som studerende kan du endda få indbosforsikringen helt gratis under det første års medlemskab.

Du kan også blive medlem af Forbrugsforeningen hvor du kan optjene point ved at handle i de tusindvis af butikker og webshops der er tilknyttet foreningen. Du kan også tage ekslusive og fordelagtige lån hos Tjenestemændenes Låneforening. Lånene kan bruges på stort set alt hvad du måtte ønske.

Du kan som medlem også blive optaget i Samrådets Boligselskab og dermed få adgang til billige lejligheder. Dette er især henvendt enker/enkemænd med børn til præsterne.

Til sidst er der også fordele at hente ved at blive kunde hos Lån & Spar Bank. Her kan du få Danmarks højeste renter på lønkonti, samt billige og fleksible bolig- og billån til at etablere dig i tilværelsen. Herudover tilbyder banken en række services helt gratis, såsom rådgivning og betalingskort.

Kontingenter for medlemskab.

Et almindeligt medlemskab af Præsteforeningen koster 597 kr. om måneden. Herudover er der også en gruppelivsforsikring med kritisk sygdom, som alle aktive medlemmer skal betale 65 kr. hver måned. Altså bliver det fulde reelle månedlige kontinget 585 kr. for et almindeligt aktivt medlem. Afhængigt at din løngruppe kan medlemskabsprisen variere, og som studerende koster medlemskabet kun 240 kr. pr. år efter det første år, som er gratis. Er du ledig, koster medlemskabet 492 kr. pr kvartal i stedet for.

Præsteforeningen har ikke sin egen a-kasse, men har en bestyrelsespost i Akademikernes A-kasse, hvorfor de kan anbefale at du som medlem melder dig ind der for også at ret til dagpenge under ledighed. Prisen for et fuldtidsmedlem i Akademikernes A-kasse er 484 kr. pr. måned, og med den kontingentpris får du, udover ret til dagpenge, og adgang til et stort fagligt netværk, rådgivning og vejledning samt en række kurser og events til at styrke og målrette dit arbejdsliv og karriere.