Forbundet Kultur og Information

Forbundet Kultur og Information er et mindre, specialiseret fagforbund for dig der arbejder inden for områderne data, information, viden og kultur. Tidligere hed forbundet Bibliotekarforbundet. Forbundet Kultur og Information arbejder for at forbedre dine vilkår på arbejdsmarkedet, og inviterer dig ligeledes til at blive en del af det stærke faglige fællesskab og sociale netværk.

 

OBS! Kultur og Information fusionerede officielt sammen med fagforeningen DM pr. 1. november 2023. Kultur og Information eksisterer altså ikke længere

 • Webside

  kulturoginformation.dk

 • Pris/måned

  642 kr.

 • Antal medlemmer

  3800 st

 • Medlemstype

  N/A

 • Tilhører Hovedorganisation

  Akademikernes Centralorganisation

 • A-Kasse

  Navn: Akademikernes A-kasse
  Pris: 467 kr.

Hvorfor blive medlem af forbundet?

Fagforeningen arbejder konstant for at sikre og forbedre din løn- og ansættelsesvilkår, og forhandler desuden din overenskomst med henblik på dette. Udover juridisk rådgivning om løn og ansættelseskontrakt, kan du også få hjælp og vejledning til hvis du bliver fyret, skal på barsel eller har nogle problemer med arbejdsmiljøet. Her får du også mulighed for hjælp til at kortlægge dine kompetencer ved feedback til CV og jobansøgninger, samt booke individuelle karriereaftaler.

I forbindelse med dine kompetencer tilbyder fagforeningen også medlemmerne inspiration til deres faglige og professionelle liv, samt at kunne netværke med andre inden for dit fagområde. Desuden får du adgang til en række af webinarer, kurser, events og arrangementer, samt konferencer der kan styrke din faglighed og målrette dine kompetencer.

Hvilke fordele tilbydes medlemmerne?

Som medlem af Forbundet Kultur og Information får du som medlem også adgang til en række kontante fordele. Heriblandt har fagforeningen en aftale med Tryg Forsikring om fordelagtige privatforsikringer man kan tegne som medlem. Du kan også få adgang til et medlemskab af Forbrugsforeningen hvor du kan få en masse rabatter og optjene point på dit forbrug når du handler ind i over 4500 understøttede butikker og webshops i Danmark. 

Foreningen har også et delt ejerskab i Lån & Spar Bank med en række andre fagforeninger. Her får du først og fremmest en gratis konti i banken, samt adgang til billige billån og fleksible boliglån for at gøre dagligdagen lidt nemmere. 

Forbundet Kultur og Information værdsætter også dit mentale helbred og tilbyder derfor også gratis psykologhjælp til arbejdsrelaterede trivselsproblemer såsom stress, mobning, udbrændthed og andre ting der nager i forhold til arbejdslivet.

Kontingentpriser hos Forbundet Kultur og Information

Afhængig af din specifikke situation varierer prisen på kontingentet for medlemskabet, dog koster et ordinært medlemskab for fuldtidsansatte 642 kr. pr. måned, som bliver betalt hvert kvartal. Er du i stedet deltidsansat koster det 515 kr. om måneden. Er man ledig på almindelig dagpengesats koster medlemskabet 386 kr. om måneden, og som studerende er det kun 32 kr. pr. måned.

Som medlem af Akademikernes Hovedorganisation har Forbundet Kultur og Information også et samarbejde med Akademikernes A-kasse, der er blandt Danmarks billigste fagforeninger specifikt henvendt til akademikere. Prisen for et fuldtidsmedlem i Akademikernes A-kasse er 467 kr. pr. måned pr. 2023. Med a-kassen er du sikret din ret til dagpenge under ledighed, samt en række andre fordele der kan hjælpe dig med at målrette din karriere og få dig hurtigere i job igen.