Dansk Artist Forbund

Dansk Artist Forbund er en fagforening og kulturpolitisk interesseorganisation for udøvende kunstnere, som enten arbejder professionelt, eller har en relevant uddannelse. 

 

Dansk Artist Forbund, også kendt som DAF, har altså medlemmer med vidt forskellige baggrunde inden for musik-, variete-, cirkus- og underholdningsfeltet. Fælles for alle medlemmer er, at de alle er artister.

 

Hvorfor du skal være medlem hos Dansk Artist Forbund

Dansk Artist Forbund blev stiftet tilbage i 1918 og har derfor over 100 års erfaring med at forbedre artisters vilkår på arbejdsmarkedet i Danmark. Et medlemskab hos DAF er derfor en stemme for bedre arbejdsvilkår og beskyttelse af kunstneriske rettigheder.

 

Dansk Artist forbund nævner 5 centrale opgaver, som fagforeningen aktivt arbejder for: 1) at sikre kunstneriske rettigheder, 2) at sikre en ordentlig løn, 3) at skabe respekt om kunsten, 4) kvalitetsuddannelser til det kunstneriske arbejdsmarked og 5) lige adgang til uddannelse, arbejde, løn og karriere.

 

Som medlem af Dansk Artist Forbund støtter du derfor op om artisters rettigheder på arbejdsmarkedet i Danmark.

 

Medlemsfordele i Dansk Artist Forbund

Der er mange medlemsfordele i DAF. Som medlem af DAF kan du modtage juridisk rådgivning fra specialister ved eksempelvis forhandlinger, kontrakter og rettigheder eller PR-rådgivning ved CD-udgivelser og turnéer. Dertil kan du få professionel sparring til karriereudvikling, og du kan tilmelde dig DAF’s kurser.

 

Udover at DAF hjælper med rådgivning og karriereudvikling, er der også mange andre medlemsfordele i Dansk Artistforbund såsom rabataftaler, forsikringer, pensionsordning og a-kasse. 

 

Artisternes a-kasse er en afdeling, som hører til under Din Faglige A-kasse. Det vil sige, at artisternes a-kasse og fagforening er to forskellige organisationer. Alligevel arbejder både a-kasse og fagforening under samme tag, og de omkring 700 medlemmer i a-kassen har deres egen personlige sagsbehandler, som hjælper med dagpenge og efterløn. Derfor er det meget attraktivt at vælge den a-kasse, som Dansk Artist Forbund anbefaler.

Allefagforeninger understøttes af sit publikum. Når du tilmelder dig via links på vores websted, kan vi få en provision. Lær mere.
DAF logo
 • Webside

  www.artisten.dk

 • Pris/måned

  465

 • Antal medlemmer

  1400 st

 • Medlemstype

  N/A

 • Tilhører Hovedorganisation

  FH

 • A-Kasse

  Navn: Samarbejder med Din Faglige A-kasse
  Pris: 706