Din Faglige A-kasse

Din Faglige A-kasse eller FA-K er en dansk a-kasse med ca. 35.000 medlemmer blandt elektrikere, blikkenslagere, malere, artister, fiskere m.v. A-kassen har hovedsæde i København sammen med en række af de fagforeninger der i fællesskab står bag a-kassen. Fagforeningerne der står bag Min Faglige A-kasse er Dansk EL-Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Artist Forbund, Malerforbundet og Fiskernes Forbund.

 • Webside

  fa-k.dk

 • Pris/måned

  553 kr.

 • Antal medlemmer

  40000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • A-Kasse

  N/A

A-kassens arbejde

Min Faglige A-kasses vision er, at du som medlem oplever, at det hele handler om dig. Hos a-kassen får du god og moderne service og faglig funderet vejledning gennem hele dit arbejdsliv. A-kassen er yderst professionelt og har god forstand på medlemmernes arbejdsområder grundet samarbejdet med fagforeningerne bag a-kassen. A-kassen mener at det faglige tilhørsforhold er en helt afgørende faktor for at kunne give og udvikle personlige tilbud inden for a-kassens område samt fastholde den nødvendige viden om fagenes udvikling og kompetence krav. Altså modtager du den bedste og samtidigt relevante hjælp og vejledning i a-kassen.

Din Faglige A-kasse samarbejder med forbundene om at sikre din tryghed. Du kan derfor trygt regne med, at a-kassen er der for dig igennem hele dit arbejdsliv. Det gælder både når du er jobsøgende, hvor det er vigtigt for dig med økonomisk sikkerhed og faglig vejledning, hvis du ønsker at udvikle dine kompetencer med efteruddannelse og faglig sparring med a-kassens eksperter, og også når du engang ønsker at træde tilbage fra arbejdsmarkedet.

FA-Ks jobbørs og joblog

A-kassen har sin helt egen jobbørs hvor du kan søge efter ledige stillinger der er relevante for dit fag og din uddannelse. Kun medlemmer af a-kassen kan opnå det fulde udbytte af jobbørsen, hvilket betyder at du som medlem har en fordel over andre, da du vil være blandt de første til at blive underrettet om nye jobopslag. Du kan også oprette en jobagent, så du får direkte besked hver gang der kommer et nyt stillingsopslag inden for dit valgte fagområde. Du kan også oprette eller importere CV'er for at gøre ansøgningsprocessen hurtigere og nemmere, og dermed gøre din jobsøgning mere effektiv.

Dagpenge hos FA-K

Som fuldtidsforsikret kan du få dagpenge i en periode på 3.848 timer, og som deltidsforsikret kan du få dagpenge i en periode på i alt 3.120 timer i en periode på 36 måneder. Timerne svarer til 2 års dagpengeret, som du skal bruge inden for en periode på 3 år. 

Der er nogle ting man skal huske for at få dagpenge. Først og fremmest skal man melde sig ledig på Jobnet og hos a-kassen, og så søge om dagpenge. Derefter skal du oprette dit CV på Jobnet, og deltage i vejledningssamtalen hos a-kassen, samt at søge mindst to stillinger om ugen. Dette vil kunne give dig adgang til dagpenge hos a-kassen. Dagpengesatsen er i 2024 på 20.359 kr. pr måned før skat.

Kontingenter hos FA-K

i 2024 er kontingentpriserne på følgende niveauer: Et fuldtidsforsikret medlem med efterlønsbidrag for 1.101 kr. pr. måned, mens et deltidsforsikret medlem med efterlønsbidrag betaler 790 kr. pr. måned. 

Ønsker man ikke at inkludere efterlønsbidraget, men bare a-kassen koster medlemskabet i stedet 553 kr. pr. måned. for fuldtidsforsikrede, og 425 kr. pr. måned. for deltidsforsikrede.