Maskinmestrenes Forening

Maskinmestrenes Forening – for maskinmestre og skibsofficerer

Maskinmestrenes Forening er en fagforening, der tager hånd om rådgivning af bl.a. maskinmestre og skibsofficerer, uanset om de er ansat til lands eller vands. Rådgivningen kan bygge på alt fra hjælp til gennemgang af ansættelseskontrakter til juridiske ”slagsmål” med arbejdsgivere, der i en eller anden grad ikke har overholdt deres forpligtelser. Det er især her, at fagforeningerne med deres forskellige kompetencer er uvurderlige, da det som ene mand kan være svært at gennemskue de mange regler og arbejdsgange.

 • Webside

  www.mmf.dk

 • Pris/måned

  195 kr.

 • Antal medlemmer

  14000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • A-Kasse

  Navn: Akademikernes A-kasse
  Pris: 484 kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer

Maskinmestrenes Forening - Indhold og tilbud

Foreningen er i høj grad også bygget op om netværksdelen, hvor medlemmerne mødes til seminarer, konferencer og lignende. Der bliver også afholdt kurser regelmæssigt, så medlemmerne kan styrke og målrette deres kompetencer samtidigt med at de får udvidet både deres sociale og faglige netværk med ligesindede kolleger.

Maskinmestrenes Forening kan bryste sig af at være en organisation, der ikke er knyttet til et specifikt parti – og aldrig har været det. Organisationen har været aktiv siden 1873, hvor den har bevæget sig fra at være en søfartsorienteret forening til nu at være et bredere samlingspunkt for de personer, der uddanner sig via en maskinmesterskole eller et maritimt uddannelsescenter.

Kontante medlemsfordele

Prisen omfatter ud over den rådgivende del også abonnement på medlemsbladet ”Maskinmesteren” samt flere fordelagtige rabatordninger, herunder på fitness. 

Som medlem af Maskinmestrenes Forening kan du blive medlem af Forbrugsforeningen for 132 kroner årligt, hvor du kan optjene bonuspoint på dit forbrug i over 4500 butikker og webshops, som i se sidste ende vil spare dig en masse penge. 

Maskinmestrenes Forening har også samarbejde med TJM Forsikring der giver dig som medlem mulighed for at tegne gode privatforsikringer, der passer til netop dine behov. Som medlem og som kunde hos TJM på samme tid får du desuden adgang til ferieboliger rundt om i Danmark, eksempelvis Skagen, samt i den tjekkiske hovedstad Prag. Desuden har foreningen også et samarbejde med Lån & Spar Bank, hvor du gratis kan åbne en lønkonto og modtage Danmarks højeste renter, samt få adgang til billige billån, fleksible boliglån og en række gratis ydelser i banken udover alt dette.

Du kan også tegne en lønsikring hos foreningen, så du kan modtage mere af din hidtidige løn under arbejdsløshed, såfremt at dagpengesatsen ikke er nok i dit tilfælde. På den måde giver det lidt mere sikkerhed i hverdagen, og du stopper også med at betale lønsikringen når du først bliver ledig. Ledigheden skal dog være forekommet ufrivilligt, dvs. at du skal være blevet fyret for at få ret til de ekstra penge i lønsikringen.

Kontingentpriser hos Maskinmestrenes Forening

Prisen for fagforeningskontingentet hos Maskinmestrenes Forening ligger på 585 kr. i kvartalet, hvilket giver en månedlig pris på 195 kr., mens det for studerende kun koster 114 kr. pr. kvartal. Eftersom kontingentet er fradragsberettiget bliver det i sidste ende endnu mindre som det egentlig koster.

Foreningen samarbejder i øvrigt med Akademikernes a-kasse i forhold til at sikre medlemmerne adgang til dagpenge. Du er dog ikke bundet til at skulle vælge Akademikernes A-kasse, men her kan du få et medlemskab til 484 kr. pr. måned (2024). Så har du sikret dine dagpenge under potentiel ledighed, samt får du også adgang til kurser, arrangementer, rådgivning og vejledning i forhold til at komme tilbage i job så hurtigt som muligt, samt at udvide dine kompetencer og føre dig frem på arbejdsmarkedet.