Dansk Frisør- og Kosmetikerforbund

Dansk Frisør og Kosmetikerforbund har til formål at samle alle frisører, kosmetikere, elever samt øvrige, som ikke er arbejdsgivere, inden for frisør- og kosmetikerfaget i Danmark. Man søger desuden at samarbejde med søsterorganisationer i udlandet. Foreningen er ligeledes medlem af Nordisk Frisør Union og flere andre organisationer såsom Asta-Allergi Forbundet.

Fagforeningen tilbyder en række serviceydelser for de enkelte medlemmer, herunder a-kasse, forsikring, sundhedsrådgivning og pensionsopsparing for blot at nævne nogle få. Kontingentet er et af de lidt højere i kategorien, men der tilbydes særpriser for studerende.

 • Webside

  dfkf.dk

 • Pris/måned

  533 kr.

 • Antal medlemmer

  4000 st

 • Medlemstype

  N/A

 • A-Kasse

  Navn: Min A-kasse
  Pris: 506 kr.

På hjemmesiden for Dansk Frisør- og Kosmetikerforbund har du mulighed for at finde oplysninger om de forskellige typer af uddannelser, såvel hoveduddannelser som efteruddannelser inden for de respektive fag. Som medlem modtager du medlemsbladet Spejlet, hvor du finder de nyeste trends. Man har også lanceret en app, hvor du bl.a. kan læse fagbladet, provisionsberegne, modtage kursustilbud og meget mere. Af og til lanceres der også konkurrencer for frisører, hvor man kan vinde spændende præmier.

Dansk Frisør- og Kosmetikerforbund er kort sagt en specialiseret fagforening, hvor du har mulighed for at opnå ekspertviden inden for dit fag samt hjælp til de juridiske og fagpolitiske spørgsmål.

Dansk Frisør og Kosmetikerforbund

Dansk Frisør og Kosmetikerforbund (DFKF) er fagforeningen for frisører og kosmetikere, hvor der især er fokus på overenskomst, uddannelse og arbejdsmiljø. DFKF har tilsluttet sig Serviceforbundet og har omkring 4.000 medlemmer. DFKF tilbyder en bred vifte af tjenester til deres medlemmer.

DFKF’s priser

Som fuldsforsikret medlem af Dansk Frisør og Kosmetikerforbund koster det 553 kr. om måneden, mens den deltidsansatte kan nøjes med 407 kr. pr. måned for sit medlemskab.

Som elev koster et medlemskab i fagforeningen 247 kr. om måneden, men er man derimod mellem 18 og 30 år som elev, kan man også få et medlemskab i a-kassen helt gratis.

Er man blevet ældre end de 30 år som elev, skal man slippe 506 kr. om måneden for a-kassen. Det er i øvrigt også prisen for a-kassen til den fuldtidsansatte.

For et almindeligt fuldtidsmedlem koster forbundsmedlemskabet som sagt 553 kr. om måneden.

DFKF har ikke sin egen a-kasse, men tilbyder tjenesten gennem Min A-kasse.

Medlemsfordele hos DFKF

DFKF har gjort meget ud af at levere medlemsfordele til sine medlemmer. Som medlem af DFKF får du mulighed for at oprette et betalingskort hos Forbrugerforeningen, som giver rabatter inden for et hav af brancher, heriblandt TV, rejser, mobiltelefoni, tøj, sko, computere, benzin og personlige pleje.

Du får automatisk tilsendt et PlusKort, når du melder dig ind i Dansk Frisør og Kosmetikerforbund. Med PlusKortet kan medlemmerne udnytte mere end 1.300 rabataftaler, hvilket faktisk giver medlemmerne en gennemsnitlig besparelse på 6.000 kr. om året.

DFKF giver dig også mulighed for leje af feriehus i Skagen eller Marielyst. DFKF har to huse til rådighed, og der er tale om attraktive rækkehuse, som udbydes til en pris på 30-50% under markedspris. Som DFKF selv påpeger er der rift om husene, hvorfor der skal ansøges om de to feriehuse.

DFKF har også sammensat en omfattende pakke omkring juridisk hjælp, som kan give enorme besparelser for medlemmer, der alligevel skulle ud og købe disse tjenester. Der tilbydes op til fem timers gratis juridisk rådgivning hvert år. Derudover er der gratis hjælp til skilsmisseskøde, børnetestamente, ægtepagt og et hav af andre juridiske dokumenter.

Alene de fem timers gratis juridisk rådgivning ville normalt koste 12.500 kr., hvilket dermed uden problemer får dækket den årlige udgift til fagforeningen. Står man ikke lige med de store behov inden for det juridiske, så må Forbrugerforeningen og PlusKortet nok være de mest oplagte måder at få tjent sit kontingent hjem på.