Det kan derfor betale sig at sætte sig ned og regne lidt på sagerne. I og med at der på akademiker-området kan vælges mellem flere lignende fagforeninger, kan det ligeledes være gavnligt at vurdere de enkelte organisationer op mod hinanden, så man helt præcist ved, hvad man får for sine penge. DJØF kan f.eks. som bonus tilbyde en del rabatordninger.
Som akademiker har du flere valgmuligheder, hvis du vælger at indgå i en fagforening. IDA, DM og Kommunikation og Sprog er blot få eksempler på fagforeninger, der kunne være et muligt match. En anden fagforening, der melder sig ind i kampen om akademikernes gunst, er DJØF. Her vil medlemmerne typisk komme fra områder som jura, forvaltning, økonomi og samfundsvidenskab.
Djøf - En ambitiøs fagforening
Djøf er en ambitiøs fagforening med omkring 107.000 medlemmer. Djøf er en organisation for jurister og økonomi, men dækker forholdsvis bredt inden for det danske erhvervsliv ved også at repræsentere chefer og ansatte, som arbejder med handel, kommunikation, forskning og ledelse. Det er også værd at nævne, at halvdelen af foreningens medlemmer er fra det offentlige, mens resten er fra det private arbejdsmarked.
Djøfs priser
Et medlemskab i Djøf koster fra 324 kr. om måneden som privat ansat. Djøf har således valgt at skelne mellem lønmodtagere i det private og det offentlige, da prisen for medlemskabet begynder fra 300 kr. månedligt, hvis man er ansat i det offentlige. Som selvstændig får man tilbudt en pris fra 181 kr. pr. måned, og er man ledig, så ligger prisen på 127 kr. om måneden. Som studerende kan man være medlem af Djøf gratis det første år, men herefter koster det 49 kr. årligt.
På samme vis som Finansforbundet har Djøf ingen a-kasse og tilbyder denne service gennem samarbejdspartneren Akademikernes A-kasse, som er den største a-kasse for akademikere med en månedlig pris på 484 kr. for medlemskab i arbejdsløshedskassen.
Heftig aktivitet hos Djøf
Djøf har især fokus på arrangementer og skabelse af netværk for sine medlemmer. I jagten på det gode arbejdsliv med masser af karrieremuligheder er der løbende brug for et solidt netværk. Djøf afholder derfor over 700 årlige arrangementer, hvor det er muligt for medlemmerne at tilegne sig ny faglig viden samtidig med, at der bliver opbygget et netværk af forretningsforbindelser og sparringspartnere. Der er arrangementer omkring de praktiske situationer med jobansøgning og forhandling af løn, men der er også fokus på nye vidensområder som ophavsret på sociale medier og internettet, som i disse tider er et vigtigt emne for både lønmodtagere og de selvstændige.
Mentor hos Djøf
Hos Djøf har man valgt at oprette en mentorordning, hvilket betyder, at man kan vælge at blive mentor. Hvis man har mere end 4 års erfaring med ledelse eller har en velkørende selvstændig virksomhed, kan man altså vælge at hjælpe studerende, andre selvstændige eller folk midt i deres karriere. Som mentor kan man gennem sin viden gøre en forskel for folk med mindre erfaring, og med i farten får man måske selv udviklet sine kommunikative evner.
Omvendt kan man som medlem i Djøf udnytte denne ordning og de mere end 800 frivillige mentorer ved at få tilknyttet en mentor, som kan rådgive og vejlede én i forhold til personlig udvikling og karriere.