Dansk Journalistforbund

Fat pennen og bliv en del af Dansk Journalistforbund i dag!

Dansk Journalistforbund er et fagforeningstilbud til journalister. Foreningen blev dannet i 1961. I dag består foreningen af 18.000 medlemmer og vokser fortsat.

 

Dette er en fagforening for både freelancere og ansatte, som skaber indhold til medierne og til kommunikation. Fagforeningens mål er på den ene side at sikre gode forhold for medlemmerne og på den anden side for medierne, idet kommunikation spiller en afgørende rolle i det danske samfund.

Allefagforeninger understøttes af sit publikum. Når du tilmelder dig via links på vores websted, kan vi få en provision. Lær mere.
DJ Logo
 • Webside

  journalistforbundet.dk

 • Pris/måned

  390+

 • Antal medlemmer

  18000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • Tilhører Hovedorganisation

  Akademikernes Centralorganisation

 • A-Kasse

  N/A

Dansk Journalistforbund priser

Som studerende tilbydes du gratis medlemskab både til a-kassen og til foreningen. Som fuldtidsansat skal du betale 468 kr. om måneden for a-kassen AJKS og lidt over 500 kr. i samlet forbundskontingent. Man er således typisk oppe at betale omkring 900 kr. for medlemskab af både forening og a-kasse. Med dette medlemskab får du også tilsendt Journalisten, Dansk Journalistforbunds fagblad.

Generelt kan der hentes en del information på hjemmesiden. Der er eksempelvis nyttig information om lovgivning, om karriereudvikling, kalender over forskellige arrangementer rundt omkring i landet samt oversigter over forskellige undergrupper og kredse. Hos Dansk Journalistforbund bliver man naturligvis også opdateret om, hvad der sker af nye ting inden for faget.

Dansk Journalistforbund er en specialiseret fagforening, hvorfor du kan forvente faglige ekspertise som medlem.

Dansk Journalistforbund – Et aktivt forbund

Dansk Journalistforbund (DJ) er et fagforbund for journalister, grafikere, fotografer, medieteknikere mv. DJ arbejder blandt andet for at sikre medlemmernes løn- og arbejdsforhold. Foreningen er dermed ikke passiv i forhold til at indgå overenskomster og forsøge at påvirke det politiske landskab.

Priser hos Dansk Journalistforbund

Dansk Journalist Forbund opkræver ud over kontingent også en række andre gebyrer, hvilket man skal være opmærksomhed på ved indmelding. Selve forbundskontingentet koster 390 kr. om måneden, hvortil der kommer en ekstra omkostning på 70 kr. om måneden til den fælles konfliktkasse, Sikringsfonden. Derudover betaler man yderligere 20 til 60 kr. for at være medlem af forbundets kredse, mens der er et ekstra gebyr på mellem 20 og 100 kr. for at være medlem af en specialforening, interessegruppe eller specialgruppe.

Prisen kan således løbe op i 620 kr. om måneden, men holder man omkostningerne så lave som mulige, så bliver prisen på omkring 500 kr. pr. måned.

DJ tilbyder ikke selv en a-kasse, men henviser til AJKS, som står for Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog. AJKS koster 468 kr. pr. måned, hvilket er blandt markedets laveste priser i 2021.

Aftaler for freelancere

Som tidligere nævnt forsøger DJ at lave gode aftaler for deres medlemmer, og det gælder også for freelancere. På denne front har DJ lavet en overenskomst, som dækker al redaktionelt materiale, som er lavet af freelancere på samme vilkår som lønmodtagere.

DJ har lavet aftaler med de største aviser og mediehuse i Danmark, hvilket bekræfter, at forbundet står stærkt og er i stand til at forhandle med de største aktører. DJ har blandt andet lavet freelance-aftaler med Berlingske Tidende, Ekstra Bladet, Politiken, Aller Media og TV 2.

DJ tilbyder også kurser i Wordpress og video, så forbundets medlemmer løbende kan styrke deres faglighed. Derudover står Dansk Journalist Forbund også bag arrangementer omkring sociale medier, ledelse og håndtering af økonomi i ens hverdag.