FAOD - Forbundet Arkitekter og Designere

FAOD er en fagforening og et fællesskab for alle, der arbejder med arkitektur, design, byplanlægning, byggesagsbehandling, undervisning og meget mere. FAOD arbejder for at sikre og forbedre dine vilkår igennem hele arbejdslivet.

Medlemmerne er ansatte såvel som selvstændige, studerende, freelancere, ledige og ledere.

 • Webside

  faod.dk

 • Pris/måned

  444 kr.

 • Antal medlemmer

  6000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • Tilhører Hovedorganisation

  Akademikernes Centralorganisation

 • A-Kasse

  Navn: Akademikernes a-kasse
  Pris: 484 kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

En fagforening med sans for dit arbejdsområde

FAOD tilbyder en masse medlemsfordele til dig, blandt andet juridisk rådgivning, karrierecoaching og mange andre medlemsydelser. Du får også rabat på forsikringer, fagblade, kurser m.v.

I modsætning til andre fagforeninger så har FAOD dybdegående kendskab til arkitekt- og designbranchen. Dette giver dem en stærkere position når du har brug for vejledning eller når de skal give dig juridisk hjælp til løn- og ansættelsesvilkår. Forbundet kan eksempelvis læse din ansættelseskontrakt igennem inden du starter nyt job, så du er klar over dine rettigheder og hvad du går ind til, eller de kan hjælpe dig hvis du oplever problemer med din arbejdsgiver.

FAOD har også, som det eneste fagforbund i Danmark, forhandlingsretten for den samlede arkitektstand.

FAOD tilbyder også karrierecoaching hvis det viser sig at du er kørt fast i din karriere eller har brug for hjælp til at komme ind på arbejdsmarkedet som dimittend. Her kan du blandt andet få hjælp tilat få større viden om dine styrker, få journalistisk sparring på dine ansøgninger og hjælp til at forebygge stress. Som medlem af FAOD kan du, ligesom hos mange andre fagforeninger og forbund, også deltage i de mange forskellige kurser, workshops og andre events. Fordelen her er selvfølgelig at det alt vil være fuldstændig branchespecifik, hvorfor det sandsynligvis vil være meget relevant for dig og for dit arbejdsliv. Derudover har du også adgang til en lang række rabatter på blandt andet forsikringer, lønsikringer, fordele hos Lån & Spar Bank, samt en masse medlemsrabatter på relevante kurser og faglitteratur.

A-kasse muligheder

FAOD har ikke sin egen a-kasse tilknyttet forbundet, men dette betyder ikke at du må vælge sådan en fra. Forbundet har en aftale og et samarbejde med Akademikernes a-kasse, og de anbefaler deres medlemmer at tilmelde sig denne a-kasse da den har et fagligt fokus på akademikere. Du kan med fordel melde dig ind i Akademikernes a-kasse. Det er Danmarks billigste a-kasse for akademikere, og som du studerende får du medlemskabet gratis. Har du lagt studierne på hylden og er ude i arbejdslivet, så koster et fuldtidsmedlemskab 484 kr. pr. måned, men reelt er kontingentet kun på 339 kr. pr. måned da du får 30% af medlemskabet i fradrag. Fradraget modtager du automatisk ved hver slutning af året via SKAT.

FAODs kontingentsatser

Et medlemskab af FAOD som fuldtidsansat eller selvstændig lyder på 1.332 kr. pr. kvartal hvilket svarer til 444 kr. om måneden. Kombineret med kontingentet fra Akademikernes a-kasse er det et månedligt bidrag på 928 kr. Dog som studerende og op til seks måneder efter dimission er medlemskabet helt gratis. Er du på kontanthjælp eller andet, eller ikke har nogen indkomst kan du søge om et medlemskab på 5. kr pr. kvartal, og er du på dagpenge eller barsel lyder kontingentet på 666 kr. pr. kvartal.