Finansforbundet er et forbund, der udelukkende sigter mod finanssektoren, men derimod optager alle typer af medlemsgrupper i netop denne sektor. Du kan således optages i Finansforbundet, hvis du arbejder i realkreditinstitutter, banker, finansieringsselskaber og lignende.
Finansforbundet har over 50.000 medlemmer og har hovedkontor i København. Forbundet dækker dog en række forskellige kredse rundt omkring i landet.
Når man ønsker at melde sig ind i en fagforening, spiller prisen ganske naturligt en vigtig rolle. Her kan det være en idé at sammenligne de forskellige foreninger og omfanget af de dertilhørende services. Prismæssigt ligger Finansforbundet i den lavere ende, idet kontingentpriserne ligger på 260 kr. for medlemmer i beskæftigelse i fagforeningen. Er man IT-medarbejder i finanssektoren, kan det være gunstigt at tjekke muligheden for et dobbeltmedlemskab af Finansforbundet og PROSA, idet sidstnævnte er særligt målrettede IT-medarbejdere.
Finansforbundet til de finansansatte
Finansforbundet er en fagforening, der henvender sig til de finansansatte. Otte ud af ti finansansatte har meldt sig ind i Finansforbundet, hvorfor man gennem et medlemskab i Finansforbundet bliver eksponeret over for et bredt netværk inden for branchen.
Finansforbundets priser
Finansforbundets fagforening koster 285 kr. om måneden, hvis man er i arbejde, mens prisen lyder på 170 kr. om måneden for den ledige. Elever og studerende får et gratis medlemskab. Som et godt tilbud til nye medlemmer gives der tre måneders gratis medlemskab til folk, der ikke har været medlem af Finansforbundet de seneste seks måneder.
Finansforbundet tilbyder a-kasse gennem FTFa, som koster 488 kr. om måneden for fuldtidsforsikring og 381 kr. månedligt for deltidsforsikring.
Finansforbundet tilbyder også lønsikring med en dækning på 40.000 kr. over dagpengesatsen. Endvidere er det muligt at få udbetalt lønsikring i 36 måneder hos Finansforbundet, som tilbyder dækningen helt op til en alder på 65 år.
Finansforbundet har fokus på netværk
Finansforbundet har skarp fokus på, at deres medlemmer kan udvide deres netværk og få den rigtige sparring med folk, der står med nogle af de samme udfordringer og tanker, som man selv står med. Finansforbundet tilbyder mere generelle netværk inden for projektstyring, IT, HR, erhvervsrådgivere og ledelse. Der er imidlertid også netværk, som ikke nødvendigvis beskæftiger sig med bestemte stillinger, men derimod nye tendenser og nye muligheder inden for branchen.
Finansforbundet står blandt andet bag netværket Building Bridges, som har fokus på digitale løsninger inden for finanssektoren, og hvilke muligheder og problemer, der opstår som følge af den nye udvikling. Der afholdes fem møder med en to-dages tur til London, og der bliver arbejdet med emner som blockchain og platformsstrategier.
Finansforbundet har en masse tilbud
Finansforbundet har en masse gode tilbud til deres medlemmer, som tilbydes juridisk rådgivning, sparring og billigere forsikringer i forbindelse med en samarbejdsaftale med Tryg. Der bliver også givet adgang til ferieboliger i ind- og udland. Derudover får alle medlemmer af Finansforbundet også mulighed for at blive et gratis medlem af Dansk IT, hvilket øger medlemmernes eksponering over for eksperter og sparring.
Finansforbundet arbejder med overenskomst
Det kan også nævnes, at finansforbundet også er med til at forhandle overenskomst for de finansansatte. Det betyder, at man har stemmeret, når en ny overenskomst udsendes til afstemning blandt foreningens medlemmer. Er man blot medlem af en a-kasse eller en af de såkaldte gule fagforeninger, så bliver det ikke en overenskomst, som man får mulighed for at sætte sit aftryk på.