Lægeforeningen til lægerne

Lægeforeningen (LF) er en fagforening for de danske læger, men også paraplyorganisation for Yngre Læger (YL), Foreningen af Speciallæger (FAS) og Praktiserende Lægers Organisation (PLO).  LF har også sikret sine medlemmer gode lønvilkår gennem overenskomster for arbejde i det offentlige.

 • Webside

  www.laeger.dk

 • Pris/måned

  1.707+ kr.

 • Antal medlemmer

  N/A

 • Medlemstype

  N/A

 • Tilhører Hovedorganisation

  Akademikernes Centralorganisation

 • A-Kasse

  Navn: Akademikernes A-kasse
  Pris: 484 kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

Lægeforeningens priser

Lægeforeningens priser er afhængige af, om man er tilknyttet YL, FAS eller PLO. Som læge skal man betale kontingent til Lægeforeningen og en af de tre paraplyorganisationer, hvorfor kontingentet hos Lægeforeningen må anses som markedet dyreste.

Uanset hvilken paraplyorganisation, som du er tilknyttet, så skal der betales 4.196 kr. pr. år til Lægeforeningen.

Som nyuddannet læge betaler man imidlertid nedsat kontingent de første fem år. De første tre år lyder kontingentet på 262,50 kr. pr. kvartal, mens prisen forhøjes til hhv. 525 kr. og 786,75 kr. pr. kvartal i det fjerde og femte år. Dog skal man også betale kontingentet til YL, som er på 549 kr pr. kvartal de første to år, og derefter 915 kr. efterfølgende, hvilket giver en samlet pris på 1.964 kr. pr. kvartal for begge foreninger.

Ordinære medlemmer af PLO skal op af lommen med 5.121 kr. pr. kvartal, svarende til 1.707 kr. om måneden. Medlemmer af FAS kan forvente en yderligere udgift på 2.250 kr. pr. år, men der kan også være flere kvartalsvise udgifter som medlem af FAS afhængig af antallet af ansatte og foreningstype. Det er derfor en god ide at sætte sig godt ind i detaljerne der kan findes på Lægeforeningens hjemmeside, hvor man kan tjekke, hvilket kontingent der er relevant for ens specifikke arbejdssituation.

Mentorordning hos Lægeforeningen

Hos Lægeforeningen har man etableret en mentorordning, hvor der enten er mulighed for at få tildelt en mentor eller selv at blive det. Det er et krævende arbejde som læge, hvorfor det er helt oplagt som ung læge at få en mentor, som kan få sat karrieren på rette spor fra start af. Omvendt kan nogle læger have et behov for at give videre af deres erfaring til den yngre generation af læger.

Det er blandt andet også muligt at hjælpe en udenlandsk læge med at komme til Danmark og arbejde som læge.

Øvrige medlemsfordele til lægerne

Lægerne har også adgang til en lang række tilbud som medlem af Lægeforeningen. Du kan blandt andet leje lokaler i Domus Medica, hvor der er mulighed for at afholde arrangementer og møder. Derudover er der også rabatter at hente på koncerter, feriehuse, hoteller og rejser.

Lægeforeningen samarbejder med Tryg omkring gunstige vilkår i medlemmernes forsikringer. Som medlem af Lægeforeningen kan det nævnes, at man får gratis lægeansvarsforsikring, som dækker det personlige erstatningsansvar ved personskade, tingskade eller formuetab i fritiden og ved bierhverv. Som læge kan man også se frem til medlemstilbud omkring bank, pension og advokathjælp til boligkøb.

Lægeforeningens anbefalinger til a-kasser

Lægeforeningen har ikke sin egen a-kasse, men henviser til og anbefaler alle sine medlemmer at melde sig ind i Akademikernes A-kasse, uanset hvilken konkret paraplyorganisation de også måtte være en del af. Akademikernes A-kasse tilbyder kontingent til 484 kr. per måned.

Udover det økonomiske sikkerhedsnet i form af dagpenge får du også mulighed forat modtage karriererådgivning og vejledning hos AKA, og a-kassen arbejder for at hjælpe dig med at komme hurtigere i job igen når du bliver ledig.