Dansk Sygeplejeråd

Dansk Sygeplejeråd – samlingspunktet for sygeplejersker (DSR)

Fagforeninger er stedet, hvor man dels kan få en værdifuld personlig sparring i ens arbejdsliv og dels få indflydelse ved at støtte op om en forening, der kæmper for ens fagområde. Dansk Sygeplejeråd er en fagforening for sygeplejersker fra både den offentlige og private sektor.

Organisationen hævder selv, at man er en ”ægte fagorganisation” med forhandlingsret, der således går benhårdt efter at markere sig, når der er brug for nye overenskomstændringer inden for sygeplejefaget.

 • Webside

  dsr.dk

 • Pris/måned

  518 kr.

 • Antal medlemmer

  79000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • Tilhører Hovedorganisation

  FH

 • A-Kasse

  Navn: DSA
  Pris: 470 kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

DSR sikrer og forbedrer sine medlemmers rettigheder

Melder man sig ind i Dansk Sygeplejeråd, vil man desuden kunne drage fordel af, at foreningen består af et team, der kan rådgive om bl.a. det juridiske aspekt ved eventuelle klagesager. Desuden har teamet et indgående kendskab til de gældende regler inden for sygeplejefaget. Som nævnt er det DSR der har eneret til at forhandle sygeplejerskernes overenskomster, hvorved det dit medlemskab kan have stor betydning for dine arbejdsvilkår og lønforhold, samt udviklingen af disse. Jo flere medlemmer, jo stærkere er foreningen.

Har du tvivl og spørgsmål til din ansættelseskontrakt, står rådet klar til at hjælpe. Eller overvejer du at skifte eller udvikle din karriere? Sygeplejerådet sørger for professionel vejledning, så du er sikret de bedste muligheder.

DSR udgiver 14 gange om året deres fagblad Sygeplejersken til alle sine medlemmer, som fokuserer på at sætte sygeplejerskernes interesser og vilkår på den politiske og sociale dagsorden, og viser desuden DSRs arbejde og resultater for at fremme feltet i løbet af året. Derudover bliver der også udgivet fag- og forskningsartikler skrevet af sygeplejersker.

DSR tilbyder et væld af kontante medlemsfordele

Det er karakteristisk for fagforeningerne, at der gerne følger nogle ekstra services med, når man melder sig ind. Dette gælder naturligvis også for Dansk Sygeplejeråd, der bl.a. tilbyder rabatter på studiebøger, bonuskort og billige forsikringer.

Du kan blandt andet få adgang til billige ferieboliger rundt om i Danmark. Desuden er der rabatter at hente ved at tilmelde sig Forbrugsforeningen også. Herigennem kan du spare en masse penge på dit almindelige forbrug, ved at handle i flere end 4500 butikker og webshops der samarbejder med foreningen.

Du kan også oprette en pensionsopsparing hos PKA, der giver dig en god pension som sygeplejerske under overenskomst. Der er også billige forsikringer at hente hos Bauta Forsikring. Du kan tegne alle dine privatforsikringer her. Du kan også blive gratis kunde i Lån & Spar Bank, og få adgang til Danmarks højeste renter på din lønkonto, samt få adgang til billige billån og andre gratis bankydelser.

Kontingenter hos DSR

Medlemskontingentet hos DSR bliver betalt kvartalsvis, men det månedlige kontingent ligger på 518 kr. for medlemmer, der skal forsikres på fuld tid. Kontingentsatserne tager dog højde for forskellige arbejdsforhold, eksempelvis hvis man arbejder under 12 timer om ugen. Her vil kontingentet beløbe sig til 259,67 kr. pr. måned. For sygeplejestuderende koster det kun 52,67 kr. pr. måned.

I disse år vil du dog også opleve et ekstra kontingent hos DSR. I forlængelse af strejken i 2021 skal medlemmerne af DSR betale strejkekontingent fra 1. oktober 2021 til 1. april 2024 for at genopfylde strejkekassen. I 2023 lå strejkekontingentet på 128,67 kr. pr. måned.

DSR har ikke sin egen a-kasse, men er tilknyttet Danmarks sundhedsfaglige A-kasse (DSA), som kalder sig selv Danmarks billigste a-kasse. Her koster et månedligt kontingent 470 kr. for fuldtidsforsikrede medlemmer, og kun 342 kr. om måneden, hvis du ønsker at være deltidsforsikret.