MA A-kasse

A-kassen for humanister og scient.er! MA er for humanister og scient.er – og skarpe hjerner i randområdet og krydsfeltet.

Magistrenes A-kasse – Ingen fagforening

Magistrenes a-kasse tilbyder ikke nogen fagforening til sine medlemmer, der er blot tale om en arbejdsløshedskasse. Medlemskabet hos a-kassen koster 502 kr. pr. måned for fuld forsikring, mens prisen ligger på 379 kr. pr. måned for deltidsforsikring. Studiemedlemskabet er gratis for studerende under 30 år.

 • Webside

  ma-kasse.dk

 • Pris/måned

  502 kr.

 • Antal medlemmer

  84000 st

 • Medlemstype

  Anställd

 • A-Kasse

  Navn: MA A-kasse
  Pris: 502 kr.

MA – Ikke den rigtige a-kasse for alle

MA egner sig til nyuddannede, lønmodtagere, selvstændige og freelancere, som har en baggrund inden for humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab, it, kommunikation, sundhed, psykologi og pædagogik.

Det er inden for disse områder, at a-kassens rådgivere har sit speciale og kan tilbyde den stærkeste rådgivning og vejledning. Selv om at der ikke er tale om en fagforening, så er der således fortsat mulighed for at få  den rigtige sparring og vejledning, især når a-kassen som i dette tilfælde i høj grad er specialiseret inden for specielle fagområder.

Det er en fejltagelse, hvis man ser a-kassen, som en organisation, der blot sørger for at udbetale dagpenge og informere omkring det. Der er også tale om et stort netværk af folk, som også kan bidrage til ens hverdag, jobsituation og tankegang.

Hos MA er der 84.000 medlemmer, og hvis man vælger at dukke op til a-kassens forskellige workshops og foredrag, så er der stor sandsynlighed for at få udvidet sit netværk og blive inspireret i forhold til, hvordan man kommer videre og får skabt noget spændende på sigt.

MA har tidligere afholdt workshops omkring jobsøgningsstrategier og LinkedIn, hvilket naturligvis er essentielt, hvis man ønsker at få den rigtige eksponering blandt virksomhederne. Der er også løbende virksomhedsbesøg og branchearrangementer, så man kan få en fornemmelse for, hvad der skal til for at komme på rette spor igen. Men frem for alt er det jo en glimrende mulighed for at få styrket sit netværk inden for de områder, hvor man netop har sit speciale.

Gennem MAs rådgivere vil du også få et bedre indblik i, hvad virksomhederne søger efter. Du har måske søgt for bredt og ikke været i stand til at markere, hvor præcis dine styrke ligger, og hvordan du kan gøre en forskel for virksomheden. Da MA i stor grad specialiserer sig på bestemte arbejdsområder, så er det måske lige netop en sådan profilering, der kan puste liv i din karriere.

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at tage et job, der ikke giver anledning til begejstring hos den ansatte. Med en a-kasse, der er så specialiseret som MA, så kan man i højere grad forvente at blive ført ind på et spor, hvor man føler, at der er nogle perspektiver i dét, man bliver sendt ud til, da processen sker på baggrund af målrettet rådgivning med øje for detaljerne i ens profil.

Medlemsnetværk hos MA

MA gør meget ud af at ville åbne døre gennem netværk. MA har blandt andet oprettet forskellige meget specialiseret netværk, hvor kan være sikker på at møde mennesker, der er inden for helt konkrete fagområder. MA står blandt andet bag netværk som kommunikationsfolk eller humanister i tech-branchen.

Der eksisterer også et netværk for Life Science og sundhed, hvor job inden for pharma, biotek og sundhedssektoren er i fokus. Her er der muligheder for at opleve virksomhedsbesøg, deltage på messer og få et bedre indblik i de forskellige delsektorer inden for brancherne.

Bioscience Denmark er et netværk for personer uddannede som cand.scient, som blandt andet søger job inden for medicinalbranchen. Netværket mødes hver anden uge og prøver sammen at gøre hinanden stærkere.

De forskellige netværk har stor fokus på, hvordan man løbende udvikler sine kompetencer, men også hvordan man helt konkret får foden inden for hos virksomhederne.

Den grønne omstilling er meget oppe i tiden, og også her har MA et netværk for dette område. Netværket mødes en gang om måneden og kan kontaktes gennem LinkedIn. Har man en passion for bæredygtighed, så giver det god mening at forsøge at møde andre ildsjæle gennem disse netværk.

MA – Fremtidens a-kasse

MA er et glimrende symbol på, hvordan arbejdsmarkedet er blevet. Det gælder om at kende sine styrker og specialer, og så dyrke dem for at mest muligt ud af ens situation. I takt med, at forskellige sektorer bliver mere og mere specialiseret, så kan man hurtigt komme til at søge for bredt og ganske enkelt være omringet af de forkerte mennesker.

Hos MA vil man i høj grad sætte fokus på din nøglekompetencer, og hvordan du kan gøre en forskel for en virksomhed i stedet for bare at blive tildelt et job for at undgå at stå på jobcentret. Med de mange netværk virker det som, at et medlemskab hos MA under alle omstændigheder vil sørge for, at man udvikler sig fagligt og ikke spilder sin tid på alt for generel rådgivning.

MA - en målrettet a-kasse

MA-Kasse står for Magistrenes A-kasse og er et tilbud til humanisterne og scient.erne samt til de “skarpe hjerner i randområdet og krydsfeltet”. Det er så op til de skarpe hjerner at regne ud, hvor det er henne! Det er gratis at være medlem som studerende, og for færdiguddannede koster det 502 kroner om måneden før skat. A-kassen har over 84.000 medlemmer, og tallet stiger løbende. Den gennemsnitlige ledighed i 2015 var på 8%, og MA har et bredt udvalg af værktøjer til de ledige. Der er redskaber til at tænke i nye jobmuligheder og ud af boksen.

Som et særligt tilbud tilbyder man mobilavisen, Føljeton, som netop er gratis for a-kassens ledige medlemmer. Således er det muligt at holde sig opdateret i ledighedsperiode uden at skulle bekymre sig om de sædvanlige udgifter, der er forbundet med dette. Det er netop afgørende at være opsøgende i en ledighedsperiode. MA-Kasse tilbyder en længere række kompetencegivende kurser og møder, hvor medlemmerne f.eks. kan blive klogere på, hvordan man skriver en god ansøgning, hvad der skal til, når man påtænker at blive selvstændig eller freelancer. Det kan også være, at du har brug for at give dit CV en ny finish eller har telefonskræk.

Dernæst er der en række fagspecifikke kurser om f.eks. integration eller velfærdsamfundet. Desuden hjælper MA dig med at opnå information om jobmuligheder i andre steder af landet. Måske har du ikke overvejet, hvor stor en betydning geografien spiller for dine jobmuligheder. Her er MA en god kompagnon. MA-nyt er et forum, hvor medlemmerne kan udveksle erfaringer helt gratis. På hjemmesiden er det nemt at tilmelde sig. Der er også god hjælp at finde, hvis du går efter et udlandsophold, nærmer dig pensionsalderen eller skal på barsel. Det er i øvrigt nemt at booke en tid online på MA-Kasses hjemmeside.