Dansk Artist Forbund

Dansk Artist Forbund er en fagforening og kulturpolitisk interesseorganisation for udøvende kunstnere, som enten arbejder professionelt, eller har en relevant uddannelse. 

 

Dansk Artist Forbund, også kendt som DAF, har altså medlemmer med vidt forskellige baggrunde inden for musik-, variete-, cirkus- og underholdningsfeltet. Fælles for alle medlemmer er, at de alle er artister.

 

 • Webside

  www.artisten.dk

 • Pris/måned

  498 kr.

 • Antal medlemmer

  1400 st

 • Medlemstype

  N/A

 • Tilhører Hovedorganisation

  FH

 • A-Kasse

  Navn: Din Faglige A-kasse
  Pris: 553 kr.

Andre fagforeninger og a-kasser, der kan være af interesse for dig:

For alle Priser: fagforening fra 49 kr. /md., a-kasse 514 kr. /md.

Frie

 • Billig fagforening og a-kasse for alle
 • Danmarks bedste lønsikring
 • Gratis foredrag, træning i jobinterview, karrierecoaching mm.
Annoncelink
For alle Priser: fagforening 69 kr. /md., a-kasse 497 kr. /md.

Det Faglige Hus

 • Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening i 6 måneder.
 • Rabattilbud på bil, bolig og ferie
 • Store besparelser på forsikringer
Annoncelink

Hvorfor du skal være medlem hos Dansk Artist Forbund

Dansk Artist Forbund blev stiftet tilbage i 1918 og har derfor over 100 års erfaring med at forbedre artisters vilkår på arbejdsmarkedet i Danmark. Et medlemskab hos DAF er derfor en stemme for bedre arbejdsvilkår og beskyttelse af kunstneriske rettigheder.

Dansk Artist forbund nævner 5 centrale opgaver, som fagforeningen aktivt arbejder for: 1) at sikre kunstneriske rettigheder, 2) at sikre en ordentlig løn, 3) at skabe respekt om kunsten, 4) kvalitetsuddannelser til det kunstneriske arbejdsmarked og 5) lige adgang til uddannelse, arbejde, løn og karriere.

Som medlem af Dansk Artist Forbund støtter du derfor op om artisters rettigheder på arbejdsmarkedet i Danmark.

Medlemsfordele i Dansk Artist Forbund

Der er mange medlemsfordele i DAF. Som medlem af DAF kan du modtage juridisk rådgivning fra specialister ved eksempelvis forhandlinger, kontrakter og rettigheder eller PR-rådgivning ved CD-udgivelser og turnéer. Dertil kan du få professionel sparring til karriereudvikling, og du kan tilmelde dig DAF’s kurser.

Udover at DAF hjælper med rådgivning og karriereudvikling, er der også mange andre medlemsfordele i Dansk Artistforbund såsom rabataftaler, forsikringer, pensionsordning og a-kasse. 

Kontingentpriser og A-kasse hos DAF

For et månedligt kontingent på 498 kr. får medlemmer adgang til alle forbundets fordele, som blandt andet inkluderer ulykkesforsikring, gruppeliv og kritisk sygdom. Studerende kan vælge medlemskaber til 104 kr. og 205 kr., hvor den billigste til gengæld ikke inkluderer mange af fordelene ved medlemskabet, herunder de forskellige forsikringer. For de 202 kr. kan studerende dog få adgang til alle disse fordele.

Artisternes a-kasse er en afdeling, som hører til under Din Faglige A-kasse (FAK). Det vil sige, at artisternes a-kasse og fagforening er to forskellige organisationer. Alligevel arbejder både a-kasse og fagforening under samme tag, og de omkring 700 medlemmer i a-kassen har deres egen personlige sagsbehandler, som hjælper med dagpenge og efterløn. Derfor er det meget attraktivt at vælge den a-kasse, som Dansk Artist Forbund anbefaler.

Hos FAK skal et fuldtidsforsikret medlem uden efterlønsbidrag betale 553 kr. pr. måned i kontingent, imens et deltidsforsikret medlem uden efterlønsbidrag betaler 425 kr. pr. måned. Ønsker man til gengæld, som et fuldtidssikret medlem at inkludere efterlønsbidrag koster det 1.101 kr. pr. måned.